Clio trdo vžiga in med vožnjo izgubi moč ???

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
harty

Clio trdo vžiga in med vožnjo izgubi moč ???

Odgovor Napisal/-a harty »

No tudi jaz si lastim Cliota 1.2 letnik 1998 z neverjetnimi 59 konji :D Do prejšnjega tedna je deloval vse lepo in prav, nakar mi naenkrat na vsem lepem ni hotel vžgati, potem je sicer vžgal v 5 ali 6 poskusu dolgotrajnega verglanja vendar težav še ni bilo konec… Se peljem proti trgovini in mi avto kar naenkrat zgubi moč med vožnjo ga vržem u lero in pohodim gas do konca obrati pa se sploh nočjo dvignt iz prostega teka… nato spustim gas in avto ugasne.. obstojim mal paničen na avtobusni… izklopim kontakt, vklopim kontakt avto vžge u prvo čist normalno brez kakšnega dolgega verglanja kot da ni bilo nič ??? sem si mislu mogoč mrzlo vreme kaj jebe :D no potem se čez 2 dni peljem od doma cca. 10 minut in se spet ponovi isto spet noče vleč stisnem sklopko itak ugasne… spet obstojim za cesto… no ga hočem vžgat in noče vžgat… nakar mi ga spet po dolgotrajnem verglanju uspe spraviti v pogon…. potem mi je spet drugi dan hotu mal "zatrokirat" med vožnjo vendar sem pohodu gas do konca in ga je minilo :D Potem je šel avto brez problemov… Drugače naj omenim, da avto gre normalno nič ne cuka, trokira al pa karkol med vožnjo, tud kakšne kontrolne lučke mi ne svetijo na armaturni plošči, ga pa nekako kr naenkrat neki prime in je konec z njim :D Potem pa včasih vžge čist normalno, včasih pa zelo težko in je potrebno dolgotrajno verglanje…

Zdej me pa mal zanima če mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo tukaj narobe in če mi lahko crkne do konca da kje obstojim ? :D
Zakoni popravljanja avtomobila:

- če lahko ugotoviš, kateri del je pokvarjen, nimaš orodja, da bi ga snel;

- če imaš orodje in snameš pokvarjeni del, v trgovini nimajo novega, da bi ga zamenjal;

- če v trgovini ta del imajo in ga zamenjaš, se izkaže, da ga sploh ni bilo treba zamenjati;

- karkoli ti bo pri delu padlo iz rok, bo padlo tako, da ne boš mogel niti doseči, niti pobrati;

- v sili lahko postane kakršenkoli predmet v tvoji bližini kladivo.... :D
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Clio trdo vžiga in med vožnjo izgubi moč ???

Odgovor Napisal/-a Fan »

Kakšen fizičen pregled motorja in priklop na tester ...................bo kar pravi naslov.
Ja, lahko vas pusti na cesti, kar bi bilo normalno, saj upozarja, da je "buban".
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
harty

Odgovor Napisal/-a harty »

No glede tega problema je bila težava slabega stika pri senzorju odmične gredi, tako da sem to rešil s kontakt sprejem in od tedi je deloval brez problemov..... do včeraj :D Namreč na poti domov se je prižgala una oranžna lučka motorja... Slika:
Slika

Zdej me pa zanima zakaj za vraga ta lučka stalno sveti, ker pri delovanju avta in med vožnjo ni opaziti ničesar nenavadnega ? Gre normalno, pospeški normalni, normalno vžge ? Bi me moralo kaj skrbeti ? :D
Zakoni popravljanja avtomobila:

- če lahko ugotoviš, kateri del je pokvarjen, nimaš orodja, da bi ga snel;

- če imaš orodje in snameš pokvarjeni del, v trgovini nimajo novega, da bi ga zamenjal;

- če v trgovini ta del imajo in ga zamenjaš, se izkaže, da ga sploh ni bilo treba zamenjati;

- karkoli ti bo pri delu padlo iz rok, bo padlo tako, da ne boš mogel niti doseči, niti pobrati;

- v sili lahko postane kakršenkoli predmet v tvoji bližini kladivo.... :D
Uporabniški avatar
bertole

Odgovor Napisal/-a bertole »

Ne, nč za skrbet, lučke so ponavad za okras

Poslano z mojega LG-D855 z uporabo Tapatalk
Odgovori