Zdravo,
Za avtomobil:
Laguna II 1.9dCI 120KM letnik 2001
šasija VF1KG0G0625036267 motor F9QC7
bi potreboval "ABS+ESP računalnik". To je enota, ki se nahaja nekje pri prednjem levem kolesu.
Ali mi lahko kdo pove kataloško številko tega dela? Hvala!
ABS+ESP računalnik (Laguna 2)
Re: ABS+ESP računalnik (Laguna 2)
Sem pogledal na dejanske elemente na avtu.
Oznaka ABS+ESP računalnika je: ESP/ADAM ATE 10.0960-1411.3
Oznaka črpalke pa: ATE 8200053423B ESP
Ko se avto zaštarta, se prižge lučka ABS, ESP oznakana displayu in potem rdeč STOP.
Glas pove, da je napaka na ESP in da se ne sme sunkovito bremzat in je treba iti na servis.
Zdi se mi, da je vpliv tudi vremena, ko je bilo dalj časa suho vreme je bilo vse OK, po dežju pa se je kmalu spet pojavila napaka.
Je že kdo imel tak problem?
Ali je po vašem kriv računalnik ali črpalka?
Oznaka ABS+ESP računalnika je: ESP/ADAM ATE 10.0960-1411.3
Oznaka črpalke pa: ATE 8200053423B ESP
Ko se avto zaštarta, se prižge lučka ABS, ESP oznakana displayu in potem rdeč STOP.
Glas pove, da je napaka na ESP in da se ne sme sunkovito bremzat in je treba iti na servis.
Zdi se mi, da je vpliv tudi vremena, ko je bilo dalj časa suho vreme je bilo vse OK, po dežju pa se je kmalu spet pojavila napaka.
Je že kdo imel tak problem?
Ali je po vašem kriv računalnik ali črpalka?
Osebno ne bi hitel z nabavo/menjavo enote. S testerjem se lepo lahko preveri delovanje elementov. Lahko pa je napaka na senzorju ali napeljavi/konektorju.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Z OBD testerjem smo ugotovili le to, da so senzorji na kolesih OK (vsak zase je kazal premike).
Konektor smo sneli dol, našpricali z nekim sprejem (se mi zdi, da je bil kar WD40, ker drugega ni imel pri roki) in potem nataknili nazaj. Ni bilo nič boljše.
Konektor smo sneli dol, našpricali z nekim sprejem (se mi zdi, da je bil kar WD40, ker drugega ni imel pri roki) in potem nataknili nazaj. Ni bilo nič boljše.
Sam sem imel zelo podoben problem, samo da se mi je lepega dne prižgal napis check ESP in rumen ključek in ni več ugasnil. Dejansko je abs delal esp pa ne.
Odpeljal do astilbe, kjer so mi pregledali in rekli, da je abs pumpa zanič(moram omeniti, da je bil odnos zelo korekten in tudi niso hoteli nobenega plačila dokler ne zrihtajo).
Nova pumpa na renault servisu 700 EUR s 50% popustom, ker je bila baje to znana hiba.
Sam sem preko ebaya nabavil najcenejšo rabljeno ABS pumpo v kompletu z računalnikom (cca. 50EUR + poštnina), odpeljal nazaj na Astilbo, kjer so mi jo zmontirali in od takrat deluje bp (cca. 2 leti in 70.000km).
Lp, Andrej
Odpeljal do astilbe, kjer so mi pregledali in rekli, da je abs pumpa zanič(moram omeniti, da je bil odnos zelo korekten in tudi niso hoteli nobenega plačila dokler ne zrihtajo).
Nova pumpa na renault servisu 700 EUR s 50% popustom, ker je bila baje to znana hiba.
Sam sem preko ebaya nabavil najcenejšo rabljeno ABS pumpo v kompletu z računalnikom (cca. 50EUR + poštnina), odpeljal nazaj na Astilbo, kjer so mi jo zmontirali in od takrat deluje bp (cca. 2 leti in 70.000km).
Lp, Andrej
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Andrej, pa si našel popolnoma enake nadomestne dele (so bile vse črke enake)?
Jaz sem našel en komplet, vendar je pri pumpi namesto ATE 8200053423B ESP oznaka ATE 8200053423C ESP.
Kdo bi vedel, kaj jim pomeni ta B in C... Oznake računalnika pa so enake.
Pri meni ne dela niti ABS, ker zdrsne na mokrem.
Jaz sem našel en komplet, vendar je pri pumpi namesto ATE 8200053423B ESP oznaka ATE 8200053423C ESP.
Kdo bi vedel, kaj jim pomeni ta B in C... Oznake računalnika pa so enake.
Pri meni ne dela niti ABS, ker zdrsne na mokrem.
Ne vem kaj pomenijo omenjene črke. Jaz sem našel popolnoma enako oznako in sicer 8200808145.
lp
lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007