Megane II 2005 1.5dci 74kw - veliki servis + ojnični ležaji

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Ali212

Megane II 2005 1.5dci 74kw - veliki servis + ojnični ležaji

Odgovor Napisal/-a Ali212 »

Pozdravljeni,

vem da je že veliko tem odprtih na to tematiko, sem že vse prebral in so že dokaj zastarane.
Imam Megana l.2005 101km, prevoženih ima 137kkm, realnih, servisiran je bil vsako leto na manj kot 15kkm. Sedaj pa zaradi starosti ponovno hočem narediti veliki servis. Zadnjih nekaj mesecev se ob hladnem zagonu prvih nekaj minut sliši ropot v mašini in se neenakomerno trese, ko se ogreje ropot zgine in teče vredu. Serviserja imam privat tako da to ni problem, samo dele moram nabaviti.

Sumim, da so ojnični ležaji tako da bi te preventivno menjal.

Zanima me torej kje najugodneje nabaviti dele za veliki servis in ojnične ležaje ter okvirna cena?

Mi priporočate menjavo še česa, glede na to da ni bilo v teh 10 letih nič dodatno menjano poleg malih in velikih servisov?

Že v naprej hvala za nasvete in pomoč. Lp
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Megane II 2005 1.5dci 74kw - veliki servis + ojnični lež

Odgovor Napisal/-a Fan »

Želite nabaviti najugodneje in kvaliteta ni važna, ali ...................
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Pa so res ojnični ali je problem kje drugje?
RenaultSport
Uporabniški avatar
Ali212

Kvaliteta je tudi pomembna, sem bolj mislil na to, da ne kupujem vsega na uradnem Renault servisu, torej katere druge prodajalce priporočate? npr:http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=10672564&show=1 - ali ta pride v poštev?

Če so res ojnični problem bom še videl pri mehaniku, vendar bi jih vseeno preventivno menjal.
Uporabniški avatar
Ali212

Mislim da so 78kw motorji že po faceliftu, tako da takrat naj bi že odpravili probleme s ojničnimi ležaji, če se ne motim. Moj pa je še starejši 74kw, dvomim, da bi lahko zdržali 190kkm tako kot so tebi. Vseeno si me malo pomiril s temi svečkami, ker je tudi to čisto možnen vzrok.
Kakorkoli, jutri sem dogovorjen s mehanikom da pogleda.

Še vedno pa nihče ni omenil kje nabaviti dele, zdaj se mi je tudi pojavilo vprašanje katero olje kupiti, gledal sem Elf Evolution 5w-40, vendar mi ga je kolega osvetoval, češ da ni najboljši za Renaultove dci motorje.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

V prvo avto trgovino z rezervnimi deli in bo ves material na kupu. Ležaje pa bi osebno nabavil originalne. A ne bi bilo bolje, da vam mehanik nabavi dele, ki jih bo vgradil in tudi garantiral za opravljeno storitev?? Tako ko sami nosite dele, če utrga jermen, ste si sami krivi, ker ste tudi dele sami prinesli ................ samo v pomislek. Pa je vseeno kako je bilo vgrajeno!
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

78 kw nima odpravljenih težav z ojničnini.
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Men pri 199k še vedno služijo. Servis na 15k in večina voženj relacij 90% AC.
Uporabniški avatar
Ali212

Sem bil pri mehaniku in je rekel da je verjetno ena šoba delno zamašena, ojnični niso saj pri ogretem ropot zgine. Priporočal mi je uporabo aditiva, nekega čistila ki se ga ulije v tank, ta bi naj pričistil šobe in ostalo. Poskusil bom prvo s tem, tako ali tako pa me čaka servis čez kak teden.
@Bor Moj ima kakšnih 70% mestne vožnje, saj je v 10letih naredil cca 100kkm, zato sem tudi zaskrbljen.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Ali212 napisal/-a:Sem bil pri mehaniku in je rekel da je verjetno ena šoba delno zamašena, ojnični niso saj pri ogretem ropot zgine. Priporočal mi je uporabo aditiva, nekega čistila ki se ga ulije v tank, ta bi naj pričistil šobe in ostalo. Poskusil bom prvo s tem, tako ali tako pa me čaka servis čez kak teden.
@Bor Moj ima kakšnih 70% mestne vožnje, saj je v 10letih naredil cca 100kkm, zato sem tudi zaskrbljen.
Verjetno dodatek antigripante. Bolje mogoče bo ampak če je šoba zrela za obnovo, jo noben dodatek nebo popravil :D
RenaultSport
Uporabniški avatar
DonLuigi

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

B1 16v napisal/-a:78 kw nima odpravljenih težav z ojničnini.
Imam dva identična megana z 78kw motorjem in sem na 100K menjal ojnične ležaje.

Pri enem so bili kot novi, pri drugem pa že konkretno obrabljeni.

Tako da 78kw motorji definitivno imajo probleme z ojničnimi ležaji.

Sicer pa Renault večinoma vgrajuje Glyco-ve ležaje, ki si jih da dobiti bistveno ceneje, kot pa v Renaultovi embalaži.

lp,
Luka
Uporabniški avatar
Ali212

Da obudim temo, opravil sem veliki servis in menjal sem ojnične ležaje. Mehanik mi jih je pokazal in so bili še v dobrem stanju, praktično jih ni bilo potrebno menjat vendar sem vseeno riskiral tistih 70€, pa imam zdaj mir. Vse skupaj me je prišlo cca 550€ od tega je 150e vzel mehanik za delo.

Še vedno je včasih ob mrzlem delovanju motor glasen in me zanima če ima kdo izkušnje s aditivi na mimovrstah, ali prečistijo in če so dovolj agresivni, saj se mi zdi da tisti ki sem ga kupil na uradnem Renault servisu ni imel velikega efekta oz sem ga zmešal z preveč nafte - 50l, kot je pisalo v navodilih. https://www.mimovrste.com/aditivi-dodatki?o=price" onclick="window.open(this.href);return false; Zanimiv mi je ta, ki je posebaj za šobe narejen, sumljiv pa ker je zelo poceni 5,54. Namreč raje bi vlival vsakih 15kkm ta dodatek, kot pa da moram obnavljat šobe čez čas.. Izkušnje, mnenja, priporočila?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Kar se dodatkov tiče sem od preverjenih virov (servisa šob in pump) dobil info, da je od prosto dobavljivih stvari edini pameten Valvoline, ki ga vliješ na max 20L nafte. Glede Teck Antigrippante 25 slišim same pohvale, Fordovci mu pravijo božja voda :) Da, če to ne reši šob, so potem ziher za obnovo. Sam sem ga vzel kot dodatek za mazanje pumpe (1dcl / 50L), ampak ga še nisem sprobal, da bi znal kometirat...
Uporabniški avatar
matej_m

Odgovor Napisal/-a matej_m »

S tem antigrippante je podobno kot z dvotaktolom. Nekateri slišijo razlike, nekateri nič. Jaz sem zlil nekaj deci v skoraj prazen tank pa ni bilo kake razlike v delovanju ne takrat, ne sedaj, par tisoč km kasneje. Mogoče je božja voda samo za forde
Uporabniški avatar
Ali212

Valvoline dodatkov ne najdem nikjer na internetu. Sem pa za antigrippante 25 našel dobre odzive, cena je pa 23€ na liter. Najverjetneje bom tega tudi kupil, pa sprobal v 20l nafte.

Včeraj se mi je še prižgala servis lučka, kar so mi na servisu povedal da je napaka na EGR ventilu, to se mi je pojavljalo že pred cca 10mesci, s računalnikom je "naložil nov software"-tako je meni povedal in se je nehala prižigat, zdaj pa spet. Popravilo mi je ocenil na cca 150-170e, če se bo spet prižigala. Avto je redno vožen po avtocesti, vseeno pa ob pospeševanju vedno kadi.. Ali je na tem 1.5 motorju možno egr samo odpret ter da plini več ne krožijo nazaj-cenejša alternativa, ali pa ga moram zamenjat?
Odgovori