Clio RS 172 ph1
Re: Clio RS 172 ph1
Danes sem na avto zmontiral whiteline arb. Za enkrat sem naredil samo 5km za tremi italiani, tako da ne morem nič konkretnega rečt
jutri bom naredil kakšen km več, da vidim kako se obnese...
Zadeva je super.

Pa še dve kar tako. Ph1 s svojimi dvemi najboljšimi prijatelji, f1 in vts

Pa še dve kar tako. Ph1 s svojimi dvemi najboljšimi prijatelji, f1 in vts

A ti kej ropota ko se voziš? Sem zasledil da nekaterim se ga ful sliši tak "tok tok" zvok zadi, nekaterim pa ne. Meni se npr. ni. Zigonu pa se ful sliš... Pa nevem kje je fora 
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Zadi nič ne ropota, sem vse vijake zatisnil kot je treba in tiste ki sem lahko, sem menjal iz colskih na metrične, ker colskih ključev nimam in bi bilo bolj tako zatisnjeno
ropota pa odspredaj nekaj. In to kar precej. Tak top zvok, votel. Na desni strani, ko grem čez luknje pri nizki hitrosti (50 in manj). Novo je (leto in pol ali manj): amortizerji, vzmeti, končniki vilic, puše stabilizatorja, šalčke in ležaji amortizerja, leva spona in končnik, nosilci motorja, puše od rok naj bi bile super, desna spona in končnik tudi. Bil je pri dveh mehanikih in na tehničnem na tisti mašini, ki ti poizkuša gume snet, pa nič. Zdej sumim še mogoče polosovino da skače malo levo desno, ali pa volansko letev, da je slabo pritrjena ali kaj takega. Tudi pri pospeševanju je preveč opletanja volana levo desno in v ovinku pri močnem pospeševanju volan trza. Se pa na mestu, ob minimalnem zasuku volana, takoj kolesa obračajo, tako da mislim da je volanski drog ok... Mogoče je kaj z letvijo. Ima kdo kakšno idejo, izkušnje kaj bi lahko še bilo?
Torej, prosim nekoga ki ima 172 ph1 Cliota (ali po slovensko 169) če lahko poslika loputo zraka in cevi ki grejo nanjo, pa te podrobnosti. Bi mi ful pomagalo, da mogoče ugotovim kaj je narobe 
Kaj pa je narobe?
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Ko se segreje dela minimum na 1500 do 2000 obratih, ko je mrzel pa skače med 1000 in 1500. Pa bi rad videl kako imajo drugi cevke okoli lopute poštimane. Sej itak ni to krivo, samo me vseeno zanima, pač da izločam eno stvar za drugo.
Lahko da je loputa v okvari, ce mas moznost, zmontiraj drugo in probaj... Sploh ce je prej delalo in samo zdaj ne nekaj casa...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
hja sej do tega hočem prist prej kot dam en kup € za drugo loputo. Rad bi proval vse prej kot zaključim da je loputa pokvarjena.
Kadar skačejo obrati ,ti gas normalno dela,al je neodziven?Preveri potenciometer na pedalu za gas
gas dela normalno. Sicer pa ima ta avto gas še na polento 
A ste pred kratkimmenjal kako lambdo sondo pa da ni originalna?
Loputo lahko drugač rečeš Gregiju iz NM če ma kakšno pa zamenjaš in se greš pelat en krog (5min dela za menjavo) in takoj vidš al je to al je kej druzga. Tako sem jaz testiral na mojem rdečem rs-u pred leti... Še lažje ti bo če najdeš koga ki ima tudi rs-a kje bližje vašim koncem
Zdej jz sm meu tak primer od žigona avto, ampak njegov je čudno laufal že od vsega začetka, ker je imel nek čuden remap gor. Šele ko sem naložil svojo mapo k njemu, je avto začel delat tko kot bi moral.
Loputo lahko drugač rečeš Gregiju iz NM če ma kakšno pa zamenjaš in se greš pelat en krog (5min dela za menjavo) in takoj vidš al je to al je kej druzga. Tako sem jaz testiral na mojem rdečem rs-u pred leti... Še lažje ti bo če najdeš koga ki ima tudi rs-a kje bližje vašim koncem
Zdej jz sm meu tak primer od žigona avto, ampak njegov je čudno laufal že od vsega začetka, ker je imel nek čuden remap gor. Šele ko sem naložil svojo mapo k njemu, je avto začel delat tko kot bi moral.
Pred kratkim smo dali portat kolektor, pa so takrat dajali dol loputo in zgleda se je nekaj moglo zgoditi oz jo je nekaj zmotlo. Zdej pa se igram s tem že en čas. Menjal sem senzor pritiska v kolektorju, senzor temperature vode, pa je kar isto... korektno sem pritrdil TPS, ker je konektor polomljen, pa spet isto. Zdaj bi proval še cel senzor menjat. Samo dvomim da je to krivo. Moram tudi razkopat kolektor in pogledat kaj se dogaja še s podnjim jajčkastim tesnilom...cel kup dela no 
Lahko pogledas pri mojem kako in kaj je priklopljeno se lahko dobimo sem iz okolice Ajdovscine.
ja, sej smo se že srečali na enem izletu. Bom prišel čez vikend mimo če imaš čas?