Počen amortizer

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
ef100179
Kraj: Ljubljana

Počen amortizer

Odgovor Napisal/-a ef100179 »

Na Espacu mi je počil amortizer (na srečo doma). Pri tem je skočil ven iz spodnje "šalčke" in pritisnil na gumo tako da ni vozen da bi peljal do mehanika. Zdaj sem gumo vzel dol in gledam kako bi to stran vzel da bi vsaj brez amortizerja se zapeljal. Kje se odvije da vzamem to dol?Ali je to komot zamenjat torej bi kr kupil novega in zamenjal? Spodaj slika

Hvala za kakršnikoli namig
Uroš
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Re: Počen amortizer

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Predvidevam, da ti je počila vzmet, če ti je skočila iz šalčke in je amortizer še cel, vsaj tako si napisal. V glavnem, nimaš kaj storiti, da bi se s takim peljal do servisa. Če imaš kaj znanja, ali koga, ki to zna, oziroma hočeš privarčevati strošek za avtovleko, bi bilo najbolje vzeti amortizer dol, se pravi odviti na vrhu in spodaj na pestu in do mehanika, da ti zamenja vzmet, če ne, pa samo avtovleka do servisa, saj rabiš posebno orodje za stiskanje vzmeti. Poleg tega, je treba še preveriti ležaje na vrhu, če niso zaribani in jih zamenjati, pa še nekaj, vzmeti ali amortizerje se menja v paru, ne samo poškodovanega.....

lp B. :)
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
ef100179

Hvala za info

Torej samo vzmet ne smem prerezati in vzeti stran potem pa avto do mehankerja počasi odpeljat?
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Vzmet drži višino vozila, če jo odstranite, se bo vozilo naslonilo na gumo. Lahko pa jo nekako potisnete proti koloteku in tam z nečim pritrdite ................... da se lahkoi spravi vozilo do mehanika. Seveda pa ne vem, o kakšni razdalji ( KM ) je govora, takšno vozilo je več ali manj - nevozno.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
ef100179

hvala az pomoč-odg.

zanima me informativno koliko pride menjava sprednjih fedrov in ležajev(brez amortizerja)- in material?

Mislim da je rekel da so vzmeti od MOnroa (80€ ena vzmet)?

Espace 2.0dci 2012 letnik

Hvala za informacije
Uporabniški avatar
ef100179

no...popravila konec

cena 350 € za nove Monroe vzmeti in nove zavorne ploščice spredaj
Odgovori