Zvocno opozarjanje za varnostni pas

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
300M

Zvocno opozarjanje za varnostni pas

Odgovor Napisal/-a 300M »

Zanima me, če se, da na meganu II izklopiti opozarjanje (piskanje) za varnostni pas?
Uporabniški avatar
saso24

Re: Zvocno opozarjanje za varnostni pas

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Se da. Na tester bo treba
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Ne, neda se.
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Preko testerja se da
Uporabniški avatar
zakumi

A to zatrjujete iz prakse? Na mojemu se to ni dalo izklopiti. Baje zaradi varnosti.
Slika
Uporabniški avatar
Dawid

Odgovor Napisal/-a Dawid »

Vrjetno uradni servis trdi, da se en da zaradi varnosti ali pač?

lp,
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.

Spremljaš nas lahko tudi na http://www.spoliraj.me
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Zdej bom moraliziral ampak prvez se ane, ni pas zastonj tam. Ce pa mislis drugac ga pa napelji za hrbtom sedeza pa prpni in voila, ni vec piskanja. Samo to je traparija, tut ko gres do soseda se lahko kdo vate zagon.
Slika
Uporabniški avatar
5cenic

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Eden glavnih razlogov, da sem kupil Scenica je bil, da ima opozarjanje, ko se potnik na zadnjem sedežu odpne. Varnost je na prvem mestu, znanka je vozila z otrokom odzadaj, on se ji je odpel med vožnjo in ob karambolu je zletel čez okno, avto na njega ker se je prevrnil in je na invalidskem vozičku, hrom od pasu navzdol s tem, da mu leva stran telesa (roka) ne funkcionira tako kot bi blo treba.

Kot je Cefizelj povedal, pas je tam z razlogom. Če se zapelješ samo apr metrov itak še ne piska, za vsako daljšo pot pa se je potrebno pripet. Če te moti piskanje je to razlog, da se zamisliš nad svojo varnostjo v avtomobilu, saj si lahko perfekten voznik pa se en vate zapič pa si nemorš nič pomagat.
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

X2

Sicer pa ne piska do 15 km/h, tako da še vedno lahko preparkiraš, obračaš pred hišo, pa še ne bo nič piskalo.
Uporabniški avatar
zakumi

Do 25 km/h pri meganu. ;)
Slika
Uporabniški avatar
Markolino

Odgovor Napisal/-a Markolino »

A dej pustite človeka na miru. Če ga moti pisanje ga pač moti.. Jaz se tudi vedno zavežem.. In meni včasih gre tudi na jetra to piskanje... In ga bom isklopil ob priliki, Dovolj da mi una lučka za pas utripa. ! Ker se odpnem 20 metrov pred bajto. In če se avto pelje nad 20km/h pol začne piskat in ne ugasne dokler se spet ne privezeš..
Če se ćlovek noče vezat pa itak najde bilo kakšno drugo rešitev.. kot je dodatna sponka od pasa itd.. Tako da če ga moti piskanje še ne pomeni, da zdaj se ne bo vezal. je dovolj star in ve dobro kaj dela.

Včasih zna bit kr moteče.
Če se vam ne da na tester, najdite mini zvočnik in mu isklopite žice pa ne bo več piskal. :wink:
In ja vedno se vežem. Imam tudi tako delo, da vozim avte od gostov in se vežem za pičlih 40 metrov.. Najbolj moteči in arogantni zvok za moje pojme ima citroen in Peugeot.
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Uporabniški avatar
domen90

Odgovor Napisal/-a domen90 »

Kjer se pas zapne v zategovalec, se tega odpre z dvema vijakoma in ukrivi žičko, da bo tok vedno prekinjen. Lahko jo tudi izoliraš. S tem boš simuliral, da je varnostni vas vedno zapet, ne potrebuješ nobenega testerja in šarjenja po elektroniki.
Uporabniški avatar
Markolino

Odgovor Napisal/-a Markolino »

domen90 napisal/-a:Kjer se pas zapne v zategovalec, se tega odpre z dvema vijakoma in ukrivi žičko, da bo tok vedno prekinjen. Lahko jo tudi izoliraš. S tem boš simuliral, da je varnostni vas vedno zapet, ne potrebuješ nobenega testerja in šarjenja po elektroniki.
Tudi super ideja 8)
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Odgovori