Dnevne luči - avtomatika
Dnevne luči - avtomatika
Mogoče kdo ve, če je možno sprogramirati tako, da bi ob vklopljenih prednjih dnevnih lučeh svetile tudi zadnje pozicijske?
Ali pa če bi se dalo nastaviti, da bi avtomatika prej preklopila na normalne luči. Zdaj mora biti že precej mračno, da preklopi, kar je v tem času zelo moteče in tudi nevarno.
Gre za novega Trafica s senzorjem za dež in svetlobo.
Ali pa če bi se dalo nastaviti, da bi avtomatika prej preklopila na normalne luči. Zdaj mora biti že precej mračno, da preklopi, kar je v tem času zelo moteče in tudi nevarno.
Gre za novega Trafica s senzorjem za dež in svetlobo.
Re: Dnevne luči - avtomatika
Kolk vem ne gre. Mi pa ni tezko iz auto na rocno vklopit luci ce je dez da sem viden
Tudi jaz ročno vklapljam zasenčene luči, se pa zgodi, da kdaj pozabim, zunaj pa se že mrači. Recimo štartam ob 16h, ko je še svetlo, ob 16:20 pa že pade mrak. Avtomatika še ne preklopi, sam pa se tudi vedno ne spomnim.
Ko bi se vsaj dalo, da bi lahko pustil prižgane zasenčene luči in bi se prižigale in ugašale skupaj z avtom ... pa ne gre. Ne vem, kateremu razvojniku se je zdelo pametno ukiniti nekaj, kar je lahko brez problema delovalo 20 let.
Ko bi se vsaj dalo, da bi lahko pustil prižgane zasenčene luči in bi se prižigale in ugašale skupaj z avtom ... pa ne gre. Ne vem, kateremu razvojniku se je zdelo pametno ukiniti nekaj, kar je lahko brez problema delovalo 20 let.
Poraba goriva?Arc napisal/-a:Tudi jaz ročno vklapljam zasenčene luči, se pa zgodi, da kdaj pozabim, zunaj pa se že mrači. Recimo štartam ob 16h, ko je še svetlo, ob 16:20 pa že pade mrak. Avtomatika še ne preklopi, sam pa se tudi vedno ne spomnim.
bentenje glede pregorevanja žarnic?
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
100w kolikor jih pokurita dve sprednji žarnici in pregorevanje ne odtehtata nevarnosti, ki jo prinašajo te butaste dnevne luči. Sploh zadnje, ki so ponavadi ugasnjene.
Lepo da se ozaveščate o ročnem prižigu "nočnih" luči. Osebno bi zakonsko prepovedal dnevne luči. Razlog je ta, da 90% folka ne prižiga ročno in se v megli/dežju/mraku vozijo zadaj nevidni.
Renault 5 GT Turbo l.88
Renault Safrane 3.0 V6 24V l.00
Zadaj mora v takem obvezno luc goreti. Ce je gosta megla ali dez potem vklopim se meglenko dokler nimam.koga za sabo da me ze na dalec vidi
Pravila in tudi zakon je jasen. Ob prvih znakih slabše vidljivosti je potrebno vključiti zasenčene luči spredaj (in s tem pozicijske zadaj).lukke napisal/-a:100w kolikor jih pokurita dve sprednji žarnici in pregorevanje ne odtehtata nevarnosti, ki jo prinašajo te butaste dnevne luči. Sploh zadnje, ki so ponavadi ugasnjene.
Stalno breme najmanj 130W ni zanemarljivo.
Proizvajalci varčujejo in ne vgrajujejo serijsko senzorjev, folk pa škrt da jih ne doplačuje in butast ter ignorantski da ne preklopi na zasenčene ko je potrebno.
Sent from my iPad using Tapatalk
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Sam sem vzel paket s senzorjem (paket 'vidljivost' ali nekaj takega) ravno zaradi tega. Ampak me moti, ker prepozno vklopi zasenčene luči.
Da se razumemo - ko zapeljem v tunel, jih vklopi praktično takoj. Štrajka pa v mraku, ko se postopoma temni in bi zaradi varnosti že morale svetiti tudi zadnje luči. Ali recimo, ko zapelješ v kakšen senčen predel. Na primer, ko gre cesta v gozd ... zakaj sem potem doplačal ~300€ za paket opreme s senzorjem, da moram še vedno na roke d*kat stikalo? Naj mi dajo potem možnost, da imam stalno prižgane zasenčene, ki se vklapljajo in izklapljajo skupaj z avtom, in mirna bosna.
To zdaj je namreč penis od ovce. Kao avtomatika, ampak moram še vedno biti pozoren, ali je avtomatika vklopila, ali ne in potem ročno d*kat stikalo. Hvala lepa za tak napredek.
Da se razumemo - ko zapeljem v tunel, jih vklopi praktično takoj. Štrajka pa v mraku, ko se postopoma temni in bi zaradi varnosti že morale svetiti tudi zadnje luči. Ali recimo, ko zapelješ v kakšen senčen predel. Na primer, ko gre cesta v gozd ... zakaj sem potem doplačal ~300€ za paket opreme s senzorjem, da moram še vedno na roke d*kat stikalo? Naj mi dajo potem možnost, da imam stalno prižgane zasenčene, ki se vklapljajo in izklapljajo skupaj z avtom, in mirna bosna.
To zdaj je namreč penis od ovce. Kao avtomatika, ampak moram še vedno biti pozoren, ali je avtomatika vklopila, ali ne in potem ročno d*kat stikalo. Hvala lepa za tak napredek.
Ni možno na pooblaščenem preko original testerja nastaviti višjo občutljivost senzorja glede na svetlobo? Sam vem, da se recimo pri VW to da narediti... Malo povprašajte po pooslaščenci 
kje je like ko ga rabiš.bam napisal/-a:Lepo da se ozaveščate o ročnem prižigu "nočnih" luči. Osebno bi zakonsko prepovedal dnevne luči. Razlog je ta, da 90% folka ne prižiga ročno in se v megli/dežju/mraku vozijo zadaj nevidni.
Sam sem potnik in sem veliko na cesti. in na ga bolj butastega od teh dnevnih luči. zadnje pa v megli izklopljene. kako težko je bilo to zvezat da pozicijske gorijo ko so vklopljene prednje dnevne luči? ali pa dodati zadnje led dnevne luči.
Razmišljam, da bi sprožil peticijo o teh dnevnih lučeh, da bi morale goreti še zadnje luči, ker postaja prenevarno in izkoriščanje teh dnevnih luči. Eni jih imajo vklopljene tudi ponoči. Folk malo premalo ali pa sploh ne razmišlja na lastno varnost, kaj šele na ostale udeležence prometa
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Se podpišem.
Mogoče si preveč ženem k srcu voznike brez luči, ampak je res res nevarno/moteče.
Žalostno je pa to, da mu blendaš in ga opozarjaš, da je nevidn, ampak te enostavno ne šmirgla.
Ko ga pa prehitiš, te pa butasto gleda, kaj želiš od njega.
Sam sem že razmišljal o nekakšnem znaku na kombiju..z opozorilom na neprižgane luči. Podobno kot imamo (ja jo imam) nalepke za reševalni pas na avtocesti po vozilih.
Mogoče si preveč ženem k srcu voznike brez luči, ampak je res res nevarno/moteče.
Žalostno je pa to, da mu blendaš in ga opozarjaš, da je nevidn, ampak te enostavno ne šmirgla.
Ko ga pa prehitiš, te pa butasto gleda, kaj želiš od njega.
Sam sem že razmišljal o nekakšnem znaku na kombiju..z opozorilom na neprižgane luči. Podobno kot imamo (ja jo imam) nalepke za reševalni pas na avtocesti po vozilih.
Renault 5 GT Turbo l.88
Kak znate komplicirat, kaj pa pred zakonom, ko niso bile potrebne luči je bilo vredu. Nikoli ni prav.
Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Sej ni štos v tem, da bi koga pretirano motile dnevne luči, ko gorijo, štos je v tem, da je zadnjih 20 let čisto ok špilal sistem vožnje z zasenčenimi lučmi 24/7 sedaj pa imaš budale, ki kupijo nov avto in se vozijo brez luči.
Največ tega je prav pri Renaultih in Kiah, ledice so skoraj serijske pri vseh opremah, za dežni senzor pa nihče ne doplača.
Največ tega je prav pri Renaultih in Kiah, ledice so skoraj serijske pri vseh opremah, za dežni senzor pa nihče ne doplača.

- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Z tako opremljenimi avtomobili, so šli dejansko nazaj s tehnologijo, da o varnosti sploh ne govorimo, ko se začne mračiti, bi se morale luči samodejno prižgati, če nima svetlobnega senzorja, bi morale zasenčene goreti skoz. Po drugi strani sploh ne vem, kako se lahko taki modeli prodajajo v Sloveniji, če si leta 2001 naročil nov avto, si ga dobil z modulom, ki je samodejno prižgal luči ob zagonu zaradi zakona o cestnem prometu, ki določa, da morajo biti v SLO prižgane zasenčene luči tudi podnevi, leta 2016 naročiš nov avto, moraš pa na roke vklaljat, če ne morejo še tistega senzorja notri pribit, pol se taka šara v Sloveniji ne bi smela prodajati. Je pa res, da sta temu najbolj podvržena Renault, Kia, pa tudi Peugeot in Citroen mu prav veselo sledita. Je pa potem še nekaj, če zjutraj v čisti temi srečaš modela, k se pelje z ugasnjenimi lučmi čez celo mesto, pol ne vem kaj gleda, oziroma ali sploh kaj vidi, ker imaš v avtu čisto temo na armaturki, pa pred avtom tud, ampak take paciente to nič ne moti. 
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM