Megane III 2014 1.5dci Grandtur GTLine

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
HrCk
Kraj: Šentjernej

Megane III 2014 1.5dci Grandtur GTLine

Odgovor Napisal/-a HrCk »

Z avtom zadovoljen imam ga sicer v lasti 14 dni (ob nakupu tega nisem slišal/občutil no vsaj mislim, da ne) ampak imam dva problema upam, da nista resna pa bi vas prosil za pomoč, če se komu kaj sanja kaj bi to bilo?

1. Problem : pri pospeševanju po AC je občutit, ko dodaš plin avto seveda na samo moč motorja bolj počasi pridobiva je pa občutit zraven pridobivanja hitrosti kot neko zibanje na ladijci, ki pa se umiri, ko doseže želeno hitrost.
Je to zaradi same velikosti avtomobila ter manjše konjenice motorja?

2. Sliši se nek čriček ob malem malem dodatku gasa...prilagam posnetek in sliko iz kje prihaja.
Slika

https://www.youtube.com/watch?v=gc4tffy ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

Hvala!
Uporabniški avatar
HrCk

Re: Megane III 2014 1.5dci Grandtur GTLine

Problem je tukaj (glej video), sicer smo vsi mislili, da se gre za vrteče dele kot so vodna puma, napenjalec, jermenica...naredili so mi predčasni veliki servis čisto po nepotrebnem. Ali kaj moreš tako je saj ne moreš vedeti.

Bi pa pohvali mehanika, da je kljub proti koncu službe imel mirne živce in roke ter delo opravil kot je potrebno!

Sedaj pa ali mogoče kdo ve, je videl, imel podoben primer..je moč dobiti ta regulator ali kaj je posamezno ali je potrebna menjava celotne turbine? Nikjer v okolici, kar se uradnih servisov tiče niso imeli takega primera in ne vedo zato sprašujem, če mogoče tukaj kdo ve?

https://www.youtube.com/watch?v=xRzV_c5InS8" onclick="window.open(this.href);return false;

hvala
Uporabniški avatar
HrCk

Re: Megane III 2014 1.5dci Grandtur GTLine-čriček pri turbin

Res da se pogovarjam sam s sabo ampak mogoče pride komu prav, če bo imel slučajno tako srečo kot jo imam jaz sedaj.

Gre se za ta regulator al kaj je..
Slika

Kolikor gledam bo potrebna celotna menjava, sedaj pa bi vas prosil kaj narediti menjava z novo (imam -60% glede na kilometre) ali dat to v popravilo/obnovo? Kaj bi storili vi?
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

wastegate actuator je to, ni neka globoka znanost, se da zamenjati posebaj
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
HrCk

@Shusuglao, HVALA za odgovor, da me ne bodo peljali spet v neke stroške po nepotrebnem.
Uporabniški avatar
mbajec3
Kraj: Postojna

Odgovor Napisal/-a mbajec3 »

pomoje ni aktuator. se ne pokvri skoraj nikoli. je prej n75 elektromagnetni ventil ki uravnava odpiranje in zapiranje aktuatorja
Uporabniški avatar
HrCk

Tudi to bi bila lahko ena od možnosti ja.
Uporabniški avatar
HrCk

Problem smo rešili, hvala bogu ni bilo večjega stroška, če izuzamemo nepotreben veliki servis...
Kriv bil nek regulator (mislim da ta,ki ga je omenil @mbajec3).
Uporabniški avatar
dcavni

Odgovor Napisal/-a dcavni »

Tale čriček tudi sam opažam pri našem ampak me ni nekaj motil doslej. Je to potrebno menjati, če te ne moti? Kakšen je bil strošek? Moram sicer še preveriti, če je res to ali je kje na jermenici.
Uporabniški avatar
HrCk

Zdravo

Imaš konstanto čričkanje tako kot na videu??
Koliko to škodi ti ne vem povedat, ker mi tudi oni niso znali oz.prvič so imeli tak primer, da se je to dogajalo. Pride pa ta stvar povezana z turbino in daje efekt zapiranja/odpiranja lupute al neki v tem smislu (naj tisti povedo, ki se bolje spoznajo) s tem se je odpravilo tudi tisto zibanje in bolj počasno pridobivanje na hitrosti, ki sem ga opisal v prvem postu. Pride pa ta stvar okrog 90€.
Poglej prvo tist regulator, ki je pri turbini- čisto zadaj in če skače gor/dol nepotrebno pol je to to in je potrebno menjati no mene je motilo zato sem hotel rešiti ta problem. Da ne boš v nepotrebnem strošku tako kot jaz, ko smo mislili, da je kaj v sklopu jermenov in so mi opravili veliki servis pri 60k km.
Uporabniški avatar
dcavni

Odgovor Napisal/-a dcavni »

Malce sem poslušal, pa se je sedaj tole čričkanje (oziroma podobno) umirilo, bom pa v prihodnje bolj pozoren. Hvala za vse informacije.
Odgovori