Zdravo,
Ugotovili smo, da mi na laguni mk2 1.6 16v l.2007, iz termostata na spodnji strani kaplja hladilna tekočina. Mojster je reko, da je le to treba menjat. To je tale plastika:
http://www.renaulttoptancisi.com/myasse ... 1416038915" onclick="window.open(this.href);return false;
No, dobim jo za tam 60€. Sedaj sem pa videl, da prodajajo tudi samo tesnila - del: Elring 364.670 (cca 20€).
A je dovolj da menjam le tesnilo ali bi bilo dobro menjat pač celoten termostat?
Hvala in LP
Termostat Laguna MK2
Re: Termostat Laguna MK2
Daj dol termostat in poglej v čemu je fora, zakaj kaplja.
Lahko kupiš samo tesnilo, vendar ja lahko problem tudi v tem, da je ohišje termostata kje počeno (ker je iz plastike) in ti zato novo tesnilo ne bo nič pomagalo.
Je pa zelo velikrat pri teh termostatih problem v sami plastiki, ker napoka in potem čez to špranjo pušča.
Jaz bi raje menjal komplet termostat, lp.
Lahko kupiš samo tesnilo, vendar ja lahko problem tudi v tem, da je ohišje termostata kje počeno (ker je iz plastike) in ti zato novo tesnilo ne bo nič pomagalo.
Je pa zelo velikrat pri teh termostatih problem v sami plastiki, ker napoka in potem čez to špranjo pušča.
Jaz bi raje menjal komplet termostat, lp.
Probaj poklicat v ADEL (stegne, LJ), če imajo na zalogi, mislim da znajo bit tam cenovno ugodni.
Menjaj cel termostat. Manj dela pa boš ziher za par let. Pri tej plastiki nikoli ne veš
Ma ja...menda res boljše. Sem nabavil ohišje z senzorjem od Facet (nisem ziher glede njihove kvalitete, ampak zgleda ok) za 58€.