Gre za Clio IV, 0.9 TCE.
Po 3 letih in prevoženih dobrih 50.000 km se naenkrat zmanjša poraba skoraj za liter/100km.
In si mislimo, super, se je očitno motor vtekel. Prej je bila poraba na AC pri 120 km tempomat cca 6 litrov. Po novem pa 5,2. In čez nekaj dni spusti klima, ki nima veze s porabo ampak pri iskanju puščanja ugotovimo da je bila cev že v štartu slabo pritrjena in jo je zribalo.
Ob iskanju napake klime ugotovim da je odtrgana ena cevka ki gre najverjetneje iz turbine. Najverjetneje je cevko utrgal na servisu ko je vlekel ven šibko, ampak seveda ne priznajo nič in cena nove cevke z razcepi dobrih 100€. Se odločim da jo zalepim z epoksi 2 komponetnim lepilom in zgodilo se je to česar sem se bal. Poraba v trenutku skoči za slab liter. Na servisu niti ne vejo kakšno funkcijo ima ta cev, po moje pa najverjetneje kakšna eko fora. Meni ljubše je slab liter manjša poraba kot pa eko na kvadrat. Na sliki je cevka ki je bila odtrgana.
http://shrani.si/f/1D/ju/4D4Bnket/2017- ... -48-02.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;