Megane III 2.0dci GT copue izkusnje, nasveti

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Megane III 2.0dci GT copue izkusnje, nasveti

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Pozdravljeni,

Imam možnost relativno ugodno dobit v naslovu omenjeni model. Letnik 2011, 118kW, 96kkm, skoraj vsa možna oprema, dve ali tri praske, drugače deluje brezhibno.
Letno računam na 35.000km

Kaksne imate kaj izkušnje s coupeji? Kakšno realno porabo lahko pričakujem, glede na to, da pri laguni o relativno visoki porabi govorite. Kot primerjavo lahko dodam, da sem audi a3 2,0tdi (sportback), leto starejsi, vozil s porabo 5,4 in ga nisem šparal ...
Glede na to da bo leto 5 let star, moram racunati tudi z velikim servisom ali?
Uporabniški avatar
B1 16v

Re: Megane III 2.0dci GT copue izkusnje, nasveti

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Porabil bo dober liter več, ostalo je b.p.
Uporabniški avatar
Kyrius

Čemu takšna razlika? teža je primerljiva, moč tudi, aeordinamičnost pa celo boljša pri meganu ...

A3 sem imel optimiziranega na priblizno isto moc kot jo ima megane in ravno tako 18ke.
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Hja, motor je pač bolj požrešen. Optimiziraj še tega, pa boš imel več moči in manjšo porabo :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
Kyrius

heh, dvomim, da bo manjsa poraba :D

1,9 coupeji so v bol čudnem stanju, 1,5 pa se bojim, da bo premalo moči ... jao jao
Uporabniški avatar
Bucko99

Odgovor Napisal/-a Bucko99 »

Kje si ga pa našel ? jaz ga v slo še nisem zasledil.
Če te ne motijo 3 vrata, za moje pojme nimaš kj zgrešit. Tist liter boš pa že preživel ;)
Clio 1.6 GT
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

SIcer nisem vedel da ta verzija motorja 2.0dci sploh obstaja v meganu coupe-ju (da ni mogoče GT line in 1.6dci oziroma GT in 2.0 dci 165) ampak moje mnenje je pa da bo razlika v porabi precej majhna, ker če primerjam s porabo moje lagune II (127kW), ki je precej večja in predvidevan da tudi težja, potem ti nebi smel toliko porabit. Jaz imam porabo okrog 6 litrov, letne gume malo pod zimske malo nad (res so 16" širine 205). Vožnje so pa večinoma relacije in sicer avtocesta nekje malo nad 130 pa občasno do 150. Regionalne ceste pa malo nad omejitvami in kolikor se da tekoče. Recimo zadnji rezervoar sem imel porabo 5,7 s tem da sem imel precej avtoceste in cca. 150 km regionalke s precej dinamično vožnjo.

Glede velikega servisa pa mislim da je na 6 let ali 160.000km, pa še ta ni tako velik, ker se pogonske verige načeloma ne menja. Menja se samo komplet mikro jermena za pogon alternatorja, klime... , vodno črpalko ter jermenico na glavni gredi
Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
Kyrius

Ja glede oznak je taka mini zmešnjava kokr vidim. Je je 2.0.

No odlično, to je malce bolj spodbudno. Veliko lepega slišim na račun 1.6, ampak so še rahlo iz mojega proračuna, razen če bi kupil takšnega, ki je na leto delal 60kkm :D torej že rahlo blizu konzu svoje kariere, če je bil slabši voznik.

Drugače avto se nahaja v Avstriji in ja tudi tu je redkost :D Sej ni v popolnem stanju, zato tudi upam, da mi uspe ceno zbiti in potem v miru odpraviti te malenkosti. Če ne bo šlo, ga pa naj imajo :D
Uporabniški avatar
B1 16v

Če je tisti od online cars, prištej zraven še 450 eur za testno vožnjo. Je pa verjetno flotni avto z manjšim lepotnimi napakami, tako kot večina avtov, ki jih prodajajao.
Uporabniški avatar
Kyrius

Ja ja, točno ta, se zavedam njihovega načina poslovanja 8) Pregledu sn ga že, treba se je samo zraven spravit in ga stestirat še. Hitro ga tako ne bo prodal, ker avstrijci bežijo od Renault-ja :D
Uporabniški avatar
B1 16v

Seveda, po drugi strani pa so rabljeni renaulti v AT kljub temu dejstvu relativno dragi. Če živiš gor, se ti ga morda izplača pripeljati iz slo. Mene je kljub cca. 1200 eur uvoznih stroškov prišlo cca. 1000 EUR ugodneje, kot če bi primerljiv avto kupil v AT.
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Čeprav prodajajo se pa ne tako slabo v Avstriji, razn če je večina teh službenih?
Uporabniški avatar
Kyrius

Sem razmišljal v tej smeri, ampak 2.0 coupeja tako ali tako ni v slo, 1,6 so pa sami grandtour-ji kar je pa über preveč prostora in popolnoma nepotrebno za moje potrebe. Bo že, trenutno zarad menjave službe iščem dizla, v enem letu pa lahko dovolj prihranim, da si potem 2017 kupim kaj bistveno novejšega.
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees »

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... UNREPAIRED" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori