"Grob" tek motorja na bencinu, na plinu pa ok

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
kingsix

Re: "Grob" tek motorja na bencinu, na plinu pa ok

Odgovor Napisal/-a kingsix »

Izmerili so kompresijo - Vse v mejah normale.

Ko se je avto malo zagrel etc. je pa laufal na bencin Ok, prosti tek sicer še vedno trese etc. ampak pospeševanje/vožnja je Ok - pospešuje zvezno in bp.
Črpalko sem malce preveril in ko dam kontakt se normalno oglasi.

Injektorji nekako dvomim, da so - ker potem bi se avto vsaj vedno odzival na stopalko za plin. Ko se ni odzival, mi je potem, ko se je začel odzivat pokalo v izpuhu.

Kakšne ideje? Morda kakšna varovalka/rele za bencinsko pumpo? Sedaj imam opcijo, dat očistit vse injektorje (cca 100€ vse skupaj) in/ali kupit drugo pumpo.. Nič od tega ni ravno poceni :(
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Dobro, če je kompresija ok. Pa vžigalne tuljave so tudi dobre? praviš da na tretjem cilindru kaže napako na vžigu,lahko je šoba lahko je tuljava,skurjene ventile si sedaj izločil.
Ma jaz bi najprej izpraznil tank bencina pa se pol odločal glede čiščenja/zamenjave šob.
Uporabniški avatar
kingsix

Not so vse 4 nove tuljave in svečke...

Ima tale bencinska pumpa kak filter? Ponekod piše, da je vgrajen, ponekod, pa da je zamenljiv...Ne vem..jutri še se gre izmerit pritisk pumpe..
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Poglej tam okrog rezervarja če je kaj videti.Naša 1.8 16V ga nima oz. ga ima skupaj s črpalko v rezervarju.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Če na tretjem cilindru kaže napako, se enostavno zamenja šobe/svečke/tuljave z drugim cilindrom ................. če še zmaraj pokaže napako na tretjem cilindru ................. hja, je bila kompresija "šlampasto" izmerjena.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
kingsix

Ja, ma avto laufa čist ok, ko je zagret - na bencinu le malenkost trese. Se je stanje kar popravilo potem ko sem malo laufal na benicnu z temi dodatki za gorivo. Bom dal očistit šobe al ije tu možno, da je tudi kaj na kablovju kje?

Drugače pa glede vžiga, se mi zdi je neka druga stvar, ki nima veze z tem. No, ko avto vžgem tudi kadi belo in to kar nekaj časa. Opažam, da bolj je zunaj vlaga etc. bolj kadi. Iz izpuha pa teče le voda. Za mano je bila ulica zakajena :s, ko je avto stal in sem malo tiščal po gasu, je bil pločnik kar vse moker. Dim drugače smrdi p one vem -zažganem etc.. Hladilna tekočina je 100% tam, nič ne odteka etc. Tako, da ja..čudno. Koliko vem bi sicer bel dim pri hladnem avtu bil normalen, ampak tako še nisem videl nobenega kadit =s.
Uporabniški avatar
kingsix

Danes sem dal avto na bosch servis. Ena šoba je bila popolnoma zadelana, ni je šlo niti očistit - je bilo treba menjat. Jutri zjutraj še spobajo mrzel vžig, če bo še vedno kadilo. Smatra se, da se je žgal bencin in je zato kadilo. ne vem... a ni to tako, da gre potem bencin v katalizator in ga uniči? Da še nimam sedaj kje katalizatorja zanič..jao..

Zanima me okvirno, koliko je dela z odstranjevanjem/menjavanjem teh šob?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

kingsix napisal/-a: Zanima me okvirno, koliko je dela z odstranjevanjem/menjavanjem teh šob?
Kaj vam vaš mojster tega ni povedal?? Predvidevam, da ste pred menjavo preverili kakšen strošek lahko nastane.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
kingsix

Mojstri vsi nekaj bluzijo. Vsak reče, ja da to ni problem, ni veliko dela- da pa ne ve točno za ta motor in ker enostavno res nisem imel časa se z tem ukvarjat sem pač bil primoran avto enostavno nekam dat. Zanimalo pa me je okvirno, da me res nebo hotel sedaj kdo nategnit. V preteklosti sem zmetal vstran vsaj 300€, ker so nekateri pač nateguni.
Uporabniški avatar
kingsix

Ok avto urejen. Šobe so bile čist zamašene - dve sta nekako špricali, ena nekaj kapljala, ena pa popolnoma nič. Tri se je dalo sčistit (3x se čistilo), ene pa se ni dalo rešit in se je menjala (z rabljeno - tudi očiščena). Prav tako pa je bila težava na eni vžigalni tuljavi (NOVA original renault tuljava bila zanič), tu smo dali nazaj eno mojo 2 meseca staro, ki je ok. Menjalo še se je olje in filter (imel svoje). V bencin pa je še dodal nek dodatek, ki je bojda nek pro in dober. Da se je prišlo do šob je bilo treba kar nekaj dela (sesalni kolektor etc). Skupno bilo 200€. Mislim, da pošteno?

LP
Uporabniški avatar
kingsix

Torej...menjal šobe in avto teče ok na bencinu... težava z vžigom pa kar ostaja, tako ,da je to bil ločen problem.
Ko je avto hladen vžge BP, ko pa je topel in če nimam vklopljenega plina pa preprosto ne vžge oz. vžge ampak takoj obrati padejo in ugasne, če dam po gasu se ne zgodi nič.. Avto na srečo laufa ok, ker ko je topel je itak takoj na plinu in zadeva laufa. Če med vožnjo preklopim na bencin laufa normalno in nič ne cukne etc. Nekaj je z dovodom goriva takoj pri/po vžigu.
Odgovori