Renault Megane IV 2016
Re: Renault Megane IV 2016
Zanima me ali imajo novi Megani na zadnjih vratih senčne roloje oziroma ali se jih da dobiti kot dodatna oprema in ali je možno dobiti pri Meganu GT masažne sedeže ?
Serijsko nimajo senčnih rolojev, niti nisem videl še v nobenem. Masažni sedež (voznikov) pa mislim da je lahko samo pri Bose opremi, GT pa ne.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Sem si končno vzel čas in si od bližje pogledal Megana (tako navadnega kot karavana, ki mi je bolj interesanten). Lufti pri blatnikih pridejo do izraza bolj kot ne na slikah, v živo sploh niso tako opazni (moraš res en čas v tisto špranjo gledat, da ti gre na živce). Podobno sem opazil pri Talismanu, ki je bil zraven. GT-line je res lep, tudi školjkasti sedeži so sicer dobri, žal pa za mojo pozicijo sedeža precej nerodni za pogost izstop in vstop v avto. Preizkusil tudi Intens in tu je razlika več kot očitna. Po pravici povedano, se mi manjši (7") R-Link tudi bolj dopade kot večji (8,7"). Sem pa potem za dobro urco imel na testu še dizla avtomatika.
Mislim da radio ni DAB. Vsaj nisem še videl možnosti na radiu, medtem ko pri novem cliu lahko izboraš med FM/AM/DAB.untistejga napisal/-a:Zanimam se za nakup Megane Bose edition (130 bencinar), imam pa nekaj vprašanj, če ima kdo že izkušnje (in če nisem preveč tečen)
[*] Ali je radijski sprejemnik kompatibilen z DAB? V enem od katalogov sem zasledil da je DAB nekompatibilen s "shark" anteno. Jaz bi seveda rad oboje![]()
Tudi Megane z ritjo že pri nas v salonih. Z neko obično opremo je precej...meh. 
Čeprav sem od vedno v Renault svetu s primarnim ali sekundarnim avtom in po razočaranju s citroenom C4 GP, imam sedaj naročen megane grandtour BOSE 1.5 dci + 18 col platišča + ogrevani sedeži + 8,7 zaslon. dobim ga konec januarja in bom lahko povedal kako in kaj.
testiral sem oba dizla in bencinarja (par kilometrov), želja je bila da bi šel na bencin ker se mi je citroenov dizel močno zameril z problemi ki jih pač ima, vendar sem glede na porabo in glede da ga je potrebno vrteti v obrate odločil nazaj za dizla ( vsaj ni PSA sranje).
zmotilo pa me je ker je prvo olje vseh 30k km z vsemi opilki noter in vseeno so servisni intervali predolgi, tako da nameravam delati na 15k km. bo naslednji lastnik bolj vesel.
lp
testiral sem oba dizla in bencinarja (par kilometrov), želja je bila da bi šel na bencin ker se mi je citroenov dizel močno zameril z problemi ki jih pač ima, vendar sem glede na porabo in glede da ga je potrebno vrteti v obrate odločil nazaj za dizla ( vsaj ni PSA sranje).
zmotilo pa me je ker je prvo olje vseh 30k km z vsemi opilki noter in vseeno so servisni intervali predolgi, tako da nameravam delati na 15k km. bo naslednji lastnik bolj vesel.
lp
Sam sem zamenjal olje in filter po 3000km po nasvetu servisa. Ker imam My Revision pogodbo za 5 let bom ob letu združil servis A in B v enega (ja, zamenjal olje). Drobni tisk te pogodbe je, da če imaš ob enem letu več kot 15000 prevoženih kilometrov lahko oba pregleda združiš v enega. Če si avto kupil v kakšni akciji in imaš to pogodbo vključeno ti bo strošek samo prva menjava olja. Mene je na 1.6 dCi prišla skupaj s filtrom nekih 80€ (menjava, 6l olja, filter, podložka). Vse sem kupil na servisu, ker se mi za to ceno ne splača ubadati z oljem po trgovinah...
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
hvala za odgovor.
sam mislim tudi to narediti na 3000km. tudi jaz sem vzel na financiranje in mi pripada 5 let servisov
tega pa na žalost nisem razumel kako združiš oba servisa v enega? To mi prosim razloži malo bolje. Jaz bi vsekakor rad delal servise na 15000 km.
Zanimivo pa je da ko sem to predlagal je šel vprašat na servis če bi se dalo to narediti.
lp
sam mislim tudi to narediti na 3000km. tudi jaz sem vzel na financiranje in mi pripada 5 let servisov
tega pa na žalost nisem razumel kako združiš oba servisa v enega? To mi prosim razloži malo bolje. Jaz bi vsekakor rad delal servise na 15000 km.
Zanimivo pa je da ko sem to predlagal je šel vprašat na servis če bi se dalo to narediti.
lp
Takole... servis A je 1x letno, servis B je 30000km/2 leti. Če ima vozilo ob pregledu za servis A več kot 15000 prevožnih km v enem letu lahko opraviš hkrati tudi servis B (torej združiš A in B v en servisni pregled).
Vsekakor ne rabiš čakati na menjavo olja po My Revision planu na 30000 km, lahko to narediš 1x letno. če narediš vsaj 15001 km.
To pojasnilo sem dobil pri sprejemniku v AH Real, g. Klemen. Sicer se poznam z njim že dolgo časa in res nima razloga da bi mi prodajal dezinformacije.
Vsekakor ne rabiš čakati na menjavo olja po My Revision planu na 30000 km, lahko to narediš 1x letno. če narediš vsaj 15001 km.
To pojasnilo sem dobil pri sprejemniku v AH Real, g. Klemen. Sicer se poznam z njim že dolgo časa in res nima razloga da bi mi prodajal dezinformacije.
Še eno vprašanje. Ker nisem uspel testirati modela BOSE, mi lahko nekdo pove kako deluje muzika noter. Sam sem imel v vsakem avtu SUB tako da upam da se konkretno sliši base
Poslano z mojega HUAWEI VNS-L21 z uporabo Tapatalk
Odvisno kaj pričakuješ... tuc-tuc efekta ni...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nimam pojma kaj pričakujem... So zavedam da ne bo isto kot iz velike škatle ampak vseeno je to bose......
Bistveno boljše kot serijsko ozvočenje, woofer pa je tu za spodnji frekvenčni spekter, ne zato da dobiš pretres možganov
beri: sliši se ga, ne pa ravno čuti.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Dobro, vsaj da je dober kontrast muzike
BOSE dobr špila v meganu