ESPACE 4 Šobe pranja žarometov

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

ESPACE 4 Šobe pranja žarometov

Odgovor Napisal/-a rambo »

Pozdravljeni

_Imam Espace 4 letnik 2014 cca120.000km
Opazil sem da mi hitro izginja tekočina za pranje žarometov. Pogledam in priteče ven pri predn jih šbah za pranje žarometov in sprazni 6l posodo tekočine za pranje žarometov.
Kakšna ideja? Ali je samo edina varjanta, da se menja šobe za pranje žarometov?
Nekje na tujem forumu sem bral za vgradnjo nepovratnih ventilov med posodo za pranje in šobe?

Kakšna je cena šob za pranje žarometov za Renault esapce 4 faza 4? Lahko kdo pripiše kakšno kataloško številko?

Hvala
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
TwingoLove

Re: ESPACE 4 Šobe pranja žarometov

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Kako priteče? A se šobe sploh dvignejo ven? Drugače jaz sem na Laguni preprosto odklopil motorček za pranje žarometov, ker mi je pozimi ena izmed šob zmrznila in počila. Seveda je vsa voda iztekla ven. Zdaj imam pa 6l tekočine samo za pranje šip :D
Drugače pa novo ne vem če se izplača, poglej za kakšnimi rabljenimi, so pa če se ne motim šobe enake tudi na prejšnjih modelih in lagunah.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Uporabniški avatar
rambo

Pranje zarometov deluje normalno.
Snel sem odbijac in jih rocno spraznil. Potem je bilo ok. Dokler se spet ne aktivirajo. Ko se pospravijo kot da se ne bi zaprli do konca. In pri zgornjih odprtinah ki mocijo luci tece ven.

Ali je mozno da je pumpa zatajila,da mimo nje pusca voda? Ali bi mogli to vodo zadrzat ti pralci zarometov ko se pospravijo?
Uporabniški avatar
TwingoLove

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Zanimivo.. lahko da je problem v črpalki, da prepušča vodo naprej.
Torej tebi prav teče voda ven kljub temu da so šobe zaprte in se ti zato rezervoar sprazni?
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Uporabniški avatar
rambo

TwingoLove napisal/-a:Zanimivo.. lahko da je problem v črpalki, da prepušča vodo naprej.
Torej tebi prav teče voda ven kljub temu da so šobe zaprte in se ti zato rezervoar sprazni?
točno tako.
Kadar želim deluje vse normalno in tudi z zimskim vitrexom ni bil problem. pazil sem da je čim več vitrexa in čim manj vode, da ni bil preveč rečen, da ja ne bi zmrznila odvečna voda v njih. sedaj y letnim vitrexom pa sem opazil da zadeva pušča.

Snel sem odbijač in priteče zgoraj voda ven, ko so šobe pospravljene. sprazni pa rezevar na minimum. in mi je bilo čudno, da sem enkrat dvakrat uporabil čiščenje šip na releaciji Ljubljana Maribor in nazaj in sem imel prazno posodo z 6l tekočine. Vedel tak ne bi, samo mi napiše na armaturki, da je posoda prazna. SPET :-D
Uporabniški avatar
Borut Povše
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Borut Povše »

Jaz mam podoben problem, sam da men izteče cca 2l če je posoda čisto polna, imam pa cca 9l posodo. Priteče nekje pri levi luči. So mi rekli da rada poči cevka pri samih šobah, kdo ve. Se ne sekiram preveč, ker mi ostane še dovolj tekočine in vse dela ok. LP Borut
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Borut Povše napisal/-a:Jaz mam podoben problem, sam da men izteče cca 2l če je posoda čisto polna, imam pa cca 9l posodo. Priteče nekje pri levi luči. So mi rekli da rada poči cevka pri samih šobah, kdo ve. Se ne sekiram preveč, ker mi ostane še dovolj tekočine in vse dela ok. LP Borut
Pri Espacih IV je (bil) kar doskrat problem, da pušča pri šobah, sploh če avto ni čisto na ravnem.
RenaultSport
Odgovori