Toleranca menjalnika pri trophyu

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
TrophyRS

Toleranca menjalnika pri trophyu

Odgovor Napisal/-a TrophyRS »

Živjo.

Zanima me, če mogoče kdo ve kolikšna je max toleranca za navor pri avtomatskem menjalniku za trophya 220? se lahko pričakuje težave pri povečanju navora do 320 nm?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Toleranca menjalnika pri trophyu

Odgovor Napisal/-a Spula »

TrophyRS napisal/-a:Živjo.

Zanima me, če mogoče kdo ve kolikšna je max toleranca za navor pri avtomatskem menjalniku za trophya 220? se lahko pričakuje težave pri povečanju navora do 320 nm?
Nad 300Nm naj bi izpisovalo napako pregrevanja menjalnika.
RenaultSport
Uporabniški avatar
TrophyRS

To bi znalo biti čisto možno ker ko sem nekajkrat avto malo bolj priganjal mi je kazalo gearbox oil temp 100 stopinj ( kaže samo do 100). Druga vse ok samo gearbox oil temp 100 oz več... Pa ta izpis napake čisto informativno zaradi prekoračitve navora ali znajo biti težave z menjalnikom?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

TrophyRS napisal/-a:To bi znalo biti čisto možno ker ko sem nekajkrat avto malo bolj priganjal mi je kazalo gearbox oil temp 100 stopinj ( kaže samo do 100). Druga vse ok samo gearbox oil temp 100 oz več... Pa ta izpis napake čisto informativno zaradi prekoračitve navora ali znajo biti težave z menjalnikom?
Kakšne bodo težave z menjalnikom ti neznam povedat. Najverjetneje pa boš imel novoletno jelko na armaturi, ker je menjalnik tako programiran (verjetno z razlogom).
RenaultSport
Uporabniški avatar
odpad

Odgovor Napisal/-a odpad »

RS tuning iz Anglije (kontaktiraj uporabnika sokol) je to na navadnem mk4 RS-u poštimal, torej da ne meče opozorila. Za trophyja še nimajo remapa.

Kako je pri ostalih ne vem, je pa error menjalnika bil dostikrat problem pri remapih.

Koliko prenese menjalnik - omejitev je 280 Nm, angleži pravijo, da gre dosti čez, na navadnih mk4 RS-ih majo nekateri že precej km po remapu na več kot 320 pa še vedno dela kot mora.
Uporabniški avatar
TrophyRS

Sem pisal RS tuningu in tudi z nekaterimi iz angleškega foruma sem se pogovarjal. Kar nekaj jih ima rs 4 200t krepko čez 300nm pa naj nebi bilo težav ja. Pogovarjam se trenutno tudi z BR-performance , ki imajo remap za trophya in naj nebi bilo težav z menjalniki in sklopko. Pisal sem tudi na GETRAG glede menjalnika od trophya in mi niso hoteli povedati glede povečanja navora češ da jih veže pogodba o molčečnosti in ne smejo govoriti o tem :) Avto bi res rad remapal ker je avto poetem baje veliko boljši ampak tale menjalnik ubija :)
Odgovori