Pozdravljeni,
po skoraj 7 letih je očitno akumulator odslužil svoje.
Zanima me kako je z menjavo če se lotiš na svojo roko - so kakšne posebnosti pri Meganu troji ali samo umakneš pokrov in odviješ kleme? Kakšen akumulator priporočate?
Hvala za pomoč in odgovor.
lp
Renault Megane III menjava akumulatorja
- Megane2010
Re: Renault Megane III menjava akumulatorja
Odvisno ali imas bencinarja ali dizel...ce imas dizel das lahko 72Ah...pa po moznosti akumilator z oznako start stop, vsaj tako mi je mehanik svetoval...je pa najbrz malo drazji.
Jaz sem na mojem meganu III akumulator menjal sam. Ker sem ga izpraznil do konca, se pravi, da avto ni vžgal niti več s pomočjo klem sem akumulator kupil tam kjer sem ga dobil najhitrej. Na najbližjem original servisu. Pa še popust sem dobil, ko sem rekel, da ga bom menjal sam.
Skratka odstraniš plastiko, odšraufaš kleme, menjaš akumulator, pritrdiš kleme, vstaviš plastiko, voziš. Ni blo nobenega problema kar se tiče kode radia al česarkoli. Plug & play bi rekli računalničarji.
Skratka odstraniš plastiko, odšraufaš kleme, menjaš akumulator, pritrdiš kleme, vstaviš plastiko, voziš. Ni blo nobenega problema kar se tiče kode radia al česarkoli. Plug & play bi rekli računalničarji.
Če ima avto start-stop, je cena cca. 200 EUR.