Klima ne dela Scenic 2007

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Thomasser

Klima ne dela Scenic 2007

Odgovor Napisal/-a Thomasser »

Pozdravljeni, v sredo mi je nehala delovati klima. Avto je 1.6 16V. Sem šel na AMZS, da pogledajo kaj je narobe. Najprej so preverili plin- ga je bilo dovolj, a so ga vseeno potegnili ven in spet nazaj noter. Ob podrobnejšem pregledu, so ugotovili, da kompresor ne dobi elektrike in so mi predlagali, da ga peljem nekam, kjer bi ga priklopili na tester. Bom šel v sredo. A klima je nekaj nagajala že nekje konec maja- sem opazil, če ne gori lučka v sredinski konzoli, se kompresor noče vklopiti. Tako je enkrat delal, drugič ne. Enkrat je lučka svetila, drugič ne. Zato sem ven vzel tisto LED lučko, ki sem jih naročil iz Kitajske, ter dal nazaj originalno in je potem lučka svetila normalno, težave s klimo so pa izginile. Nato pa zadnjič (po tistem, ko je nehala delovati klima) zvečer opazim, da v kabini ne gori sredinska lučka na stropu spredaj. Jo vzamem ven (lani sem vse originalne žarnice v kabini zamenjal z LED žarnicami iz Kitajske) in dam nazaj originalno, prav tako tudi v zadnjih levih vratih. A klima ne deluje. Je pa v naš avto nekdo na parkirišču spomladi enkrat ruknil v zadnja desna vrata in so sedaj malo vbočena, a ne vpliva na nič. Je lahko tam prišlo do kakšnega kratkega stika? Pa prejšnji torek mi ja avto ugasnil, ko sem stal na mestu in je bila klima prižgana. Ko sem ga hotel prižgati, je samo štartal in se ni zagnal. Tudi, ko sem kartico potegnil ven ni nehal štartat. Zato sem pritisnil gumb štart in je nehal. Potem sem dal samo kontakt, ter izklopil klimo in normalno prižgal avto.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Klima ne dela Scenic 2007

Odgovor Napisal/-a Spula »

Thomasser napisal/-a:Pozdravljeni, v sredo mi je nehala delovati klima. Avto je 1.6 16V. Sem šel na AMZS, da pogledajo kaj je narobe. Najprej so preverili plin- ga je bilo dovolj, a so ga vseeno potegnili ven in spet nazaj noter. Ob podrobnejšem pregledu, so ugotovili, da kompresor ne dobi elektrike in so mi predlagali, da ga peljem nekam, kjer bi ga priklopili na tester. Bom šel v sredo. A klima je nekaj nagajala že nekje konec maja- sem opazil, če ne gori lučka v sredinski konzoli, se kompresor noče vklopiti. Tako je enkrat delal, drugič ne. Enkrat je lučka svetila, drugič ne. Zato sem ven vzel tisto LED lučko, ki sem jih naročil iz Kitajske, ter dal nazaj originalno in je potem lučka svetila normalno, težave s klimo so pa izginile. Nato pa zadnjič (po tistem, ko je nehala delovati klima) zvečer opazim, da v kabini ne gori sredinska lučka na stropu spredaj. Jo vzamem ven (lani sem vse originalne žarnice v kabini zamenjal z LED žarnicami iz Kitajske) in dam nazaj originalno, prav tako tudi v zadnjih levih vratih. A klima ne deluje. Je pa v naš avto nekdo na parkirišču spomladi enkrat ruknil v zadnja desna vrata in so sedaj malo vbočena, a ne vpliva na nič. Je lahko tam prišlo do kakšnega kratkega stika? Pa prejšnji torek mi ja avto ugasnil, ko sem stal na mestu in je bila klima prižgana. Ko sem ga hotel prižgati, je samo štartal in se ni zagnal. Tudi, ko sem kartico potegnil ven ni nehal štartat. Zato sem pritisnil gumb štart in je nehal. Potem sem dal samo kontakt, ter izklopil klimo in normalno prižgal avto.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo?
Verjetno kakšna napaka na inštalaciji v motornem prostoru. Najprej priklop na tester, da se vidi katere napake so/bile prisotne.
RenaultSport
Uporabniški avatar
Thomasser

Hvala za odgovor. Zelo zanimivo, da nam je danes spet začela delati. Smo šli k tašči na obisk in sem za vsak slučaj imel pritisnjen gumb "Auto". Tja (60 km) ni delala klima in tudi nazaj ne, ko je bilo res čez 30 stopinj. Potem se pa zaustavimo pri Hoferju, da moji dve nekaj kupita. Ta čas sem s psom čakal zunaj na travi in imel odprta vsa okna, da bi se avto malo prezračil. Ko pa speljemo, pa začutim, da gre avto malce bolj "leno" in obenem začne pihati hladen zrak v kabino. In res, klima je delala. Se bom vseeno zmenil za tester za naslednji teden.
Uporabniški avatar
brko

Odgovor Napisal/-a brko »

To sem pred časom napisal, ko je bilo govora o nedelovanju klime. Ker gre za enak avto, bi bilo mogoče kaj na tem

"Pri Scenicu z bencinskim motorjem(1,6) mi ni vklapljalo klime, pravzaprav se ni vključil kompresor. Po celodnevnem iskanju napake na pooblaščenem servisu, so rešitev našli fantje iz Šolskega centra Renault. Potrebno je bilo zamenjati vse štiri svečke :?: in zadeva deluje. Avto je imel takrat 62 tisoč prevoženih. "
Uporabniški avatar
Thomasser

Svečke?? Jih bom dal preventivno zamenjati, ko bom šel na tester. Pa akumulator najbrž tudi, ker opažam, da luči močneje zasvetijo, ko dodam plin- to se vidi, ko parkiram v garažo.
Uporabniški avatar
Thomasser

No, letos mi je klima spet nehala delati ravno, ko se je začela vročina. Prejšnji teden sem tako šel k svojemu mehaniku in je na računalniku videl, da javlja napako senzor tlaka plina. Sem ga dal potem zamenjati in dela. Zdaj me pa nekaj zanima. Ko sem kupil ta avto (2016), sem tega svojega mehanika vprašal, če naj peljem avto na servis klime (ko so po radiu tako oglaševali ugoden in nujno potreben servis klime), pa mi je odgovoril: če hladi, ni treba. Pa vprašal me je kolikokrat dam hladilnik na servis. Je rekel, ko crkne, popraviš. Pa se on s klimami ne bavi. Ali ima prav, ali naj peljem avto na servis klime?
Ko so mi lani na AMZS testirali za klimo, so mi plin tudi potegnili ven in nazaj noter (bilo ga je 100%).
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Thomasser napisal/-a:No, letos mi je klima spet nehala delati ravno, ko se je začela vročina. Prejšnji teden sem tako šel k svojemu mehaniku in je na računalniku videl, da javlja napako senzor tlaka plina. Sem ga dal potem zamenjati in dela. Zdaj me pa nekaj zanima. Ko sem kupil ta avto (2016), sem tega svojega mehanika vprašal, če naj peljem avto na servis klime (ko so po radiu tako oglaševali ugoden in nujno potreben servis klime), pa mi je odgovoril: če hladi, ni treba. Pa vprašal me je kolikokrat dam hladilnik na servis. Je rekel, ko crkne, popraviš. Pa se on s klimami ne bavi. Ali ima prav, ali naj peljem avto na servis klime?
Ko so mi lani na AMZS testirali za klimo, so mi plin tudi potegnili ven in nazaj noter (bilo ga je 100%).
Na cca. 4-5 let je priporočljivo poservisirat klimo. Takrat se ponavadi naredi tudi dezinfekcija kabinskega prostora.
RenaultSport
Odgovori