1.5 dci 110 ogrevanje vode

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
lukke

1.5 dci 110 ogrevanje vode

Odgovor Napisal/-a lukke »

Pozdravljeni!

Pri svojem Scenicu 1.5 dci 110 sem opazil, da pozimi že ko prevozim 200 m, začne pihat toplo iz ventilacije. Sklepam, da ima avto neko dodatno ogrevanje v stilu webasta. Zanima me, če je grelec podoben kot npr. na Volkswagnih, kateri ga imajo na nafto ubistvu isto kot webasto?
Uporabniški avatar
TwingoLove

Re: 1.5 dci 110 ogrevanje vode

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Avto ima lahko električni grelec vode.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Uporabniški avatar
teslam2
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a teslam2 »

elektricni grelec je pomojem samo za kabino, vode ti po 200m sigurno ne segreje tolk da bi grelo kabino. Webasto kuri nekaj goriva in greje kabino in motor, vklaplja se s timerjem ali daljincem preden greš na pot, če ga pa prižgeš isto časa kot odpelješ se pa komplet avto prej segreje (sploh ko so zunaj noro nizke temp.) Za odmrzovanje je super, pa da zjutraj sedeš v topel avto.
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Tako je, je zgolj električni grelec za kabino. Nikakor enako kot webasto (btw. serijsko ga verjetno nima noben VW, je pa možno za doplačilo), ki ogreva hladilno tekočino, hkrati pa še notranjost ter posledično odmrzuje šipe.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Webasto ima serijsko veliko VW, kakor tudi ostale znamke vozil. Je pa res, da je veliko ceneje vgradnja električnih grelcev in to imajo že vozila "nižjega ranga"
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori