Renault Megane IV 2016

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
Robert

Re: Renault Megane IV 2016

Odgovor Napisal/-a Robert »

Se kaj ve kdaj pride v salone novi Renault Megane Grandtour IV 2016 in kdaj se začne prodaja.
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

V avstriji se ga že da naročiti, peljati pa baje od prihodnjega tedna... Pri nas bo verjetno trajalo še nekaj tednov.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Slika
Slika
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Kaj je hud....
Uporabniški avatar
Bucko99

Odgovor Napisal/-a Bucko99 »

Je mogoče v planu tudi cabrio varianta ?
Clio 1.6 GT
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Nič ni bilo govora.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
Stumpjumper

Odgovor Napisal/-a Stumpjumper »

Zadnjič vozil testnega 1.6 tce 205. Najbolj so me impresionirali sedeži in pa 4 control. Res zabavno po zaprtih ovinkih, nad mejnalnikom in nasploh motorjem pa sem bil dokaj razočaran. PSAjev 1.6 thp z isto konjenico je (vsaj po občutku) dosti bolj "punchy", sploh v spodnjem območju vrtljajev.

Zanima me, če ima mogoče kdo informacije kdaj (če sploh) naj bi prišel 1.6 dci 160 v meganu? Glede na to, da bom naslednje leto menjal 2. avto in mi je novi megane v druščini hatchov definitivno najbolj všeč (poleg mazde 3), je kar pravšnji kandidat. Ker manj kot 150 konjev nočem, mislim da me od nakupa ločuje samo 1.6 dci 130 kot vrh dizelske ponudbe. :x

Lp 8)
Uporabniški avatar
skopusnik

1.6 dCi bo na voljo mislim da samo pri GT, 165KM bo, predvidevam da bo v ponudbo prišel skupaj z Meganom Grandtour, torej v nekaj tednih :)
Kaj te pa pri menjalniku moti? Glede na to da je to GT in ne RS se mi zdi precej hiter. Pa tudi motor ni slab, lepo vleče, poraba pri lepi vožnji pa zlahka pod 7.
Uporabniški avatar
Stumpjumper

Odgovor Napisal/-a Stumpjumper »

Sem malce preletel teste (in konfiguratorje) ostalih članov renojeve družine in glejga zlomka. Espace, talisman ter novi scenic na voljo s tem motorjem, vendar samo z edcjem, kar me postavlja v dvom da bo z meganom kaj drugače. :(
Dci 160 v kombinaciji z ročnim menjalnikom, bose opremo ter 18 colskimi grandtour platišči mislim da bi bil zmagovalna kombinacija, tako bo pač najverjetneje mazda 3 2.2 z revolution opremo...

skopusnik: načeloma me pri menjalniku specifično nič ne moti (prestavlja lepo, malce cuka pri speljevanju, včasih je malce zgubljen ampak zadeva kot takšna kar dobro deluje...). Malce sem se narobe izrazil, bolj kot sam avtomatik me moti to, da je le-ta edina opcija, in to v meganu gt, katerega poanta (vsaj zame) ni vožnja od točke a do b po liniji najmanjšega odpora. Če ga postavim ob bok cupri 280 z dsgjem in e90 335i z dctjem, katerega sem imel kar lep čas, ni vožnja nič manj in nič bolj razburljiva. Enostavno dctjev, dsgjem, edcjev itd...nemaram. :fist:

Kar se tiče samega motorja, ga lahko direktno primerjam z 308 gt thp 205. Res da sem megana imel dobro uro, peugeot pa je doma že od marca. 308 pri cca. 1700 obratih začne vlečit dobesedno kot utrgan, zadeva pa niti najmanj ne pojenja tja do 6500, kjer ga elektronika ustavi (mislim, da če ga nebi, bi se z veseljem še vrtel hehe). Megane pa se mi zdi tam do 2500/3000 dokaj zaspan, veselje pa ga mine tam pri 5500 nekje. V 308 še kako čutiš vseh 205 hp/285nm, kar za megana nebi rekel (če nebi vedel da jih ima 205 in če bi zakril števec, bi rekel da jih ima 150). Seveda govorim o dejanskih občutkih med samo vožnjo, ker po tehničnih podatkih naj bi bila avtomobila približno enako hitra.
Kar se porabe tiče sta verjetno nekaj podobnega. 308 ob umirjeni vožnji po omejitvah (kar je skoraj misija nemogoče hehe) spije cca. 6 litrov, povprečno pa porabi tam 7 - 8 litrov, odvisno od situacij na (avto)cesti, kjer vemo kako vozijo razni tailgaterji z audiji/bmwji... :fist: :twisted:

Lp 8)
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Tale je z gorenjskega konca romal proti Ljubljani.
Slika

Imajo pa enega sivega zunaj na Jesenicah, tako da ga je najbrž tudi drugih salonih možno že videti.
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

Včeraj viden modri megane grandtour v Ljubljani, s slo tablico :)
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

skopusnik napisal/-a:1.6 dCi bo na voljo mislim da samo pri GT, 165KM bo, predvidevam da bo v ponudbo prišel skupaj z Meganom Grandtour, torej v nekaj tednih :)
Kaj te pa pri menjalniku moti? Glede na to da je to GT in ne RS se mi zdi precej hiter. Pa tudi motor ni slab, lepo vleče, poraba pri lepi vožnji pa zlahka pod 7.
Tudi sam trdim, da bi bil dci 160 v GT fajn kombinacija. Saj me 205 ni razočaral še vedno je na listi morebitnega nakupa pa vendar... Skratka trgovka pri Malgaju ni nič vedela o tem, da bi prišel v kratkem GT EDC 160 dci :| .
Uporabniški avatar
bojko

Odgovor Napisal/-a bojko »

Včeraj sem sedel v srebrnem Meganu grandtour Bose edition na Štajerskem avtodomu v Mb.Zgleda super,ozvočenje pa je špica :D
Uporabniški avatar
Robert

Odgovor Napisal/-a Robert »

Me zanima ali je nova Megane Grandtourka že vidna v kakšnem od LJ salonov - Avtohiša Real, Malgaj.....
Uporabniški avatar
skopusnik

Če boš lepo prosil si ga boš lahko ogledal ja :) ker so pri dilerjih, zdej imajo novinarji predstavitve.
Odgovori