Renault Megane 2 napaka?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Sokolovoski

Renault Megane 2 napaka?

Odgovor Napisal/-a Sokolovoski »

Pozdravljeni.
Imam R. Megana 1.9dci 2005 letnik, 120KM, avto ima prevozenih 214.000km, drugace resno servisiran res top ohranjen, ker je to moj prvi Renault nemorem ugotovit napake, namrec ko je avto hladen se naceloma zelo lepo pelje, ter prestavlja z menjalnikom, v visokih in nizkih obratih, po nekaj mestne voznje da pridem na hitro cesto je ze popolnoma segret, tam se pa pojavi tezava, ki je sledeca.
Namrec ko z njim dosezem cca. 120km/h pa ga imel v 5 ali 6 prestavi se obcuti kot neko tresenje masine, nosilce motorja sem zamenjal pred 2 mesecema ob servisu, po nekaj casa voznje tako konstantne se vedno trese motor, ko zavijem na magistralko ali navadno cesto, se pa pojavi tezava-trdo prestavljanje, ga mores res pocasi menjat v 3 in 4..ce ga na hitro tisto nromalno menjas se obcuti malo zatikanje med prestavami, sem pa opazil ko sem prisel zjutraj domov, ker imamo dovoz v hiso, :da naceloma vedno vzvratno parkiramo, ko sem se ustavil sem ga tezko zadel v R in ko sem speljal je avto poskakoval malo..ce dam pa vec gasa pa gre normalno.
Ima kdo mogoce kak nasvet ali imel ze podobno tezavo, namrec je mehanik 10 dni na dopustu in me zanima priblizno kaj bi to bilo, ce smem z voznjo nadaljevat tako, ali raje pocakat, bi pa moral obvezno se ta teden oz Mb v LJ, pa me zabima ce je to kaj takega, da pride do tezav, imel sem Peugeota 407 ter mondeota kjer je sel vztrajnik, ampak je tam bil tudi zvok drugi, nisi moral zgresit, da nebi bil vztrajnik, tukaj pa me preseneca, da se zvok ni spremenil, le ob zagonu je malo glasno in zatrese masino..
vnaprej se vam zahvaljujem za nasvete in pomoc
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Re: Renault Megane 2 napaka?

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

imel sem Peugeota 407 ter mondeota kjer je sel vztrajnik, ampak je tam bil tudi zvok drugi, nisi moral zgresit, da nebi bil vztrajnik, tukaj pa me preseneca, da se zvok ni spremenil, le ob zagonu je malo glasno in zatrese masino..
sem ravno hotel omeniti vztrajnik, pa vidim da si že pomislil nanj
kako je pa s sklopko, je bila že kdaj menjana?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Sokolovoski

Odgovor Napisal/-a Sokolovoski »

Shusuglao napisal/-a:
imel sem Peugeota 407 ter mondeota kjer je sel vztrajnik, ampak je tam bil tudi zvok drugi, nisi moral zgresit, da nebi bil vztrajnik, tukaj pa me preseneca, da se zvok ni spremenil, le ob zagonu je malo glasno in zatrese masino..
sem ravno hotel omeniti vztrajnik, pa vidim da si že pomislil nanj
kako je pa s sklopko, je bila že kdaj menjana?
Sklopka in vztrajnik sta bila menjava pri nekje 180.000km, ko je tudi bil opravljen velik servis, sem poskusil dat v 2.prestavo ter z rocno speljat in avto crkne, kar je pomoje sklopka okej ker nic ne smrdi od nje, bolj se nagibam k vztrajnoku, moti me ker avto ne oddaja posebnega zvoka le "salta" se menjalnik tezko potem in pri visoki hitrosti motor trese oz se cutijo vibracije necesa, kar se vrti..ne poznam renaultov zato si ne upam trdit zato sem prisel sem po kak nasvet, na peugeotu pa mondeotu, se je vztrajnik zunaj slisal kot da pol avta manjka haha
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Lahko je polosovina zvita, menjalnik pa najprej probaj olje menjat.
Odgovori