Launa II, težave s klimo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
mack_

Launa II, težave s klimo

Odgovor Napisal/-a mack_ »

Pozdravljeni,

imam laguno 2, 1.9 dci, letnik 2003 in težave s klimo.
Že ko sem jo kupil l. 2012 klima ni delovala. Sem jo dal takrat napolnit in je delovalo vendar je bila že jesen in naslednje leto ni več delovala. V plin smo vstavili barvo.
Od takrat do sedaj se nisem več ukvarjal s klimo. Lučka za AC se prižge in gori, vendar ne hladi.

Ima mogoče kdo kakšen nasvet, kaj naj pogledam, oz. če pozna kdo kakšnega mojstra, ki bi jo lahko zrihtal.
Sem iz gorenjske.

LP
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Launa II, težave s klimo

Odgovor Napisal/-a Spula »

mack_ napisal/-a:Pozdravljeni,

imam laguno 2, 1.9 dci, letnik 2003 in težave s klimo.
Že ko sem jo kupil l. 2012 klima ni delovala. Sem jo dal takrat napolnit in je delovalo vendar je bila že jesen in naslednje leto ni več delovala. V plin smo vstavili barvo.
Od takrat do sedaj se nisem več ukvarjal s klimo. Lučka za AC se prižge in gori, vendar ne hladi.

Ima mogoče kdo kakšen nasvet, kaj naj pogledam, oz. če pozna kdo kakšnega mojstra, ki bi jo lahko zrihtal.
Sem iz gorenjske.

LP
Ne vklopi jo, ker verjetno notri ni več plina. Najprej je potrebno sistem zatesniti, potem bi morala delat. Zapeljite se do mehanika, da pogleda kje pušča in del zamenjajte/zatesnite. Oziroma pojdite do mojstra, ki vam jo je polnil, da preveri kje pušča. Ker vsakoletno polnjenje je metanje € stran :)
Osebno vedno rečem stranki, če se puščanje ne pokaže takoj, da se naj oglasi čez cca. 14dni na pregled. Ker včasih zaradi majhne luknje ni takoj zaznati puščanja.
RenaultSport
Odgovori