Ponavljajoča se napaka po servisu - vračilo denarja?
Ponavljajoča se napaka po servisu - vračilo denarja?
Na Meganu 2007 1.6 sem imel že drugič v popravilu nedelujoč električni servo volan. Najprej je bil v popravilu konec januarja, nato slab mesec nazaj, včeraj pa se je napaka, ko sem avto vžgal, spet pojavila - STEERING FAULT in nedelujoč servo volan.
Lahko bi spet peljal avto nazaj na servis, da mi poskusijo v tretje popraviti.
Predvidevam, da zadeve, ki se tičejo servisnih popravil, pokriva Zakon o varstvu potrošnikov.
Imam potemtakem, sklicujoč se na pravi člen zakona o varstvu potrošnikov, možnost, da zahtevam vračilo denarja in se odpravim kam drugam?
lp
Lahko bi spet peljal avto nazaj na servis, da mi poskusijo v tretje popraviti.
Predvidevam, da zadeve, ki se tičejo servisnih popravil, pokriva Zakon o varstvu potrošnikov.
Imam potemtakem, sklicujoč se na pravi člen zakona o varstvu potrošnikov, možnost, da zahtevam vračilo denarja in se odpravim kam drugam?
lp
- TwingoLove
Re: Ponavljajoča se napaka po servisu - vračilo denarja?
Jaz bi zadevo dal preverit kam drugam kot pa na pooblaščen servis. Drugače pa če so menjali kakšne dele servo volana pa morajo zagotovo imeti garancijo.
So prvič na servisu menjali kakšne dele?
So prvič na servisu menjali kakšne dele?
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Servis mi nudi enoletno garancijo na delo. Vseeno pa ne bi rad avta k njim peljal vsak mesec, ce jim to popravilo ne gre prevec dobro in po enem mesecu stvar spet ne dela 
Lahko grem h kaksnemu diagnostiku, da imam na papirju napako in grem z njo naokoli do servisov, ki bi znali to popravit.
Vseeno pa ni najbolj prijeten občutek pustit par sto evrov za popravilo, napaka pa se vsak mesec ponovi. Zato razmisljam, da bi avto peljal k drugemu servisu.
Lahko grem h kaksnemu diagnostiku, da imam na papirju napako in grem z njo naokoli do servisov, ki bi znali to popravit.
Vseeno pa ni najbolj prijeten občutek pustit par sto evrov za popravilo, napaka pa se vsak mesec ponovi. Zato razmisljam, da bi avto peljal k drugemu servisu.
- TwingoLove
Oprosti to je meni malo tak no.. ne razumem, če je garancija na delo in dele se jo skoristi! Garancija pomeni da NE DOPLAČAŠ če gre za njihovo napako ali napako v delih kateri so bili zamenjani.
Jaz bi vstrajal tako dolgo, da napake ne odpravijo. Še vedno ne vem ali gre za pooblaščeni servis ali kak drug..
Jaz bi vstrajal tako dolgo, da napake ne odpravijo. Še vedno ne vem ali gre za pooblaščeni servis ali kak drug..
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
ne gre za pooblaščeni servis. no ja, bom pa pač k njim vozil avto, dokler ga ne popravijo.
Zelo nadležen napis - za lastnika vozila in za mehanika. V koliko mehanik ne pozna smer okvar in nima vsaj Clip-a, napake ne bo odpravil.mcmare napisal/-a: - STEERING FAULT in nedelujoč servo volan.
lp
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
- kremenko123
Na Sceniku sem imel isti problem, po posvetovanju z večimi mehaniki sem zamenjal volan, cena neorig.obnovljenega je bila 225€.
Hja, saj meni so ga tudi menjali za 300€, ampak se je napaka vrnila.
Je pa zanimiva reč. Vmes mi je potem volan brez posredovanja dva tedna delal, včeraj pa spet STEERING FAULT. Enkrat dela, enkrat spet ne. Kot da pri vžigu avta včasih nekaj pozabi sporočiti volanu naj se vklopi.
Kremenko, kdo ti je pa to popravljal? lahko na zs.
Je pa zanimiva reč. Vmes mi je potem volan brez posredovanja dva tedna delal, včeraj pa spet STEERING FAULT. Enkrat dela, enkrat spet ne. Kot da pri vžigu avta včasih nekaj pozabi sporočiti volanu naj se vklopi.
Kremenko, kdo ti je pa to popravljal? lahko na zs.
Točno tako, modul ne dobi signala, posledično ne da naprej signala.................. S testerjem se lahko preveri kje signal zataji: ključavnica/senzor volana/konektorji, torej pot do napake imamo, samo še seniramo jo, pa bo mir.mcmare napisal/-a: Kot da pri vžigu avta včasih nekaj pozabi sporočiti volanu naj se vklopi.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]