Rožlanje v motorju Megane 2
Rožlanje v motorju Megane 2
Pozdravljeni!
Pri mojem meganu letnik 2008 1.6 16v prevoženih 160000km se je začel pojavljati čuden hrup v motorju. Rožljanje se povečuje z obremenitvijo in je največje pri nekje 2500 do 3000 vrtljajev.
Kakšen je zvok se sliši v videu. Video je bil posnet tako, da se je avto peljal v prvi prestavi z vrtljaji 2000 do 3000.
Zahvaljujem se za vsakršno informacijo.
Lep pozdrav. Primož
https://www.youtube.com/watch?v=SiNZrSY ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Pri mojem meganu letnik 2008 1.6 16v prevoženih 160000km se je začel pojavljati čuden hrup v motorju. Rožljanje se povečuje z obremenitvijo in je največje pri nekje 2500 do 3000 vrtljajev.
Kakšen je zvok se sliši v videu. Video je bil posnet tako, da se je avto peljal v prvi prestavi z vrtljaji 2000 do 3000.
Zahvaljujem se za vsakršno informacijo.
Lep pozdrav. Primož
https://www.youtube.com/watch?v=SiNZrSY ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Rožlanje v motorju Megane 2
A zaropota, ko ga vzges zjutraj?
Najbrz je sla variabilna jermenica na odmicni gredi.
Najbrz je sla variabilna jermenica na odmicni gredi.
Nič ne zaropota ko ga vžgem. Se pa slši hrup med tekom motorja kateri se pri obremenitvi še poveča. Hrup je konstanten ne glede na ogretost motorja. Zamenjal sem olje 10-40 pa ni nič boljše.
- kremenko123
Je isti zvok, če stisneš sklopko? Meni se je podoben zvok pojavil, ko so šli ležaji v menjalniku.
Ce stisnem sklopko se zvok zmanjsa. Najbolj se slisi ko dodajam ali odvzemam plin.
Zvok variabilne jermenice. Se sliši bolj pri jermenih? Jermenica ali ventil.... Pravo olje za ta motor je 5w40, ne pa 10w40-zadevo bo samo poslabšal..
RenaultSport
Težko je ločit od kje prihaja zvok, ker se zelo prenaša. Se je pa stanje še poslabšalo sedaj "kleplje" že samo če motor prosto laufa.
Imaš kaj pritiska v vodi, se pravi ko odpreš pokrovček na raztezni posodi, vrše vodo ven.
Meni se sliši kot prepihano tesnilo glave. Tako sikajoč zvok. Možno je tudi, da je prepihan ventil.
Daj pelji k mehaniku pa naj izmeri kompresijo.
Pa poglej malo jermenice na glavni gredi, da se ni slučajno odlepila od gume. Daj vzemi mikro jermen dol, pa da vidiš ali je kje tam problem.
Mislim, da variabilna jermenica ni.
Meni se sliši kot prepihano tesnilo glave. Tako sikajoč zvok. Možno je tudi, da je prepihan ventil.
Daj pelji k mehaniku pa naj izmeri kompresijo.
Pa poglej malo jermenice na glavni gredi, da se ni slučajno odlepila od gume. Daj vzemi mikro jermen dol, pa da vidiš ali je kje tam problem.
Mislim, da variabilna jermenica ni.
ah, ta moj clio
Zapeljite do mehanika, da točno določi od kje ropot. Če bi bilo tesnilo glave bi najverjetneje trokiral, kar pa se mi zdi, da ne edino zvok se pojavlja.?
RenaultSport
Trokira nic ne. Pri mehankarju sem ze bil vendar je tudi malo v dvomih kaj bi bilo. Zamenjal je jermenico na glavni gredi ker je imela luft. Drocniki so bili ok videt. Razen variabilna jermenica. Ali se vidi ce je zanic?
Ponavadi ne, sliši pa se jo ampak preko foruma je težko točno določit. Preverite še ventil, ki krmili jermenico. Iz katerega konca pa ste?primozl napisal/-a:Trokira nic ne. Pri mehankarju sem ze bil vendar je tudi malo v dvomih kaj bi bilo. Zamenjal je jermenico na glavni gredi ker je imela luft. Drocniki so bili ok videt. Razen variabilna jermenica. Ali se vidi ce je zanic?
RenaultSport
Iz okolice Skofje Loke
Fantje kje pa kaj kupite Jermenico odmične, se da dobit samo pri pooblaščencu ali je možno tudi kje drugje dobit. Kolk se kej gibljejo cene
zvok ma podoben kot bi zobati jermen preskoču za zob ,kdaj je bil jermen in napenjalci menjani lp sebo
Pozdravljen,
jaz se na tvojem mestu nebi vozil sz takim avtom, ena od možnosti, sem videl vsaj 5 takih primerov,
ne bom trdil po zvoku ampak na pamet, velik problem so rolce zobatega jermena, in to ne ona vzmetna, ampak ona navadna, sem videl primere tudi ko je začela tuliti kot star ležaj, že 10.000km po velikem servisu(bila je zamenjana), celo doma nam je en motor razbilo zaradi famozne rolce, za se razsuje in motor orng razbije, bolj kot utrgan jermen.
Tako kot je že predhodnik rekel, vreči dol zobati jermen, pa vse pogledat. To je minimalno kar se lahko naredi.
jaz se na tvojem mestu nebi vozil sz takim avtom, ena od možnosti, sem videl vsaj 5 takih primerov,
ne bom trdil po zvoku ampak na pamet, velik problem so rolce zobatega jermena, in to ne ona vzmetna, ampak ona navadna, sem videl primere tudi ko je začela tuliti kot star ležaj, že 10.000km po velikem servisu(bila je zamenjana), celo doma nam je en motor razbilo zaradi famozne rolce, za se razsuje in motor orng razbije, bolj kot utrgan jermen.
Tako kot je že predhodnik rekel, vreči dol zobati jermen, pa vse pogledat. To je minimalno kar se lahko naredi.
Megane RT, 1999