Cev iz turbine na intercooler

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
helmut
Kraj: Žalec

Cev iz turbine na intercooler

Odgovor Napisal/-a helmut »

Pozdravljeni!

Imam cliota 1.5dci, letnik 2004 82m. Nekaj časa sem zjutraj v garaži videl par kapljic olja na tleh. Ga peljem k mehaniku in tam mi reče, da bo treba zamenjat cev, ki gre iz turbine na intercooler. Vendar je problem v tem, da jo je mogoče dobiti samo na uradnem servisu. tam pa stane 130e. :shock: Ali kdo mogoče ve, če je možno to cev še kje drugje dobiti. Klical sem v dve trgovini z avtodeli in tudi tam so rekli, da ponaredkov ni je samo original.

Hvala za odgovore.
Sočutje in dobrota sta ključni vrlini v življenju
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Vprašaj še tukaj; http://www.prit.si/

Znancu je šla cev od klime na cliotu dci65, seveda je bila cena nove na servisu zelooo zasoljena, tukaj pa jo je dobil za 1/5 tiste cene.

LP
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
helmut
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a helmut »

Hvala. bom poklical in se pozanimal. Razmišljal sem tudi, če bi mogoče prišla v poštev kakšna rabljena cev s kakega karamboliranega cliota?
Sočutje in dobrota sta ključni vrlini v življenju
Uporabniški avatar
žan
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a žan »

rabljena orginal cev bo verjetno najbolša verjanta. ker se je že izkazalo rabljeni deli vseeno dal držijo kot ponaredki.
Mini Me
Clio billabong 1.5dci, RSR predelava 100hp
Laguna 1.9dci 120km
r5k88

Re: Cev iz turbine na intercooler

Odgovor Napisal/-a r5k88 »

Zdravo, imam megana 1,5 dci in mi je počla cev iz turbine intercooler. Na uradnem servisu so mi rekl da je nova 188€. Ali kdo ve če se dobi kakšen poneredek in kje?? moženo tudi rabljen??
Uporabniški avatar
marmel

Odgovor Napisal/-a marmel »

Tudi meni je počila ta cev in jo nameravam zamenjati pa me zanima, kako najhitreje priti do spodnjega dela cevi (na intercoolerju), saj je precej nedostopno? Mogoče iz spodnje strani, ali je potrebno odmontirati prednji odbijač?

Gre pa za Laguno 2, 1.9 dci, 88kw, letnik 2004.

Hvala.
Uporabniški avatar
TwingoLove

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Jaz nisem rabil kaj dosti šraufat pod avtom, ko sem to cev menjeval. Spodaj sem odstranil zaščito motorja, zgoraj pa akumulator, njegov nosilec in mislim da računalnik da sem lažje zraven prišel. Nekako poskusi pa bo uspelo ;)
zagotovo pa ni potrebna odstranitev sprednjega odbijača ipd.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Uporabniški avatar
marmel

Hvala za odgovor. Sicer sem zadevo že razstavil predenj sem prebral, tako da sem ubral malenkost drugačno pot :)
Ko sem ugotovil, da od spodaj ne bo šlo, sem vzel ven kompletno prednjo levo luč (da sem jo dobil ven, sem moral odstranit tudi prednji odbijač - sicer sem samo odvil dva vijaka spredaj levo, na notranji strani in se je leva stran odbijača lepo snela, brez komplikacij). Ko sem odstranil luč, je bilo potrebno odstraniti le še en plastični del, ki je pripet s plastičnim čepom in sem prišel direktno do priključka cevi na intercooler.
Avto spet lepo laufa, brez cukanja in bolje potegne.

Še enkrat hvala.
Lp
Uporabniški avatar
marmel

Se pa cev dobi samo original, ponaredkov ni, zato sem od veliko trgovin dobil odgovor, da je pri njih ni možno dobiti. Od tistih, ki sem dobil ponudbo pa so se cene gibale od najcenejše 111 EUR do 186 EUR.
Nato sem poslal povpraševanje še v nekaj pooblaščenih Renaultovih servisov in so vsi ponudili po ceni 84,90 EUR. Tako, da sem jo kar pri pooblaščencu nabavil.
Uporabniški avatar
TwingoLove

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Da, to cev se najceneje dobi samo na pooblaščenem servisu. No če imaš veze in poznanstva, lahko tudi kaj ceneje ;)
Skratka... zakompliciral si, ampak glavno da je rešeno! No evo... pa še dokazal da je več načinov!
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Uporabniški avatar
marmel

Haha, ja več načinov je...mogoče bi se dalo tudi skozi armaturko :) hecam se.
Drugače se pa precej pozna pri vožnji, spet lepo laufa avto.
Odgovori