Nastavitev faze bencinar 1,4 16v K4M

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Laguna3fan
Kraj: Škofja Loka

Nastavitev faze bencinar 1,4 16v K4M

Odgovor Napisal/-a Laguna3fan »

Pozdravljeni,
zaradi okvare sem bil prisiljen zamenjati motor in posledično na novem zaradi lastne varnosti zamenjati zobati jermen. Motor smo z kolegom dali v fazo ????, nato pa ko sem vse skupaj sestavil avto noče vžgati . Ko se ga vžiga ali zalije svečke ali pa vseka skozi frgazar nazaj. Če ma kdo iskušnje s tem kje je napaka naj mi prosim sporoči, (ventili -bati ne pridejo do stika ) samo v vednost). Hvala
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Nastavitev faze bencinar 1,4 16v K4M

Odgovor Napisal/-a Fan »

Zanimivo bi bilo vedeti kateri motor na katerem vozilu, se je menjal tudi računalnik.............
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

Ko se ga vžiga ali zalije svečke ali pa vseka skozi frgazar nazaj. Če ma kdo iskušnje s tem kje je napaka naj mi prosim sporoči
poglej če so kabli na tuljavah prav priklopljeni

jaz imam izkušnjo da k4m nima frgazarja, to mi da sumiti da niste ravno strokovnjaki
lahko pa da ste kupili motor od fiata in se ne zastopi z računalnikom od renaulta
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Houly
Moderator
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a Houly »

Shusuglao napisal/-a:jaz imam izkušnjo da k4m nima frgazarja
Se podpišem. k4m nima frgazerja.
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Ok, nima frgazerja, ima pa dušilno loputo.
Sam bi posumil da so ali res narobe priklopljeni kabli svečk ali pa je motor za 180 stopinj narobe sestavljen. Obe odmični seveda morata biti poravnani, ampak zareza ni v centru in če ste ga kaj biksali bi lahko tudi to uspeli narediti.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Laguna3fan
Kraj: Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a Laguna3fan »

No , rešitev je prišla čeprav nisem strokovnjak, sem pa samouk in problemu sem prišel do dna.
Ko sem dobil motor je bil brez jermenice , zgleda da jo je nekdo potreboval in posledično se je glavna gred premaknila za 180 stopinj. Prijatelj mehanik mi je v dobri veri, sicer brez orodja za blokado nastavil v fazo, nismo pa pač brskali po računalniku na kakšnih cahnih mora biti glavna gred, ker se je na testiranju z ragljo motor lepo se zavrtel, ventili se pa tudi niso videli ker je motor bil sestavljen v celoti. Sicer mi je omenil da je možno ,da je za pol obrata zamaknjeno. No na koncu sem ostal sam in problem rešil ,sposodil sem si set za nastavitev faze , poiskal na netu kje morajo biti cahni in po urici dela je motor vžgal v prvo. Drugače pa vsem hvala za napotke, ta pametnim pa frgazar al pa loputa isti k*r*a* glavn da lavfa...
Uporabniški avatar
Shusuglao

me veseli da ti je uspelo 8)
res nočem biti smotan ampak izjava da je fergazer isti penis kot loputa, je približno tako kot bi rekel da je volan in kolo isto ker je oboje okroglo
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Super, da ste rešili probmlem. Kjer je volja, je tudi pot. :a2_aplavz
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Shusuglao napisal/-a:me veseli da ti je uspelo 8)
res nočem biti smotan ampak izjava da je fergazer isti penis kot loputa, je približno tako kot bi rekel da je volan in kolo isto ker je oboje okroglo
Jest tud nočem bit smotan, ampak sem pa prav predvidel možen vzrok, ko so ostali komentarji zapenjali samo na frgazer. In če človek napiše frgazer za dušilno loputo, ki je frgazerju precej podobna in v bistvu opravlja pol dela pravega frgazerja ga pa tudi ni treba linčat :).

Važno sicer da zadeva laufa.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Shusuglao

In če človek napiše frgazer za dušilno loputo, ki je frgazerju precej podobna in v bistvu opravlja pol dela pravega frgazerja ga pa tudi ni treba linčat :)
treba treba, take napake so nedopustne, najprej mučit, potem štrik in veja, žal ni druge možnosti :lol: :lol:
Uporabniški avatar
sorum

Odgovor Napisal/-a sorum »

Shusuglao napisal/-a:
[treba treba, take napake so nedopustne, najprej mučit, potem štrik in veja, žal ni druge možnosti :lol: :lol:
jaja shus :mrgreen: ti se kar zajebavaj, ti tudi ne ločiš metalik srebrne od perla srebrne barve ha(!??!?) ja :shock:
tole z tem motorjem je cela limonada ja...mogoče pa vaški mizar ne ve če avto ni v fazi pač nebo vžgal ane :idea:
se ta komedija dogaja na štajerskem?
Odgovori