Senzor xenon Laguna

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
igork

Senzor xenon Laguna

Odgovor Napisal/-a igork »

Imam Laguno 2006 letnik in opažam da se xenon žarometi kar naprej nastavljajo po višini.
Razumem, da se prilagodi žaromet, ko avto vžgeš oz. glede na obremenjenost, ne pa da se sploh ne umiri.
Pri priklopu na tester javi napako: Df002 Front Height Sensor Circuit, Short-Circuit To + 12V
Je imel že kdo podoben problem in kako ga je rešil, bo potrebno zamenjat senzor višine, je lahko samo kakšen kratek stik?
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Re: Senzor xenon Laguna

Odgovor Napisal/-a joztom »

Kot pišeš je ena žica na masi. Pod avto in preveri kontakte ter preglej in podmaži vzvode na regulatorju. Pa še zadaj obenem, ko že to delaš.
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

Nic ni na masi, senzor je crknil, nov spredaj je 185€ , zadaj pa 175€ al pa lih obratno. Menjal ze oba
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Dobr so te. Imel si na voljo rabljene ali popravilo obstoječih. Tudi drugače v senzorju ni kakšnega pogona, da kaj prebije na +. Ali se pa res motim, pa ima moj xenon Espace Initiale to drugače narejeno. Tudi najini letniki se prodajo po 1000€ in so take investicije zelo hude.
Uporabniški avatar
sinko

joztom napisal/-a:Dobr so te. Imel si na voljo rabljene ali popravilo obstoječih. Tudi drugače v senzorju ni kakšnega pogona, da kaj prebije na +. Ali se pa res motim, pa ima moj xenon Espace Initiale to drugače narejeno. Tudi najini letniki se prodajo po 1000€ in so take investicije zelo hude.
Prednjega mi je castla zavarovalnica , zadnjega sem dobil rabljenega, ki je pa spet ribnil, trenutno mam visino fix natavljeno. Kje se da popravit? Kdo to dela? Dejansko je to samo en potenciometer in nic drugega, sam da vsakemu pisem da mu je crknil potenciometer itaq noben ne bom mel pet cistih, in da gre na reno pa tam pove da rabi potenciometer se bo ga un za saltarjem bolj cukasto gledal.
Uporabniški avatar
igork

No meni se zdaj višina nič več ne nastavlja, očitno je tam kjer je bila napaka zadeva dokončno crknila. Po občutku mi kar uredu sveti, samo vprašanje kaj bo pokazalo, ko bom šel naslednjič na tehničnega.
Uporabniški avatar
sinko

igork napisal/-a:No meni se zdaj višina nič več ne nastavlja, očitno je tam kjer je bila napaka zadeva dokončno crknila. Po občutku mi kar uredu sveti, samo vprašanje kaj bo pokazalo, ko bom šel naslednjič na tehničnega.
Meni ko je crknil so se luči dale na najnižjo točko in so tam obstale, da sem lahko normalno vozil sem jih ročno dvignil na višino kot mora bit, na tehničnem bo problem, ker un točno ve da to mora delat, posledično tehnični ne gre skozi
Uporabniški avatar
igork

Bom šel prej preventivno preverit na AMZS in če bo potrebno ročno nastavil pravo višino.
Odgovori