Valvoline dobiš v B-innova v Mengšu. Tam imajo tudi Wynns sprej za čiščenje EGR, mogoče ti bo rešil problem.
EGR se da blokirati z mehanskim posegom, potem pa ga še izklopiš s testerjem.
Megane II 2005 1.5dci 74kw - veliki servis + ojnični ležaji
Re: Megane II 2005 1.5dci 74kw - veliki servis + ojnični lež
Da delim svojo izkušnjo glede Antigrippante 25 še z ostalimi forumaši, mogoče komu pride prav. Torej vlil sem 0,5 litra Antigrippanta v rezervoar s 4litri nafte in še dotankal 10litrov. Sprva sem bil skeptičen in nisem opazil nobenih sprememb v delovanju motorja, nekaj je bilo mestne vožnje kjer sem ga parkrat pritisnil v višje obrate, potem pa še avtoceste 70km, da je stalno bil nad 3k rpm, predvideval sem da bom tako najbolje očistil sistem. Porabil nafto do rezerve in dotankal poln tank. Do sedaj sem naredil dobrih 1000km, v prostem teku je motor tišji, tudi v mrzlem, lažje vžiga-ni aritmičnega tresenja ko je mrzel, tudi bolj odziven, poraba je padla za 2 deci, vendar to mislim da je bolj zaradi nedavne menjave olja..predvidevam..
Skratka, se mi zdi da je nekaj efekta, tudi če mi je podaljšalo zivljensko dobo občutljivih delphi šob za vsaj eno leto, se splača dat tistih 23e za liter. To je čisto moje laično mnenje in ugotovitve.
Egr se pa več ni prižigal, upam da tako tudi ostane.
Skratka, se mi zdi da je nekaj efekta, tudi če mi je podaljšalo zivljensko dobo občutljivih delphi šob za vsaj eno leto, se splača dat tistih 23e za liter. To je čisto moje laično mnenje in ugotovitve.
Egr se pa več ni prižigal, upam da tako tudi ostane.