laguna 3 2.0 dci

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
jony_1

laguna 3 2.0 dci

Odgovor Napisal/-a jony_1 »

Sem se že skoraj odločil nabavit laguno, potem pa vidim tale test, kjer je videti, da motor le ni tako odličen kakor trdijo na Renaultu?

http://www.autobild.de/artikel/renault- ... 72925.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
bliki

Re: laguna 3 2.0 dci

Odgovor Napisal/-a bliki »

In kaj piše glede motorja?
Uporabniški avatar
jony_1

Piše, da so materiali nenavadno obrabljeni (tudi ojnični ležaji) za kilometrino 100 000 km ter da so v glavi motorja prisotne tudi razpoke. A je mel že kdo kakšno izkušnjo s tem?

Slučajno sem gledal tudi supertest za i30 1.6 crdi, kjer je bil motor pri 100 000 km kot nov.

LP
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Težko rečem ker ima naša sicer le 120k km ampak v 8 letih kar je doma je bil edini izredni strošek 150€ za komplet zadnjih vzmeti ker sta obe počili, to je pa to.

Poslano z mojega Nexus 5X z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
bliki

Odgovor Napisal/-a bliki »

Moja jih ima 280k pa zaenkrat še laufa. Olja ne pije, ne kadi, ni čudnih zvokov...
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Bullshit, verjames autobild testu? Poglej si malo teste nemskih avtov in nato oceni njihovo objektivnost.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Uporabniški avatar
jony_1

Glede na to, da sem tud sam moral menjati glavo motorja na 1.5 dci 78 kw letnik 2008, ne vem več kaj verjeti. Zanimivo pa je, da je potem 1.6 crdi od Hyundai - ja brez kakkšne koli napake po 100000 km, pa ni nemc.
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Moja je sicer malo starejša, ampak motor je isti, in pri trenutno vsaj 308000km še kar dela. Kar se tiče motorja pa tudi ni bilo nekih posegov, razen menjave termostata

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
kremenko123

Odgovor Napisal/-a kremenko123 »

Nebi rad posploševal, vendar v večini primerov v Kiah vidim starčke oz. preračunljive ljudi, ki za svoj denar hočejo čim več in tudi vozijo bolj na "izzi". Nič od tega ni mišljeno žaljivo. Posledično mislim ,da je tudi manjša možnost za velike okvare in veliko obrabo motornih delov.
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

kremenko123 napisal/-a:Nebi rad posploševal, vendar v večini primerov v Kiah vidim starčke oz. preračunljive ljudi, ki za svoj denar hočejo čim več in tudi vozijo bolj na "izzi". Nič od tega ni mišljeno žaljivo. Posledično mislim ,da je tudi manjša možnost za velike okvare in veliko obrabo motornih delov.
To so novinarji vozili, oba. Težko verjamem da bi lagali. Je bil 0,9 Tce v Cliotu tudi kot nov po tem testu, samo kaj ko jim je po 50k km šel menjalnik, pač veliko odvisno od sreče. Lahko kupiš tistega Hyundaia pa imaš lahko probleme, nikoli ne veš, sploh pa ne pri rabljenem avtu.
Uporabniški avatar
buscapé
Kraj: novo mesto

Odgovor Napisal/-a buscapé »

Dober članek, kolikor sem zasledil, naj bi po letu 2009 imeli boljše materiale vgrajene. Sam pa upam, da mi bo moja še nekaj let služila. Trenutno sem z zamenjanim motorjem prevozil blizu 160.000 kilometrov, servise delam na 15.000 km, tako da upam, da bo še zdržala. Do sedaj je delala brez težav, tehnika pa ima za seboj 8 let in 285.000 preevoženih kilometrov. Sem pa v času lastništva (6 let) zamenjal komplet zavor (cca 400 EUR), en senzor za pritisk turbine (nekaj takega, 75 EUR) in stopalko za plin (70 EUR). Pa seveda komplet letnih pnevamtik (Goodyear Eagle F1 ASY 2, 600 EUR).

Zaenkrat z njo še zelo zadovoljen.
Renault laguna grandtour Initiale (2.0 dci 127 Kw)
Uporabniški avatar
jony_1

buscapé napisal/-a:Dober članek, kolikor sem zasledil, naj bi po letu 2009 imeli boljše materiale vgrajene. Sam pa upam, da mi bo moja še nekaj let služila. Trenutno sem z zamenjanim motorjem prevozil blizu 160.000 kilometrov, servise delam na 15.000 km, tako da upam, da bo še zdržala. Do sedaj je delala brez težav, tehnika pa ima za seboj 8 let in 285.000 preevoženih kilometrov. Sem pa v času lastništva (6 let) zamenjal komplet zavor (cca 400 EUR), en senzor za pritisk turbine (nekaj takega, 75 EUR) in stopalko za plin (70 EUR). Pa seveda komplet letnih pnevamtik (Goodyear Eagle F1 ASY 2, 600 EUR).

Zaenkrat z njo še zelo zadovoljen.
Če smem vprašat, zakaj paje bil zamenjan motor? Drugače pa slišim, da s tem motorjem ni večjih težav. Kaj so na Autobildu delel je pa vprašanje :idea:
Uporabniški avatar
buscapé
Kraj: novo mesto

Odgovor Napisal/-a buscapé »

Motor je bil menjan zaradi ojničnih ležajev. Avto je bil kupljen v Sloveniji pri prodajalcu avtomoblov, ki ga je uvozil iz Italije. Po odpovedi motorja je bilo preko Renault Slovenija, opravljena poizvedba pri Renault Italija o zgodovini vozila. Ko sem kupil vozilo je imelo še tovarniško grancijo. Ugotovili pa so, da vozilo v Italiji, ki je bilo pisano na leasing hišo, ni opravilo neobenega rednega servisa na pooblaščenem servisu. Tako je bilo tudi vprašanje, če je bil kakšen servis sploh opravljen. Ko je bilo vozilo v Italiji vrnjeno v leasing hišo in je bilo nato namenjeno v prodajo, se je opravil en servis na pooblaščenem servisu. Zaradi tega vozilo ni imelo več veljavne garancije. Sem imel pa srečo in mi je prodajalec na njegove stroške zamenjal motor s povsem novim, na pooblaščenem servisu v Ljubljani.

Od takrat dela brez težav in upam, da bo tako še naslednjih nekaj let. Ker s samim vozilom sem zelo zadovoljen. Je točno takšen, kot bi ga naročil sam, če bi kupoval novega in seveda imel toliko denarja za novega. Na naši laguni je še dodatno panoramska streha in 18 col gume. Edino kar bi moral še postoriti je zamenjati bunko prestavne ročice in ročaj na voznikovih vratih. Oboje je bilo že kar obrabljeno, ko se jo kupil, sedaj je pa še slabše. Drugače pa je notranjost še vedno skoraj kot nova.
Renault laguna grandtour Initiale (2.0 dci 127 Kw)
Odgovori