Rožlanje v motorju Megane 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
primozl

Re: Rožlanje v motorju Megane 2

Odgovor Napisal/-a primozl »

Evo okvara je znana in sicer je sel lezaj na odmicni gredi. Ko pridejo lezaji jih mehankar zamenja. Upam da ni pustilo sledi se drugje.
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

odmična gred nima nobenih ležajev, ker je direkt vpeta v pokrov ventilov in glavo motorja,
še enkrat vprašaj in poročaj, da bomo vedli, kaj je bil problem?

LP, D :D
Megane RT, 1999
Slika
primozl

Ja narobej sem poročal. Zanič naj bi bli ojnični ležaji. Sedaj so ležaji zamenjani in je zaenkrat ok.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

primozl napisal/-a:Ja narobej sem poročal. Zanič naj bi bli ojnični ležaji. Sedaj so ležaji zamenjani in je zaenkrat ok.
Pa gred ni bila poškodovana?
RenaultSport
primozl

Na gredi naj bi bilo nekaj minimalnih prask kot da bi bila malo porozna ampak menda minimalno... je bil pa obrabljen en lezaj.
Seveda se je vse 4 zamenjal. Zaenkrat ni slisat zvokov. Upam da bo tako tudi ostalo.
primozl

Žal sporočam da se še vedno sliši nekaj malega ropotanja. Sicer neprimerno manj, ampak še vedno se sliši takrat ko dodajam ali spuščam glas, pa tudi ko motor prosto teče se malo sliši. Ne vem kaj bi lahko še bilo. Za gred je rekel mehanik da je imela nekaj praskic ležaj je pa bil znotraj oluščen. Sedaj ne vem ali se naj kar vozim ali bo potrebno spet podirat motor. Zanima me še kaj potegne za sabo v primeru da je potrebno brusiti gred.

Lp
zobnik

Odgovor Napisal/-a zobnik »

samo 2 avta sem imel ko je bil tih motor, ostalih 15 je zmeraj mal čudno deloval, pa nikol nisem imel problemov, da bi ostal na cesti, klepajo še danes pri novih lastnikih.
Če te ne moti samo vozi, bodi pa vseeno pozoren na veliki servis, ker so tam rolce, šponarji, vodna pumpa, vse našteto lahko povzročajo ropotanje. Tud napenjalec mikro jermena lahko povzroča ropotanje. Posledice so lahko uničenej motorne glave (ventili in lahko celo bati, ker useka skupaj).
Odgovori