Megane III potovalni računalnik nastavitev jezika

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
strojnik

Megane III potovalni računalnik nastavitev jezika

Odgovor Napisal/-a strojnik »

Pozdravljeni!

Po novem si doma lastimo megana 3 letnik 2014 1.5 dci 110 KM. Avto je uvožen iz francije in me full moti jezik v potovalnem računalniku, ki je francoščina in bi si rad nastavil nekaj bolj normalnega (angleščina, nemščina). Naj povem da ima avto tudi r- link v katerem se je dalo nastavit slovenski jezik. Imam tudi navodila v katerih je opisana nastavitev jezika. Ampak jaz v mojem avtomobilu s pomikanjem po potovalnem računalniku (pritisk enega izmed dveh gumbov na ročici za vklop brisalcev) ne pridem do nobene možnosti za kakršnekoli nastavitve razen možnosti spreminjanja servisnega intervala. Kar pomeni, da moj avto verjetno nima te opreme da bi lahko to spreminjal sam.

Danes sem bil na pooblaščenem servisu kjer mi je serviser sicer rekel da se je dalo nastavit jezik ampak da se bo verjetno nastavitev pojavila po parih urah, kar pa še se do sedaj ni zgodilo in niti ne verjamem da se bo.

Zato bi prosil kakšnega poznavalca, ali je možnost nastaviti na teh uvoženih avtih kakšen bolj znani jezik v samem avtomobilu oz. s servisnim programom na servisu??

Hvala za pomoč
Uporabniški avatar
TwingoLove

Re: Megane III potovalni računalnik nastavitev jezika

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Očitno ta pooblaščenec ni kaj preveč za zanest v prihodneje.
Jezik na potovalnem računalniku lahko nastavi vsak, kateri ima Renault diagnostiko Clip. Jezik se spremeni takoj.
Predlagam da poiščete drug servis ali kakšnega popoldanskega mehanika, kateri si lasti omenjeno diagnostiko. Gre za manj kot 5min dela.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Odgovori