Predvidevam, da ste na tem forumu fani Renaultovih avtomobilov. SEdaj pa vas prosim za vaše mnenje.
Lani novembra sem kupila Renault Scenica 1.6 16V, letnik 1999. Se zavedam, da avto ni nov... Dva meseca je bilo vse ok, sedaj pa mi že močno nažira živce. Problem je, ker v avtu vozim tudi otroka in imam občutek, da avto sploh ni več varen.
Prvič sem menjala hladilnik in zavorno lajtungo, nato je bilo treba menjati še dve vžigalni tuljavi, ker to ni bilo še dovolj, je bilo potrebno menjati še tudi bencinsko črpalko in istočasno smo še menjali filter za bencin. Nato mi avtomobil ni več kazal km, koliko še jih lahko prevozim do praznega rezervoarja (baje so odišle neke diode - računalnik oz. tester za te stvari ne pomaga), volan še vedno cvili - nihče konkretno ne ve kaj bi to bilo - pravijo obrabljeni volan - nimaš kaj kot da zamenjaš z novim. Pa ok, do sedaj sem še vse to vzela v zakup, saj je avto star 18 let in je to pač potrošni material... ampak sedaj pa mi je odišla še ključavnica... halooooo...sedaj pa bo počasi dovolj...
Kaj se dogaja s tem renaultom? Ključavnica pa res nima nobene veze s slabo vzdrževanim avtom (češ da sem kupila pač slabo vzdrževan avto in da pač nisem imela sreče) - halo kaj pa vem ali bom pri nabavi drugega avtomobila imela srečo... saj ne morem menjavati avtomobilov dva krat na leto...
Nekateri mi pravijo, da tako stari renaulti niso več posrečeni, da jim vedno nekaj manjka.
Kaj mi predlagate? Naj menjavam naprej še vsak del, ki je v avtu ali ga naj prodam ali...