Predelava na plin

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
bomber111

Re: Predelava na plin

Odgovor Napisal/-a bomber111 »

NAJPREJ ZA GREGAGREGA8
nihče ti ne bo znal povedati a je do okvare prišlo zares zares zaradi plina. Lahko da bi se isto zgodilo tudi na bencinu. A najbolje je okriviti nekaj kar je dodatno vgrajeno, da zaščitiš svoj original. tudi če bi ti izpušni lonec padel dol bi verjetno rekli da je od plina :D
npr če najdejo kurilca v avtu ti ne bodo priznali garancije, ker za vse krivijo kurilca pa je isto kot nafta.
sam sem dal predelat megana 1.4 16v 70KW letnik 2001 pred enim tednom. bom videl kako bo stvar laufala.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Tale mojster ne bi smel niti kosilnic popravljari. Mislim, pa take izjave... Še dobro da ni krivo to, da si v žaromete vtaknil Osram žarnice namesto Würth, katere prodajajo na servisu...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kaj bi pa ta serviser rekel v TEM primeru? Verjetno je mel enkrat jeklenko v prtljažniku in je uničilo ventil.
Uporabniški avatar
SomeOne989
Kraj: Ajdovscina

Odgovor Napisal/-a SomeOne989 »

Zdravo,
sicer nevem če je tema še aktualna, me pa zanima če mogoče kdo ve kaj bi lahko bil temelj moje težave.

In sicer, pred cca 4 meseci sem Megana RS 265 predelal na plin, saj mi je to trenutno edini avto in službeno delam kar veliko km (50-100 000km/leto).
No v glavnem, po sami vgradnji sem bi izredno zadovolen. Avto mi je na plin imel 10KM več in max moč nekoliko nižje (žal pa hiter padec nad 5500rpm, toda itak za tiščanje je bencin :) ).
No po 10 000km so se mi pa pojavili problemi. In to kar na enkrat. Na bencin mi avto dela brez problema, ko pa mi preklopi na plin se ugasne in mi iz ekspanzijske posode vrže ven hladilno tekočino. Zanima me če se mogoče komu sanja kaj bi lahko bilo?

Hvala in lp

PS: Vozilo je bilo predelano pri Plinexu in ima sistem Zavoli
Renault Megane RS III Red Bull Racing RB7
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

No kar se tiče teh predelav na plin je meni kolega,ki se ukvarja z brušenjem glav povedal,da močno odsvetuje,saj glave nosijo k njemu brusit in so take da pop......
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Za plineks pravjo da uničjo tudi najbol trpežen motor :mrgreen: Moj je tudi odpovedal po 100tkm skupno 190tkm,dva ventila skurjena.Jaz ti svetujem da greš do Casermana na Vrhniko ali pa do Hribar-ja v Lj. onadva vgrajujesta za plineks.Sej verjetno imaš še garancijo
Uporabniški avatar
schik

Uparjalnik je šel po gobe. Treba ga je obnovit ali pa zamenjat, odvisno kaj se bolj splača. Drugače če ti nad 5500 obratov slabo dela je pa verjetno že v osnovi preslab uparjalnik.
edit: Hladilno ti pa zato rukne ven, ker plin vstopi v vodo ko ga sprosti ventil. Dokler tega ne urediš ne vklapljaj plinske naprave!!! Drugače pa že v osnovi ta sistem ni za tako močne avte, vsaj kolikor sem jih jaz nazadnje videl.
Uporabniški avatar
R5

Odgovor Napisal/-a R5 »

[quote="SomeOne989"]Zdravo,
sicer nevem če je tema še aktualna, me pa zanima če mogoče kdo ve kaj bi lahko bil temelj moje težave.

In sicer, pred cca 4 meseci sem Megana RS 265 predelal na plin, saj mi je to trenutno edini avto in službeno delam kar veliko km (50-100 000km/leto).
No v glavnem, po sami vgradnji sem bi izredno zadovolen. Avto mi je na plin imel 10KM več in max moč nekoliko nižje (žal pa hiter padec nad 5500rpm, toda itak za tiščanje je bencin :) ).
No po 10 000km so se mi pa pojavili problemi. In to kar na enkrat. Na bencin mi avto dela brez problema, ko pa mi preklopi na plin se ugasne in mi iz ekspanzijske posode vrže ven hladilno tekočino. Zanima me če se mogoče komu sanja kaj bi lahko bilo?

Hvala in lp

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %202.0T%20.." onclick="window.open(this.href);return false;. To je tvoj avto?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Nazaj, kjer so vgradili plin, saj je še v garanciji.......................
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
SomeOne989
Kraj: Ajdovscina

Odgovor Napisal/-a SomeOne989 »

Hvala vsem za odgovore :) Zadeva je bila rešena s tem da so namestili močnejši vplinjač, ker prejšnji ni dohajal vozila na višjih obratih in je zato ga prebilo :)

Sedaj teče kot mora in se pozna da je tudi boljša odzivnost na Sport programu, čeprav če tam večkrat na bencinu :)

V glavnem, kar se plina tiče, sem sam izredno zadovoljen, edini problem je da ga nemorem dati v stroške firme, ker ga mam kot osebno vozilo :D ZAto ga pa menjujem da kupim dizelaša in bom kasnej si omislu spet kaj takega :)
Renault Megane RS III Red Bull Racing RB7
Uporabniški avatar
mare08

Odgovor Napisal/-a mare08 »

Tema je že odprta, zato pišem še tu. Sem lastnik renault Modusa 1.2 TCE in delam letno cca 20.000 do 25.000 kilometrov. Avto sicer ne porabi veliko, ampak glede na število prevoženih kilometrov, se mi zdi nekako smotrno razmišljati o predelavi. Nikjer še nisem zasledil izkušenj z predelavo teh motorjev. Ima kdo kakšne izkušnje? Se vsi motorji obnesejo za predelavo? Nebi rad, da bi se zaradi predelave na plin, pojavljale kakšne druge dodatne okvare.
Hvala za odgovore....
prvic lastnik Renaulta,...
Uporabniški avatar
R5

Odgovor Napisal/-a R5 »

Obrni misli stran od plina :!: Bo življenje lepše :D
Uporabniški avatar
schik

Ta motor ni nič kaj posebej problematičen glede predelave na plin. Klasičen motor s turbino. Na plin kar lepo delajo. Povračilo investicije pa je na vaše km v roku enega leta. Kasneje je pa vse vaš prihranek.
Uporabniški avatar
mare08

Odgovor Napisal/-a mare08 »

Hvala za info. Se še odločam in zbiram info....
prvic lastnik Renaulta,...
zobnik

Odgovor Napisal/-a zobnik »

Moj 1.4 v l.2002 je predelan na plin. Poraba plina med 7-8l/100km, samo regionalna, nič mestne. Strošek dobre 4 evre/100km.
Odgovori