Megane 2 2007 1.6 'pojoča' sklopka :)
Megane 2 2007 1.6 'pojoča' sklopka :)
Živjo,
moja sklopka že kar nekaj časa zagrabi šele v zadnji petini hoda pedalke, na kar sem itak navajen, prav tako pa se pri hladni mašini med prestavljanjem v zadnje pol leta pojavlja neko žvižganje. Ko pritisnem in spustim pedalko se zasliši, kot da bi se nekaj v dveh sekundah žvižgajoče zavrtelo, nato pa poneha. To 'žviganje' pa se sliši tudi, če že samo malo z minimalno silo naslonim nogo na pedalko. Ko je mašina ogreta ta zvok preneha.
Drugače ne čutim kakšnega zdrsavanja sklopke, tudi nasploh sklopka in menjalnik delata brez problema, se pa bojim, da to žvižganje nakazuje na nek problem. Ne bi pa rad za brezveze puščal denarja pri mehanikih če ni nič resnega.
Mnenja?
moja sklopka že kar nekaj časa zagrabi šele v zadnji petini hoda pedalke, na kar sem itak navajen, prav tako pa se pri hladni mašini med prestavljanjem v zadnje pol leta pojavlja neko žvižganje. Ko pritisnem in spustim pedalko se zasliši, kot da bi se nekaj v dveh sekundah žvižgajoče zavrtelo, nato pa poneha. To 'žviganje' pa se sliši tudi, če že samo malo z minimalno silo naslonim nogo na pedalko. Ko je mašina ogreta ta zvok preneha.
Drugače ne čutim kakšnega zdrsavanja sklopke, tudi nasploh sklopka in menjalnik delata brez problema, se pa bojim, da to žvižganje nakazuje na nek problem. Ne bi pa rad za brezveze puščal denarja pri mehanikih če ni nič resnega.
Mnenja?
Re: Megane 2 2007 1.6 'pojoča' sklopka :)
Imam identičen problem... Bi tudi jaz prosil za pomoč, od kje prihaja ta zvok... 
sklopka je vesela pa žvižga
v kakšnem ritmu pa gre melodija? a je bolj kot na planincah, ali barčica po morju plava?
edina stvar ki bi lahko žgolela tam je ležaj
v kakšnem ritmu pa gre melodija? a je bolj kot na planincah, ali barčica po morju plava?
edina stvar ki bi lahko žgolela tam je ležaj
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Če se zvok spreminja glede na pristisnjenost sklope, potem je kriv potisni ležaj.
Sem 2 meseca ugotavljal od kje to žvižganje pride, na koncu pa le ugotovil.
Menda je to bolezen teh meganov.
Najbrž se je brez težav možno voziti še dolgo, če te zvok ne moti.
Mene je preveč motilo in sem dal komplet sklopke menjat (lamela, košara, potisni ležaj, ki je hkrati tudi cilinder).
Tudi če material ni tako drag, je dela tu kar nekaj. Treba je spustiti olje iz menjalnika in ga vzeti dol iz avta.
Sem 2 meseca ugotavljal od kje to žvižganje pride, na koncu pa le ugotovil.
Menda je to bolezen teh meganov.
Najbrž se je brez težav možno voziti še dolgo, če te zvok ne moti.
Mene je preveč motilo in sem dal komplet sklopke menjat (lamela, košara, potisni ležaj, ki je hkrati tudi cilinder).
Tudi če material ni tako drag, je dela tu kar nekaj. Treba je spustiti olje iz menjalnika in ga vzeti dol iz avta.
Meni se to dogaja samo pri mrzlem avtu, ko je avto ogret tega zvoka ni več. Sam se razmisljal, da bi lahko bila tudi jermenica alternatorja?
Kot sem rekel, če lahko na zvok s sklopko vplivaš, potem je potisni ležaj.
Probaj zjutraj v mrazu na mestu dat gas s pristisnjeno in spuščeno sklopko, pa boš videl koliko je ura.
Pri meni se je sčasoma pojavil rahel kovinski zvok tudi pri ogretem avtu, ki je izginil čim sem se dotaknil sklopke.
Stvar torej napreduje, ampak počasi...
Probaj zjutraj v mrazu na mestu dat gas s pristisnjeno in spuščeno sklopko, pa boš videl koliko je ura.
Pri meni se je sčasoma pojavil rahel kovinski zvok tudi pri ogretem avtu, ki je izginil čim sem se dotaknil sklopke.
Stvar torej napreduje, ampak počasi...
Sem naredil to in ko je pritisnem pedalo za sklopko se sliši čivkanje, ko pa ni stisnjeno pa je tiho. Torej rešitev samo zamenjava sklopke, potisnega ležaja + ostalo. Vztrajnik je tudi potrebno menjati? Je enomasni ali dvomasni? Koliko je kaj dela s to zamenjavo sklopke?
Nič ne menjaš vztrajnika. Enomasni je.
ko smo ravno pri pojočih sklopkah, da niso teli tipi zašli v menjalnik
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
hahahaShusuglao napisal/-a:ko smo ravno pri pojočih sklopkah, da niso teli tipi zašli v menjalnik :mrgreen