start&stop akumulator, kateri in kje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
d14u

start&stop akumulator, kateri in kje

Odgovor Napisal/-a d14u »

Pozdravljeni.

Na mojem Grand Scenicu (l. 2012) se je poslovil akumulator - ne odziva se več niti na polnjenje. Ker je pasme Start&Stop, me zanima, na kaj biti pozoren pri menjavi?

Samo to, da bo isti/kar se da podoben - sedaj je notri original "Renault" - VARTA 70Ah, 760A - ali še kaj drugega?
Pri spletnih trgovcih s temi akumulatorji (start&stop) berem, da naj bi jih bilo treba ob menjavi še "predstaviti" avtomobilu, torej programirati na servisu. To drzi tudi za Renault oziroma Grand Scenica?

Kje sicer vi kupujete akumulatorje? Se priporočam za kako informacijo v naslednjih dneh, da lahko v miru zrihtam zadevo v naslednjem tednu.
Uporabniški avatar
saso24

Re: start&stop akumulator, kateri in kje

Odgovor Napisal/-a saso24 »

https://www.euroton.si/avtodeli/akumula ... terResults" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Preko spletne ponudbe (nova ponudba renaulta - registriraj se na moj renault, če še nisi) bi moral original stati okrog 200 EUR z menjavo vred.
Uporabniški avatar
AgitatoR

Odgovor Napisal/-a AgitatoR »

Izklopi to neumnost in zmontiraj navaden akumulator.

Poslano z mojega F2 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Ali pa ti ne piši neumnosti. Komaj čakam dan ko boste pacienti tvojega kova nazaj vgrajevali DPFje, deblindirali EGRje, omgočali S&S sisteme... ker avti ne bodo dobili potrdila o tehnični izpravnosti... pa še en nasvet ti dam... če si ne moreš privoščiti vzdrževanja vozila v skladu z zahtevami in normami proizvajalca si kupi cenejše, enostavnejše vozilo ali kolesari. Nikakor pa ne piši bedastoč in uporabnikov napeljevati na neumnosti.
Sicer ne vem kako avtu dopoveš (Renaultu) da ni S&S sistem, ampak samo knof pritisnit nima haska. Avto bo še zmeraj javljal napako na akumulatorju.

Sent from my iPad using Tapatalk
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
TwingoLove

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

@robertp Hvala da si rešil to prelepo nedeljo, ker sem tudi sam se komaj zadržal komentarja...
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Uporabniški avatar
d14u

Hvala vsem za konstruktivne predloge.

V avto se bo seveda vgradil S&S akumulator, saj se mi ta funkcija zdi pri mestni vožnji še kako koristna. Edino na poteh po tujih AC jo izklopim, da mi ne bi na cestnini ali pa bencinski črpalki takoj ugasnila vročega motorja.

Kolikor gledam, so tile akumulatorji od 175 EUR naprej, glede na prebrano pa mi je všeč tale model - bi znal zdržati dlje od original Varte:
https://www.euroton.si/avtodeli/akumula ... 34977.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Zdaj moram le še najti nekoga, ki ima pošten popust pri Eurotonu. =)
Uporabniški avatar
AgitatoR

Sem že menjal Mondea za G Scenica, ker je cenejši za vzdrževanje.

Pa mi v zimskih razmerah žre živce. Ko si pri Mondeu s stikalom izklopil ESP, je bil ta dejansko izklopljen in si točno vedel kako se bo avto obnašal na snegu.

G Scenic ima tudi gumb za izklop ESP, ga pa hudič klub temu vklaplja, če presodi tako. Zato imam pozimi pogojno vozen avto in ostanem sredi zasneženega klanca, kjer še z nobenim avtom nisem. Enostavno ESP melje svoje do popolne ustavitve.

In kakšno realno korist ima S&S na vse sklope motorja, ko se ugaša na vsakem semaforju ?

Z okoljskega vidika je tako nepomemben in neprimerljiv z reokupacijo izpušnih plinov in filtri saj-NoX.
Ve se, da odstranitev filtra trdih delcev, kljub reprogramiranju, škodi turbini, ker nanjo delujejo napačni tlaki.
Čemu se škoduje z izklopom S&S sistema ?

Ni vsaka tehnološka novost v praksi dobra.

Zakonskih določb o obvezni tovarniški vgradnji S&S sistemov pri novih vozilih ne poznam in si jih ne bom drznil komentirati.

Izhajal sem iz svojega vidika in če je za ta letnik vozila zakonsko dopustno in fizično možno, bi sam vsekakor izklopil to funkcijo.

Uporabniški avatar
AgitatoR

Še to. Nikoli ne bom nazaj vgrajeval filtra sajastih delcev ali odblindiral EGR ventila. Ker v osebnem avtu nikoli nisem, niti nimam namena imeti dizelskega agregata.

Uporabniški avatar
lukke

Odgovor Napisal/-a lukke »

Seveda je možno, pri vsakem zagonu pač poleg tipke start pritisnem še tipko za izklop sistema s&s in je stvar rešena. Obstaja pa še en način.
Uporabniški avatar
d14u

Lepo ste se razpisali. No, vmes sem kupil in zamenjal akumulator. Z modelom iste pasme, le novejšo tehnologijo AGM, ki naj bi poskrbela tudi za daljšo življenjsko dobo akumulatorja. Bomo videli.

Je pa prostora za odvitje vijakov na praktično vseh straneh zelo malo in sem se zajebaval dlje časa, kot sem mislil. No, tok-tok, upam, da bo sedaj lep čas mir.

Avto me je takoj zatem vprašal, če je dobil nov akumulator, kar sem zgolj potrdil, nato je ponastavil sisteme (S&S, ESP in neka podobna obvestila so se kazala ...).

Start&Stop že veselo dela naprej.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

AgitatoR napisal/-a:Še to. Nikoli ne bom nazaj vgrajeval filtra sajastih delcev ali odblindiral EGR ventila. Ker v osebnem avtu nikoli nisem, niti nimam namena imeti dizelskega agregata.
Ni potrebe po dizelu, tudi bencinarji imajo vse to :D
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori