Laguna II l.2007 - Servo..

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
morph

Re: Laguna II l.2007 - Servo..

Odgovor Napisal/-a morph »

Evo, po preizkusu je mehanik gotovil, da servo pumpa je dobra, krivec za strganje jermena, bi naj bila jermenica glavne gredi. Nekako mi ni jasno kako lahko jermen zablokora, zaradi te jermenice. Ima kdo to rabljeno?
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.

---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

morph napisal/-a:Evo, po preizkusu je mehanik gotovil, da servo pumpa je dobra, krivec za strganje jermena, bi naj bila jermenica glavne gredi. Nekako mi ni jasno kako lahko jermen zablokora, zaradi te jermenice. Ima kdo to rabljeno?
Jermenica glavne gredi je pri nekaterih (vedno bolj pogosto) narejena iz dveh delov vmes je pa guma in sčasoma ta guma popusti/se strga in se začne vrteti skoraj neodvisno od notranjega dela.
RenaultSport
Uporabniški avatar
morph

To bi bilo možno, samo kako je mogoče da je meni prežgali mikro jermen, tako da sem mislil, da se mi je motor vžgal.Ali se je ta jermenica tako segrela da je prežgala jermenica, ali pa je kaj zablokiralo.

Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Se je pogledalo, kaj vse poganja omenjeni jermen in ali se vse vrti???
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
morph

Ja vse se je vrtelo, ko so dali skupaj.

Uporabniški avatar
kingsix

Odgovor Napisal/-a kingsix »

Menjal sem pumpo, problem ostaja. Ko se avto zagreje je volan trd, tekočino meče ven skozi pokrov... Ima kdo kakšno idejo?
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Črpalko se je menjalo z novo ali rabljeno? Se je preverilo pri montaži črpalke, pretočnost cevi??
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
kingsix

Rabljeno, ampak je z lagune na kateri je (sprobano) delovala b.p.: Cevi pa ne vem, če se je preverilo...bom moral malo povprašat. Nisem niti vedel, da lahko cev postane nepretočna hehe. Mja, da se pa tole preveri je pa verjetno spet treba olje odlit oz. menjat...Zdaj že tretjič..:(

Hvala za odg.!
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Lahko je delala na prejšnjem vozilu, dokler je imela olje notri, ko se premetava iz vozila na vozilo in ponovno zrači, pa lahko odpove sodelovanje.
Ja, v ceveh se lahko nabere usedlina, kakor tudi lahko notranjost cevi razpade - največkrat se to začne dogajati zaradi starega obrabljenega olja - ne menjave.

Uporabniški avatar
kingsix

Baje je možno, da je v okvari nek ventil pri servotu? Pozna kdo to? Nikjer ne najdem ničesar o tem :(
Uporabniški avatar
kingsix

Naj bi se našel razlog za te težave - v preteklosti je bila menjana neka cev, ki stane original 300-400€...Gre pa za cev kjer gre olje ven in pumpe...Ne vem... Kakorkoli, menjana bi naj bila z pač eno neoriginalno cevjo, ki je pač veliko cenejša. Ta druga cev pač nima pretočnosti, ki jo servo pumpa rabi da deluje ok.
Bi to lahko držalo? :) Za kako cev to sploh gre?

Hvala!
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Skoraj nikoli ni pumpa in ne jermen. Zadeva je sledeča. Ko gre dioda v alternatorju ni dovolj napetosti in regulator nabija vzbujanje. Ko se segreje motor, se to natera do te mere, da postane alternator izjemno težak in posledično gre glavna jermenica, ki lahko le spodrsava, topla pa še raje. Tu je razlog, da je pri toplem motorju volan občasno trd. Električar naj preveri-zamenja diode, označite glavno jermenico s kredo in si oglejte premike med notranjim in zunanjim delom, je v sredini vulkanizirana in le-to popusti. Je pa kar draga, okoli 200€, odvisno ali je 6 ali 7-zobni jermen. Najcenejša je pri Stahlgruber, ene 140€, na servisu 202€. Hutchinson so kar dobre, prva vgradnja. Sem tudi jaz že s pumpo hodil okoli servocom pa na koncu doktorat zaključil.
Uporabniški avatar
kingsix

Hvala za predlog.....Tole z servotom je zdaj res čudno.

Sedaj sem se vozil po mestu, da se je avto zagrel - servo je še vedno OK. Tekočina prav tako ni šla skozi pokrovček posode za servo tekočino. Ko pridem iz AC in zavijam volan do konca tekočina "bruha" skozi pokrovček.
Drugače je vedno pot po AC in dejansko takrat postane servo zelo trd, tudi potem ko upočasnim etc. Ko grem na izvoz včasih volan celo nekako zašteka, moram kar malo cuknit v eno stran da potem gre dalje. Kot da nekako/nekje nekaj zablokira.
Uporabniški avatar
kingsix

To glede alternatorja menda ne drži za navadno hidravlično pumpo?
je pa sicer sedaj mehanik ugotovil, da je boga jermenica glavne gredi..ima to kako vezo?
A je možno, da je volanska letev fuč? Olja sicer ne pušča.
Odgovori