Renault Megane IV 2016

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Re: Renault Megane IV 2016

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Nizkotonc je po novem v rezervni gumi zadaj :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

Ko sem sedel v kadjarju ki je mel bose pa nizkotonca v rezervni, je stvar bla konkretna. ta megane pa ni mel tolk gkobokega zvoka, tako da pomojem je bil brez.
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

skopusnik napisal/-a:Nizkotonc je po novem v rezervni gumi zadaj :)
Ja, ampak samo z BOSE paketom. Četudi dokupiš ta velik zaslon ni nizkotonca in ojačevalca zraven... Po drugi strani ima pa Kadjar s 7 colskim zaslonom (BOSE) R-LINK2 (ojačevalec pod desnim sprednjim sedežem in nizkotonc v prtljažniku).
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Slika

Slika

Slika

Lepi :shock:
Uporabniški avatar
skopusnik

Škoda da nima izpuha kot kombilimuzinski GT :)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Sem imel to srečo zapeljati novega GT-ja. Prvi vtisi so predvsem zanimivi... 4control je prekrasna zadeva. Če se Espace z njim po ovinkih pelje kot Clio, je Megane res kot gokard :D Prav z veseljem sem v krožnih en krog več odpeljal :oops: Na kratko pa tako:

Žal mi z avtom ni uspelo narediti več kot 25km tako, da nekega objektivnega mnenja ne morem podati. Ok, prepričal me je motor, lepo vleče in moči je čisto dovolj. Poraba s priganjanjem in mestno vožnjo (po besedah Malgaja) brez resetiranega števca 3000km, 9,2L, kar se mi zdi lepo, nič pretirano. Menjalnik je super. Gladko menjuje, hitro, ročice na volanu so mi všeč, nisem jih pa sprobal po ovinkih - kar vsi grajajo. Malo me je zmotilo edino rahlo cukanje pri "pol-priganjanju" - da ga pohodiš, in potem relativno hitro spustiš gas, menjalnik pa v tem času menja. Če ga goniš ali voziš lepo, umirjeno, dinamično, menjuje brez pripomb! Pri 130km/h v 7prestavi je manj kot 3000 obratov in tako tudi primerno tiho v kabini. Motor se med 1000 in 2000 obrati oglaša tako nežno zavijajoče, sliši se kot zvok diferenciala pri kakšnih tekmovalnih Mickah in mi je res cool :mrgreen: Avto je čvrst in ne pretrd, noter nič ne škripa, volan je sicer v gladkem usnju, ampak ne drsi, kot v Espace-u in Kadjar-u, hvalabogu... Zadaj je pri moji nastavitvi sedeža (cca 182cm) dovolj prostora tudi, da se malo zlekneš v sedež... Vizuelno itak prekrasen, kvaliteta izdelave zgledna, udobno - športni sedeži... Luštkan voz :)

Slika

Slika

Slika

Slika

https://www.youtube.com/watch?v=7zO5809 ... e=youtu.be
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Še osnovna različica. Očitno ima osnovni paket rahlo drugačne sprednje luči kot ostali, ki nimajo serijsko/opcijsko full led.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

A niso luči take pri nas na Life in Zen? Pač brez C-oblike sprednjih dnevnih luči? Potem imamo Intense in GT-Line ki imata serijsko halogen in tiste LED dnevne v obliki črke C potem pa še Bose in GT, ki pa imate Full LED.
Uporabniški avatar
Nejkoy

Odgovor Napisal/-a Nejkoy »

Živjo

V naši družini se odločamo za nakup novega Megana 2016. Sicer verzijo INTENS. Kot dodatek pa full LED. Zanima me sedaj kako je z življenjsko dobo teh žarnic? Koliko stane zamenjava potem, če pregori?

Hvala za informacije
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Nejkoy napisal/-a:Živjo

V naši družini se odločamo za nakup novega Megana 2016. Sicer verzijo INTENS. Kot dodatek pa full LED. Zanima me sedaj kako je z življenjsko dobo teh žarnic? Koliko stane zamenjava potem, če pregori?

Hvala za informacije
Menja se cela luč če crkne, posameznih diod ne moreš menjat.
Uporabniški avatar
Nejkoy

Aha, kakšen približno pa je potem to strošek? Kakšna naj bi bila življenjska doba?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Enih 15000 do 20000 ur naj bi bilo, ker naj bi se uporabljala kvaliteta kot v profesionalnih lučeh, ki pa morajo zdržati marsikaj :-) menjava pomoje sploh ni predvidena!
Uporabniški avatar
Nejkoy

Aha :) Misilš, da je kakšna posebna garancija samo na luči? Sicer smo zainteresirani za full LED, samo ne mislim potem plačevati ne vem kakšne silne denarje, če to crkne. Imam raje potem navadne že :)
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Nejkoy napisal/-a:Aha :) Misilš, da je kakšna posebna garancija samo na luči? Sicer smo zainteresirani za full LED, samo ne mislim potem plačevati ne vem kakšne silne denarje, če to crkne. Imam raje potem navadne že :)
Posebnih garancij ponavadi ni. Naj bi pa zdržale zelo dolgo, menjava ni predvidena.
RenaultSport
Uporabniški avatar
skopusnik

Dokupi podaljšano garancijo, čez nekaj let bodo pa že rabljene luči dovolj poceni :)
Odgovori