Pozdravljeni,
imam megana 1.6,letnik 09, predelanega na plin(od LOGASA). Na avtu je bil narejen veliki servis, na plinu pa ne, tudi ne vem kdaj je nazadnje bil, ker ga vozim pol leta.
Pred kratkim se je pojavila težava, ko mi na števcu občasno posveti lučka napaka na motorju,nato mi začne ponavadi avto dušiti ,začne cukati in ga moram ugasniti in ponovno prižgati na bencin. Če ga ne bi ugasnil, izgubi moč, nato izpiše check injection system in ugasne. Naj povem, da je avto bil priklopljen na računalnik, vendar tista lučka napaka na motorju ni povezana z motorjem in tudi mehanik pravi, da je napaka povezana s plinom, ker je avto drugače popolnoma izpraven. Naj dodam,da mi tudi ne preklaplja na plin sam.
Plina pa mi on ne more pregledati , saj je plin naknadno vgrajen in tudi nima programa za preverjanje plina.
Zanima me, če ima kdo podobno izkušnjo in kako se jo odpravi. Dobil sem informacijo pri kolegu, da bi mogoče bilo potrebno nastaviti tlak na nekem ventilo oz. posodobiti program...vendar me zanima, če kdo ve bolj natančno za kaj bi šlo in tudi kje v Sloveniji bi imel kdo program od Logasa, da bi šel zadevo preveriti.
Hvala v naprej.
Megane3,1.6 predelan na plin
Re: Megane3,1.6 predelan na plin
Priklop na kakšen normalen tester bo pokazal zakaj se prižiga opozorilna lučka ( mil ).
Kar se tiče same plinske napeljave, se jo naj bi letno vzdrževalo. Kateri servis vzdržuje vašo napravo - pokličite okoli plinarjev ali pa kakšen google.
Kar se tiče same plinske napeljave, se jo naj bi letno vzdrževalo. Kateri servis vzdržuje vašo napravo - pokličite okoli plinarjev ali pa kakšen google.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Meni je delalo podobno na plinu. Sprva cukal pri pospeševanju, nato pa skoz. Na bencinu je delal ok. Kriva je bila že boga vžigalna tuljava. Pri plinu morajo te bit 100%.
LP
LP
Imam enaki avto in enako težavo. Po mojem je neki na vžigalni tuljavi ali na svečki, ampak samo pri polnem plinskem rezervarju. Imam občutek da pri daljšem delovanju na semaforju motor ima prebogato mešanico plina in po približno dveh minut se to zgodi.