clio 2 ph1 žarnica v stikalu za šipe...
clio 2 ph1 žarnica v stikalu za šipe...
Zdravo,
zanima me če je že gdo na cliotu menjaval žarnico v stikalu za spust/dvig stekla. Gre se za clio 2 ph1, letnik 2000.
Opazil sem, da mi na enem stikalu ne gori lučka in bi rad na vseh stikalih menjal z led.
Včeraj sem odstranil stikalo, zgornjo plastiko (tisto ki modro, ki se je dotikamo pri uporabi stikala) in še plastiko pod njo (zgornji del samega stikala). Videl sem, da mora biti žarnica pod oranžno plastiko v stikalu, ampak se mi ne zdi, da je to možno zamenjati.
Je to kdo že naredil, da mi lahko da kakšen napotek?
Hvala
zanima me če je že gdo na cliotu menjaval žarnico v stikalu za spust/dvig stekla. Gre se za clio 2 ph1, letnik 2000.
Opazil sem, da mi na enem stikalu ne gori lučka in bi rad na vseh stikalih menjal z led.
Včeraj sem odstranil stikalo, zgornjo plastiko (tisto ki modro, ki se je dotikamo pri uporabi stikala) in še plastiko pod njo (zgornji del samega stikala). Videl sem, da mora biti žarnica pod oranžno plastiko v stikalu, ampak se mi ne zdi, da je to možno zamenjati.
Je to kdo že naredil, da mi lahko da kakšen napotek?
Hvala
Re: clio 2 ph1 žarnica v stikalu za šipe...
Jaz sem menjal na vseh tipkah, sicer clio 2 ph2 ampak postopek je isti..od kod si? Če ti ni mengeš predaleč ti lahko jaz zamenjam
Gre pa notri navadna 3mm ledica
Zdravo, ja dalec sem, iz bistrice ob dravi...veso46 napisal/-a:Jaz sem menjal na vseh tipkah, sicer clio 2 ph2 ampak postopek je isti..od kod si? Če ti ni mengeš predaleč ti lahko jaz zamenjamGre pa notri navadna 3mm ledica
Sej ne da nebi zmogel, mi elektronika ni tuja, samo pri avtih sem "frišn". Začel sem pri 4 letih ko sem vse razstavil in uničil, ker me je zanimalo kaj ke noter hehe
V mislih sem imel postopek, je treba tisto oranžno škatlico z kleščami dol potegnit ali kako? Nebi rad uničil stikala.
3mm ledica... Verjetno je potrebno dodati še upor, da se napetost spusti na 3v ali je že ledica v orginalu?
Hvala za pomoč, lp
Mislis tist del spodaj v katerega pride konektor priklopljen? Da, tisto gre dol. Ostat ti mora v roki le tiskano vezje na katerem sta dva mikrostikala (pomik gor, dol) in pa ledica. Ja moje stikalo ma ze v originalu ledico. Ce zelis jutri posnamem kako se podre stikalo in ti posljem na mail
Aha stikalo je treba razstaviti od spodaj, jaz sem ga pa razstavljal od zgoraj in do vezja niti nisem prišel... Mislim, da nebo potrebe, saj sem stikalo razstavljal iz nasprotne strani in zato prišel do problema. Bom jutri probal razstaviti in sporočil, če je šlo. Lepa hvala za pomoč, lpveso46 napisal/-a:Mislis tist del spodaj v katerega pride konektor priklopljen? Da, tisto gre dol. Ostat ti mora v roki le tiskano vezje na katerem sta dva mikrostikala (pomik gor, dol) in pa ledica. Ja moje stikalo ma ze v originalu ledico. Ce zelis jutri posnamem kako se podre stikalo in ti posljem na mail
Evo sem stikalo razstavil, očitno ne gre za isti tip, ko pri ph2ki.
Stikalo je bilo potrebno razstaviti od zgoraj in tisto oranžno škatlico ven potegniti. Noter je navadna žarnica na žarilno nitko, sem izmeril napetost in je 12 v
,
grem jutri po upore in upam, da bo dovolj prostora v stikalu.
Slike:

tako da je oldschool
lp
Stikalo je bilo potrebno razstaviti od zgoraj in tisto oranžno škatlico ven potegniti. Noter je navadna žarnica na žarilno nitko, sem izmeril napetost in je 12 v
grem jutri po upore in upam, da bo dovolj prostora v stikalu.
Slike:

tako da je oldschool
lp
Sam da si zrihtau, vedno se kaj novega naučimo 
Ja, sem včeraj zalotal, in še malo tesnilne mase preko dal, da je bolj fiksno in sem zadovoljen z rezultatom. Hvala za pomoč lpveso46 napisal/-a:Sam da si zrihtau, vedno se kaj novega naučimo
Super, boš kaj poslikal? 
bom poslikal... pridejo slike, edino eno ledico moram zamenjati ker je malo drugačne barve (sem mislil da imam vse iste v vrečki)
Zgornjo ledico (voznikova šipa) moram menjati, na sliki se vidi samo, da malo manj sveti. V resnici je tudi svetlejši odtenek modre.

Led v lučki za osvetlitev notranjosti.

Led pri nogah

Led tablica

Led v lučki za osvetlitev notranjosti.

Led pri nogah

Led tablica

Ja sej, samo če bi tote ledice dodale kakih par konjev zraven tudi nebi blo slabo hehe.veso46 napisal/-a:Lepo