Težave s klimo - grand scenic 3 1,9 dci

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Amadei

Težave s klimo - grand scenic 3 1,9 dci

Odgovor Napisal/-a Amadei »

Zdravo,

Imam problem s klimo (grand scenic III 1,9 dci 131 KM, l 09)...ravno sem menjal klimatronik, ker naj bi to bilo krivo za problem, vendar ni. :?
Kompresor klime se enkrat zažene, enkrat ne, en čas hladi, potem meni nič, tebi nič začne pihati toplo...računalnik ne javi nobene napake..nima veze ali je na AUTO ali ročno nastavim hitrost/moč... :|
Klimatronik ni, klima je bila napolnjena 2 meseca nazaj....

Sem pa danes tudi poslušal, ko sem že imel odprto havbo, ko sem ugasnil avto, se sliši nekakšno električno šklocanje par sekund, potem pa neha..kaj bi bilo to?

Če ima kdo kakšne info, ali celo rešitev problema, se toplo priporočam, sploh, ker se čez teden dni odpravljam na morje in ne bi rad kuhan prišel dol..

Hvala!

Lp
Uporabniški avatar
bubilak

Re: Težave s klimo - grand scenic 3 1,9 dci

Odgovor Napisal/-a bubilak »

klima ti pušča nekje pojdi preverit ,če je se isto plina notri .ali pa senzor pritiska( presostat) ! mam isti problem meni pušča sicer zelo počasi ampak so isti simptomi tako ,da bom menjal hladilnik klime . lp sebo
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

zmerite na kompresorju pritisk..vhodni in izhodni če je izhodni prenizek vam kompresor ne da dosti tlaka posledično nimate dosti kroženja ..pol je kompresor fuč...imam enega na zalogi v normalnem delujočem stanju...lp
Uporabniški avatar
Amadei

Odgovor Napisal/-a Amadei »

Sem dal preverit pred dopustom k avtoelektričarju, je vse pregledu, klima ne pušča, kompresor dela normalno, presostat je ok, filter ni zamašen...zdaj sumiva na tipalo notranje temperature, ker računalnik javi napako, ampak ni imel original računalnika za renault in ne pokaže kaj je ta napaka....zdaj moram k enemu njegovih kolegov, ki ima original novejši renojev računalnik in upam da bo tam pokazalo napako....
Res mi ni več jasno kaj bi lahko bilo...ko sem prišel na Hrvaško, mi je po 3 urah vožnje klima začela delati na polno in delala dokler nisem ugasnil avta...
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Amadei napisal/-a:Sem dal preverit pred dopustom k avtoelektričarju, je vse pregledu, klima ne pušča, kompresor dela normalno, presostat je ok, filter ni zamašen...zdaj sumiva na tipalo notranje temperature, ker računalnik javi napako, ampak ni imel original računalnika za renault in ne pokaže kaj je ta napaka....zdaj moram k enemu njegovih kolegov, ki ima original novejši renojev računalnik in upam da bo tam pokazalo napako....
Res mi ni več jasno kaj bi lahko bilo...ko sem prišel na Hrvaško, mi je po 3 urah vožnje klima začela delati na polno in delala dokler nisem ugasnil avta...
Lahko je tudi slab stik na inštalaciji oz. na konektorju, če je ostalo izpravno (kompresor, presostat, pa da ne pušča klima). Sam sem imel več takih primerov, ko je enkrat delalo enkrat ne.
RenaultSport
Odgovori