ne volana s s tem mazat, je smrtonosno
Avantime 3.0 V6 Privilege
Re: Avantime 3.0 V6 Privilege
pusti na soncu nekaj časa, potem pa malo obriši, se vpije samo počasi, pa odsvetujem sedenje v svetlih oblačilih, dokler se ne posuši
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Sijaj je kot bi bili maxibrillani! 
Ni ravno povrnil sijaja, ker se novo usnje sploh ne sveti. A si pobrisu al se še kr "vpija" ????
Kaj si pa imel prej za usnje?
Ja, sem pobrisal, kaj mi je pa ostalo drugega, ko pa vreme ne sodeluje...
Sem namazal v soboto, pol imel cel teden dopust, ampak un gor je preklopu na zimski program in sušilo se je za en ku*c. Je pa kr ok izpadl
Do zdej sem uporabljal Kleers čistilo in balzam. Čistilo je super, res fajn spuca in usnje rata mehko, balzam je pa mislim da mal prešvoh, preveč voden...
Zdej sem kupu neki druzga... [emoji41]
Sem namazal v soboto, pol imel cel teden dopust, ampak un gor je preklopu na zimski program in sušilo se je za en ku*c. Je pa kr ok izpadl
Do zdej sem uporabljal Kleers čistilo in balzam. Čistilo je super, res fajn spuca in usnje rata mehko, balzam je pa mislim da mal prešvoh, preveč voden...
Zdej sem kupu neki druzga... [emoji41]

Pred kakim mesecem dni sem izvedel, da se bo letos zgodilo Avantime srečanje, prvo po ne vem koliko letih, sigurno desetih 
Sem bil vesel, zelo in sem se v navalu navdušenja in želje pokazati, da je moj Avantime zagotovo najlepši na sončni strani alp (pa čak i šire
) vrgel v stroške... pa še letnih 18" nisem uspel zrihtati, ker sem bil suh k cerkvena miš... pametna ideja, ni kaj.

Kupil kup robe za avto pucat in nek super-duper kvarc premaz. Bilo je drago...
In kako se mi avto zahvali za tole? Tako, da crkne! Spet je nekam izginila elektrika iz akumulatorja. Mogoče je pa emigrirala v ta drug avto
Ju ne smem preveč blizu parkirat.
Sedaj čakam lepše vreme, da se pucanja in mazanja avta lotim:
a) sam
b) prepričam nekoga* da mi "pomaga".
Pa letne gume moram končno natakniti na avto, sam feltne še kar niso fertik... To bo tudi zanimiva štorija.
Sem bil vesel, zelo in sem se v navalu navdušenja in želje pokazati, da je moj Avantime zagotovo najlepši na sončni strani alp (pa čak i šire

Kupil kup robe za avto pucat in nek super-duper kvarc premaz. Bilo je drago...
In kako se mi avto zahvali za tole? Tako, da crkne! Spet je nekam izginila elektrika iz akumulatorja. Mogoče je pa emigrirala v ta drug avto
Sedaj čakam lepše vreme, da se pucanja in mazanja avta lotim:
a) sam
b) prepričam nekoga* da mi "pomaga".
Pa letne gume moram končno natakniti na avto, sam feltne še kar niso fertik... To bo tudi zanimiva štorija.

En temno vijoličen je v Šentilju, moj bivši........
..........ki pa bo tudi prisoten na srečanju
Sem tudi jaz dobil mail o srečanju, pa sem nazaj napisal, da pač jaz ga nimam več, lahko pa dam telefonsko številko od zdajšnjih lastnikov. No pol me je pa začela matrat nostalgija in sem kar jaz obvestil zdajšnja lastnika glede srečanja, ki pa sta rekla, da jima ni glih časovno po godu datum, lahko pa ga kamot posodita meni pa grem jaz na srečanje. Oujeah
Sem pa praktično vsak mesec v kontaktu z njima, da malo vprašam kako je kaj z avtom. Menjala sta cev dovoda nafte, ki je puščala (zato mi ni vžigal, tako kot je treba), menjala sta šobe in pa zavorne ploščice. Se pravi v letu in pol sta imela toliko stroškov kot jaz v prvih dveh mesecih...
..........ki pa bo tudi prisoten na srečanju
Sem tudi jaz dobil mail o srečanju, pa sem nazaj napisal, da pač jaz ga nimam več, lahko pa dam telefonsko številko od zdajšnjih lastnikov. No pol me je pa začela matrat nostalgija in sem kar jaz obvestil zdajšnja lastnika glede srečanja, ki pa sta rekla, da jima ni glih časovno po godu datum, lahko pa ga kamot posodita meni pa grem jaz na srečanje. Oujeah
Sem pa praktično vsak mesec v kontaktu z njima, da malo vprašam kako je kaj z avtom. Menjala sta cev dovoda nafte, ki je puščala (zato mi ni vžigal, tako kot je treba), menjala sta šobe in pa zavorne ploščice. Se pravi v letu in pol sta imela toliko stroškov kot jaz v prvih dveh mesecih...
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
V Ljubljani jih je kar nekaj, za nekatere vem točno kje so, druge videvam občasno. Veliko jih je tudi po Sloveniji, vsega skupaj mislim, da je pri nas kakih 30-40 Avantimeov. Daleč največ glede na velikost voznega parka. 
Na srečanju, tule imam v mislih Ptuj 21.5.
pričakujem kakih 10-15 avtomobilov. Morda pride celo kdo iz tujine...

https://www.facebook.com/avantimesloven ... 59/?type=3
Sem šel feltne pogledat kako napredujejo...

Na srečanju, tule imam v mislih Ptuj 21.5.

https://www.facebook.com/avantimesloven ... 59/?type=3
Sem šel feltne pogledat kako napredujejo...

Po treh mesecih in čist preveč zapravljenega denarja, imam na avtu 18" platišča in gume. Pa glih tolk so velka k tista prej, glih tko srebrna in glih tko originalna Renault. Edina razlika je, do so ta bila originalno za Avantimea, tista druga pa za VelSatisa.

Lepa so, ne? Sam, da sem pa do sem pršu je pa bilo zabavno.
Da obnovim... Ta platišča sem "zamenjal" z enim tipom, ki je svojega Avantimea prodajal (in ga še). Zamenjal sem jih tako, da sem mu jaz dal svoja 18" in 500€, pa še distančnike sem mu moral kupit, ker je ET teh 40, unih z Velsatisa pa, ne vem... ful več in je drgnl ob čeljust.
Potem sem jih nesel k Španu na ravnanje, le tri, ena feltna je bila še kar, pa tudi ostale tri niso bile slabe, ampak, ajde. Bilo je nekih 100€, se ne spomnim več točno.
Po ravnanju so šle na peskanje in prašno barvanje. Pa je bil zajeb, ker so se v preteklosti očitno že popravljale in je pri peskanju kit stran letel in je bilo potrebno popravit še to, predno se jih je prašno pobarvalo.
Ampak, te feltne imajo pokrovčke, teh pa ne moreš prašno pihnt. Pa barva, s katero so pri Koritniku barval feltne je bila kr'ena in kje boš to zadel, pa prašno barvanje pride malenkost bolj grob finiš, pa ena feltna je imela prasko, na drugi se je videlo kje so popravljali, tretjo so pa prehitro v folijo zavili, ko so jo iz peči vzeli in se je folija na barvi poznala... Skratka, vse so bile pohebane in najbolje je bilo vse, s pokrovčki vred, barvat. Tokrat z navadno barvo. Barvalo se je pri Klemenčiču, kjer so lansko leto barvali cel avto. Pobarvali so lepo, pa še pokrovček za tank in ogledala so mi še enkrat pobarval, ker lansko leto niso popolnoma zadeli odtenek.
In potem jaz te "najdražje rabljene original feltne v zgodivini" prinesem domov in pridem na genijalno idejo, da predno zmontiram gor gume, jih bom premazal še z Gyeon Rim premazom. Gre za nek kvarčni oz. stekleni premaz, ki naj bi preprečeval, da se svijarija preveč prime in je lažje pucat. Super! Ne? Ne! Ker če zajebeš in najprej vse feltne s tem premažeš in greš pol brisat, boš jebal ježa, ker ko se to začne sušit je vse težje obrisat in pri tazadnji feltni sem švical k bik in pol prstov mi je odpadl... [emoji35]
No, pol sem namest navadnih ventilčkov dal skrite, ki se jih sploh ne vidi in so še tisti zajebaval pa puščal...
Skratka... Te feltne so me dale hebat, sam... so pa lepe! [emoji41]
Pa še primerjava letnika 2016 in 2015.

Lepa so, ne? Sam, da sem pa do sem pršu je pa bilo zabavno.
Da obnovim... Ta platišča sem "zamenjal" z enim tipom, ki je svojega Avantimea prodajal (in ga še). Zamenjal sem jih tako, da sem mu jaz dal svoja 18" in 500€, pa še distančnike sem mu moral kupit, ker je ET teh 40, unih z Velsatisa pa, ne vem... ful več in je drgnl ob čeljust.
Potem sem jih nesel k Španu na ravnanje, le tri, ena feltna je bila še kar, pa tudi ostale tri niso bile slabe, ampak, ajde. Bilo je nekih 100€, se ne spomnim več točno.
Po ravnanju so šle na peskanje in prašno barvanje. Pa je bil zajeb, ker so se v preteklosti očitno že popravljale in je pri peskanju kit stran letel in je bilo potrebno popravit še to, predno se jih je prašno pobarvalo.
Ampak, te feltne imajo pokrovčke, teh pa ne moreš prašno pihnt. Pa barva, s katero so pri Koritniku barval feltne je bila kr'ena in kje boš to zadel, pa prašno barvanje pride malenkost bolj grob finiš, pa ena feltna je imela prasko, na drugi se je videlo kje so popravljali, tretjo so pa prehitro v folijo zavili, ko so jo iz peči vzeli in se je folija na barvi poznala... Skratka, vse so bile pohebane in najbolje je bilo vse, s pokrovčki vred, barvat. Tokrat z navadno barvo. Barvalo se je pri Klemenčiču, kjer so lansko leto barvali cel avto. Pobarvali so lepo, pa še pokrovček za tank in ogledala so mi še enkrat pobarval, ker lansko leto niso popolnoma zadeli odtenek.
In potem jaz te "najdražje rabljene original feltne v zgodivini" prinesem domov in pridem na genijalno idejo, da predno zmontiram gor gume, jih bom premazal še z Gyeon Rim premazom. Gre za nek kvarčni oz. stekleni premaz, ki naj bi preprečeval, da se svijarija preveč prime in je lažje pucat. Super! Ne? Ne! Ker če zajebeš in najprej vse feltne s tem premažeš in greš pol brisat, boš jebal ježa, ker ko se to začne sušit je vse težje obrisat in pri tazadnji feltni sem švical k bik in pol prstov mi je odpadl... [emoji35]
No, pol sem namest navadnih ventilčkov dal skrite, ki se jih sploh ne vidi in so še tisti zajebaval pa puščal...
Skratka... Te feltne so me dale hebat, sam... so pa lepe! [emoji41]
Pa še primerjava letnika 2016 in 2015.

še dobro da nisi zakompliciral

to paLepa so, ne?
Ful lepse so k prejsnje!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Čas za servis...

A spet?
Ja, spet.
Pa a nisi ole menu pred kratkim?
Sem. Pred štirimi meseci oz. slabih 2000 kilometrov nazaj.
In zakaj pol spet menaš? A ti ole žre? [emoji48]
Ne, nč ole ne žre, tut crknl ni nč. [emoji56]
Štos je v tem, da sem lansko leto kupil olje Ravenol 10w50, ki sem ga mislil menjat jeseni, pa nisem, ker se sploh vozu nisem.

Potem sem pa letos januarja, po dolgem času, vžgal avto in so se dročniki mal slišal. Takrat sem šel na Enigmo in želel menjat olje in dati noter vse možne dodatke od LiquiMolly. Pa mi Jaka ni pustu dat not že kupljen 10w50 in smo dal dodatke in LiquiMolly 5w40. Ampak, menjal smo samo olje, oljni filter in dodatke, ostalih zadev se ni menjalo.
Sedaj, ko je topleje, pa sem menjal vse filtre, dal notri Ravenol 10w50 (Jaka tokrat pustu [emoji4]) in spet vse dodatke.
Zakaj? Zaradi dročnikov. Še eno leto morajo zdržati, potem pa itak velik servis, motor ven in vse novo...

A spet?
Ja, spet.
Pa a nisi ole menu pred kratkim?
Sem. Pred štirimi meseci oz. slabih 2000 kilometrov nazaj.
In zakaj pol spet menaš? A ti ole žre? [emoji48]
Ne, nč ole ne žre, tut crknl ni nč. [emoji56]
Štos je v tem, da sem lansko leto kupil olje Ravenol 10w50, ki sem ga mislil menjat jeseni, pa nisem, ker se sploh vozu nisem.

Potem sem pa letos januarja, po dolgem času, vžgal avto in so se dročniki mal slišal. Takrat sem šel na Enigmo in želel menjat olje in dati noter vse možne dodatke od LiquiMolly. Pa mi Jaka ni pustu dat not že kupljen 10w50 in smo dal dodatke in LiquiMolly 5w40. Ampak, menjal smo samo olje, oljni filter in dodatke, ostalih zadev se ni menjalo.
Sedaj, ko je topleje, pa sem menjal vse filtre, dal notri Ravenol 10w50 (Jaka tokrat pustu [emoji4]) in spet vse dodatke.
Zakaj? Zaradi dročnikov. Še eno leto morajo zdržati, potem pa itak velik servis, motor ven in vse novo...