Potovalni računalnik Laguna II
Potovalni računalnik Laguna II
Zanima me, če kdo pozna napako na potovalnem računalniku, ki sicer deluje razen ene napake. Povprečna poraba goriva stalno kaže porabo 2,3 l/100 km vse ostale funkcije pa delujejo normalno.
Kaj bi to lahko bilo narobe in kako se da to odpraviti, da bo kazalo realno povprečno porabo?
Kaj bi to lahko bilo narobe in kako se da to odpraviti, da bo kazalo realno povprečno porabo?
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Re: Potovalni računalnik Laguna II
Resetiraj vse podatke, razen servisnega intervala....
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Misliš na tipki potovalnega računalnika ali preko ODB2 vmesnika z računalnikom.bostjan.ambrozic napisal/-a:Resetiraj vse podatke, razen servisnega intervala....
- bostjan.ambrozic
Na tipki potovalnega, premikaj se med vrednostmi in daj vse na 0.
Na tipki ne pomaga, takoj ko zaženeš avto se spet ustavi na 2,3 litre, mislm dobr bi blo res če bi sam tok pokurla.bostjan.ambrozic napisal/-a:Na tipki potovalnega, premikaj se med vrednostmi in daj vse na 0.
- bostjan.ambrozic
Ja to pa verjamem, potem bo treba pa preko OBD probat, če bo kaj drugače.
Lp B.
Lp B.
- TwingoLove
Js se tut nebi pritoževal nad tako malo porabo. Skratka kolega je imel podoben problem na 2.2dci, s tem da je njemu poraba lagala za 4 litre. Menjava injektorjev in problem je bil rešen. Vrjamem pa da pri tebi gre za problem z elektroniko. Me zanima kaj bi se zgodilo če zamenjaš števec.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Bom probu, sam moram za to še mal počakat, da se prjatu vrne iz dopustam če je to to, če ni kje drugje napaka. Bom pa napisu, ko bom to probu.bostjan.ambrozic napisal/-a:Ja to pa verjamem, potem bo treba pa preko OBD probat, če bo kaj drugače.
Lp B.
Če bi bli injektorji pol vrjetno po logiki bi tud trenutno porabo kazal napačno. Po vsej verjetnosti je napaka na elektroniki, kar pa lahko ugotovim šele ko prilopim na računalnik. Menjava števca pa tud po moje ne bi rešila te težave, po drugi strani pa ne pride menjava števca glih pocen.TwingoLove napisal/-a:Js se tut nebi pritoževal nad tako malo porabo. Skratka kolega je imel podoben problem na 2.2dci, s tem da je njemu poraba lagala za 4 litre. Menjava injektorjev in problem je bil rešen. Vrjamem pa da pri tebi gre za problem z elektroniko. Me zanima kaj bi se zgodilo če zamenjaš števec.
Ni bilo potrebno nič menjati. Prjatu mi je vse skupi resetiru z računalnikom in sedaj vse deluje normalno.TwingoLove napisal/-a:Js se tut nebi pritoževal nad tako malo porabo. Skratka kolega je imel podoben problem na 2.2dci, s tem da je njemu poraba lagala za 4 litre. Menjava injektorjev in problem je bil rešen. Vrjamem pa da pri tebi gre za problem z elektroniko. Me zanima kaj bi se zgodilo če zamenjaš števec.