Espace črn dim in izguba moči

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
sasohlusicka

Espace črn dim in izguba moči

Odgovor Napisal/-a sasohlusicka »

Pozdravljeni.

Težava z Espace 1.9 dti letnik 12/2003 120ps. Prvo sem opazil na intervale izgubo moči, kot bi na vsakih 5 sek. stisnil malo na bremzo to je trajalo cca. 1000km. Sedaj je začel kaditi že ob malem gasu ob večjem pa je megla. Dim je ob večjem gasu črn ob manjšem sivkast-črn. Izguba moči na intervale ostaja samo, da sem sedaj opazil, da je moč motorja na splošno padla. S klimo se je že kar težko peljati. Kako se naj lotim zadeve sam in kje začeti locirati napako. Gori mi tudi oranžna lučka z narisanim grafom. V knjigi piše, da je okvara električna ali voda v filtru goriva. Ima ta lučka(napaka) kaj veze s črnim dimom in izgubo moči, ker namreč sveti že en čas in v tem času je bilo samo občasno čutiti to pomanjkanje moči. Avto sem kupil pred mesecem in ta lučka je že gorela.
Hvala za odgovore in pomoč
Uporabniški avatar
bertole

Re: Espace črn dim in izguba moči

Odgovor Napisal/-a bertole »

Js mam laguno, isti motor, isti siptomi, ista lučka.. pri meni se je turbina odločila, da ne bo več sodelovala.
Uporabniški avatar
bliki

Odgovor Napisal/-a bliki »

Mislim, da boš težko kaj sam ugotovil. Lahko je kaj s turbino, injektorji, črpalko...
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Najprej priklopite vozilo na kakšen spodoben tester. Ta bo pokazal pot do napake.
Osebno se nagibam na rahlo blokiran EGR ventil ( odprt, tlak v sesalni cevi ni pravilen ) - od tu tudi cukanje med vožnjo.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
sasohlusicka

Lp

Hvala za namige. Bom poskusil očistiti egr ventil in seveda odpeljal avto na tester. Še enkrat hvala.
Uporabniški avatar
sasohlusicka

Lp
Samo v naznanje. Danes sem se malo "pozabaval" sam in očistil egr ventil koliko sem ga lahko, ker ga nisem dobil ven in odkril luknjo-razpoko na cevi, ki vodi od filtra do sesalnega kolektorja, jo zasilno zakrpal z dagtejpom in avto gre normalno. Več ne kadi in moč je konstantna in več ne pojenja. Sem kar zadovoljen, za silo bo do mehanika pri plači:). Hvala še enkrat za nasvet glede egr-a. Kje točno je bil problem nisem ziher, je pa rezultat truda. Da prideš do ventila moraš razstaviti pol avta. Je kar malo nerodno narejen motorni prostor, beri ni maneverskega prostora. No v glavnem dela:)
Oj
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Espace ima res bizarno malo dostopa do zgornjega in zadnjega dela motorja... Pri Laguni in tem motorju samo odstraniš dušilno loputo (3x 10 vijak) in si že pri EGR-u.
Odgovori