Menjava ojničnih ležajev-Scenic 1.9dci 2006

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
MihaS

Menjava ojničnih ležajev-Scenic 1.9dci 2006

Odgovor Napisal/-a MihaS »

Pozdravljeni.

Zanima me vaše mnenje in sicer za zamenjavo oljnih ležajev. Moj mehanik mi je svetoval, da bi jih pri naslednjem servisu zamenjal. Avto ima 155.000km. Je kdo to že menjal? Je sploh potrebno zamenjati ali ne? Kaj priporočate tisti, ki se s tem ukvarjate in, ki ste to preventivno zamenjali?

Lp.
Uporabniški avatar
MihaS

Re: Menjava ojničnih ležajev-Scenic 1.9dci 2006

A še res nihče ni zamenjal ojničnih ležajev iz preventive? Oziroma, če je sploh vredno zamenjat. Pri nekaterih slišiš, da ja drugi zopet rečejo, da ni potrebno. Prosim za pomoč.
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Pri 1,5 dci-jih ja, za 1,9 pa še nisem slišal. Nimam pa ne enega ne drugega motorja, tako da to ni odgovor iz prve roke, žal.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
bertole

Odgovor Napisal/-a bertole »

Tut na 1.9 se menjajo, kokr js vem. Kokr sm brau, so bli pogost vir problemov na teh notorjih. Js na Laguni sem jih, bolš preventiva kot kurativa. Je pa dobr, če mehanik ve, kaj dela.
Uporabniški avatar
MihaS

Za 1.5dci sem slišal, da je kar priporočljivo zamenjat. Je zelo dober mehanik, mu zupam, saj nam na vseh avtih dela servise in ni nobenega probema. Ja, tudi sam mi je svetoval naj jih menjam pri naslednjem servisu, da pri teh modelih rada mašina zariba. Je rekel, da naj raje dam teh par eurov zraven, kot pa potem za celi motor. Koliko krat pa se menjajo ti ležaji? Ali je to samo enkrat na dobo motorja?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

MihaS napisal/-a: Koliko krat pa se menjajo ti ležaji? Ali je to samo enkrat na dobo motorja?
Vse je odvisno kako se dela z motorjem, če se ga uniči pri 100 tisoč, ni potrebno menjati nikoli, če je motor redno servisiran ( cca na 15 tisoč ), pa zna narediti 500 tisoč km. Pri slednji opciji se jih menja 3 - 5 krat.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
MihaS

Aha. Ok, bom pa zamenjal vseeno, glede na to, da ni velik strošek. Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Sam sem bil zagovornik, da ne menjuješ preventivno, glede na slišano, če je stvar prehitro narejena oz. ležaji niso pravi glede na obrabo gredi. Vsi so govorili, da ležaje itak slišiš, brez dvoma za kaj se gre in hitro ustaviš. Pa še potem menja... no, meni je 2x nežno potrkalo za 5s in potem ruknilo. Ojnica pogledala skozi blok, ni bilo pomoči. Avto je imel malo manj kot 330k km, vsi vitalni deli so bili originalni / prvi.

Priporočam ti menjavo, ampak jo naredi pri nekomu, ki ve kaj dela in raje pusti kak € več, da je narejeno cool..
Uporabniški avatar
MihaS

drhouse napisal/-a:Sam sem bil zagovornik, da ne menjuješ preventivno, glede na slišano, če je stvar prehitro narejena oz. ležaji niso pravi glede na obrabo gredi. Vsi so govorili, da ležaje itak slišiš, brez dvoma za kaj se gre in hitro ustaviš. Pa še potem menja... no, meni je 2x nežno potrkalo za 5s in potem ruknilo. Ojnica pogledala skozi blok, ni bilo pomoči. Avto je imel malo manj kot 330k km, vsi vitalni deli so bili originalni / prvi.

Priporočam ti menjavo, ampak jo naredi pri nekomu, ki ve kaj dela in raje pusti kak € več, da je narejeno cool..

No vglavnem, ležaje smo zamenjali zraven rednega servisa. Mi pa je mehanik svetoval, da se ti ležaji menjujejo iz preventive pri 120.000km. Je pa res, da je zdaj avto malenkost tišji, to sem tudi sam opazil.
Odgovori