Megan mk1 cabrio nizanje zadnje torzije

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Zebeec

Megan mk1 cabrio nizanje zadnje torzije

Odgovor Napisal/-a Zebeec »

Pozdravljeni
Nekaj dni nazaj sem kupil megana cabriota 1.6 16v 2001 in imam problem da so se dečki igrali in prestavili zadnjo torzijo skoraj čist do tal. Sedaj pa bi jo rad dvignil nazaj na normalno visino vendar z torzijami nimam nekih blaznih izkušenj.. na youtubu sem pogledal par posnetkov vendar se po večini gre za cliote ki pa imajo drugačne. Ko sem odstranil tisti plasticen čep je blo vse rjavo, luknja polna svinjarije in rje tako da niti nevem ali je vrezan navoj ali ni.. tako da me zanima če ima kdo kaj izkušen glede tega . Hvala lp
Uporabniški avatar
Morphy

Re: Megan mk1 cabrio nizanje zadnje torzije

Odgovor Napisal/-a Morphy »

Če dobiš ti te zarjavele torzijske palice ven, sploh če ti je tist navoj čist pobralo, si majster prve klase :) Js sm obupal in kupil cel rabljen zadnji most na odpadu za 100€. Pa si prepričan, da so spuščene in ne počene ? Men je avto bil čist na tleh, ko je počila palica, ampak vizuelno se ne vidi, ker poči znotraj zgloba, fizično pa še vedno drži. Megane ima 4 torzijske palice.
Sej princip ti je isti ko za cliota, sam narazen to dobit je pa mal večji izziv :)
Uporabniški avatar
Zebeec

Re: Megan mk1 cabrio nizanje zadnje torzije

Odgovor Napisal/-a Zebeec »

Morphy napisal/-a:Če dobiš ti te zarjavele torzijske palice ven, sploh če ti je tist navoj čist pobralo, si majster prve klase :) Js sm obupal in kupil cel rabljen zadnji most na odpadu za 100€. Pa si prepričan, da so spuščene in ne počene ? Men je avto bil čist na tleh, ko je počila palica, ampak vizuelno se ne vidi, ker poči znotraj zgloba, fizično pa še vedno drži. Megane ima 4 torzijske palice.
Sej princip ti je isti ko za cliota, sam narazen to dobit je pa mal večji izziv :)
Kolko sem pregledo in presveto so videti ok pa tudi ko avto dviguješ se kola normalno spušča dol kar pri počeni ostane na isti višini al se motim ? evo še sliko da se vidi za kaj se gre :D
Slika
Odgovori