Renault Megane IV 2016

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
Robert

Re: Renault Megane IV 2016

Odgovor Napisal/-a Robert »

Danes ogledal v enem izmed salonov novega Megana IV. Znotraj nimam pripomb tudi izdelava je na zunaj po hitrem ogledu videti zelo v redu, sploh zadnji del je za mene zelo lep, pa nisem gledal verzije GT ampak Bose. Kar pa dobi z moje strani velik minus je prtljažnik - je precej globok in ima zelo malo prostora. Bo potrebno počakati na Grandtour ali kakor koli se bo že imenoval saj na bi bil velik okoli 4,60 m. Upam, da bo tukaj več prostora zadaj.
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Tudi sam sem si ogledal megana. Vse ok, samo prostor za noge na zadnji klopi je pa zelo malo. Manj kot pri prejšnem...zame velik minus.
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Kako, pa ravno to so napovedovali, da bo na zadnji klopi več prostora?
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Pa že prejšnji ma proti dvojki manj prostora zadaj. Bo treba še IV probat.
Slika
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Močno dvomim, da ima manj kot prejšnji, ki je imel res katastrofalno malo prostora za noge nazaj. Ko sem na YT gledal teste avtov C-segmenta, ki jih je testirala ista oseba, je glede prostornosti na zadnji klopi približno enak ostalim (izjema je seveda astra, ki ima prostora za izvoz).
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Sem bil negativno presenečen. Namreč imel sem megana, sicer grandturerja in je imel več prostora. Upam, da bo tudi pri novem kaj več. Sem pa zasledil, da tudi tuji novinarji opažajo podobno. Boljše naj bi bilo pri GT različici zaradi "tanjših" sprednjih sedežev, kjer potniki pridobijo centimeter ali dva....
Moram da sprobat.
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

Pa zelo mal prostora je tud pri stopalkah, napram trojki
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Kratek test Megane 4 Bose 1.5 dCi 110KM
Slika
Avto je napram prejšnji generaciji res korak naprej. Super zvočno izoliran, materiali v notranjosti so kvalitetni, prav tako deluje dobro sestavljeno. Čričkov zaenkrat ni :D Okrog touch zaslona R-link se hitro poznajo prstni odtisi. Malo zmoti prikaz nastavitve temp. klime - če nastaviš na "celo" cifro je okej, če daš na npr. 25,5°C pa se tista dvojka že malo skrije za rob - vsaj iz mojega položaja sedenja je tako.
Avto je imel masažo voznikovega sedeža - super funkcija za kakšno daljšo pot, čeprav zna ob najvišji nastavljeni intenzivnosti kar malo motiti koncentracijo na vožnjo. Samo Bose ozvočenje je podobno kot v prejšnji generaciji (Megane, Scenic 3), edino basa se mi zdi malo manj - verjetno zato, ker je woofer prestavljen v prtljažnik in ni več pod sovoznikovimi nogami. Lega na cesti je dobra, kot rečeno boljše zvočno izoliran od predhodnika. Dva USB vhoda sta super, da lahko polniš telefon četudi poslušaš glasbo iz ključka :)
Full led žarometi res dobro svetijo ponoči, izgled zadnjih luči pa kakor komu - meni so res hude, padejo v oči :D
Stvar, ki bi jo res pograjal pa je trda plastika predala ter spodnjega dela sredinske konzole. Sicer pri sredinski konzoli ne moti (zgornji del je drugačna plastika), ampak predal bi pa res lahko bil iz takšne plastike kot npr. tapete na vratih.

Pri GT je nekako takole prostora za kolena (visok sem dobrih 180cm, sprednji sedež nastavljen zame)
Slika
Je pa to normalno sedenje, če tisti spredaj napol leži za volanom, potem zadaj ne bo ne vem koliko prostora.
Okrog stopalk pa nisem opazil da bi bilo malo prostora, niti ne vem kje bi si tam želel prostor.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
sranjemir

Odgovor Napisal/-a sranjemir »

GT model ima vec prostora zadaj, na YT kanalu autogefuhl je isto ugotovil, ko je primerjal GT in navadnega https://youtu.be/c5U2BzNXe4M?t=1021" onclick="window.open(this.href);return false;. Problem pri 3 je tudi da je premalo prostora na desni strani stopalke gasa, ce imas siroke cevlje, skoz nekaj drgnes v konzolo.
Uporabniški avatar
benfr1

Odgovor Napisal/-a benfr1 »

sranjemir napisal/-a:GT model ima vec prostora zadaj, na YT kanalu autogefuhl je isto ugotovil, ko je primerjal GT in navadnega https://youtu.be/c5U2BzNXe4M?t=1021" onclick="window.open(this.href);return false;. Problem pri 3 je tudi da je premalo prostora na desni strani stopalke gasa, ce imas siroke cevlje, skoz nekaj drgnes v konzolo.
Ne vem kaj je res, ker nisem še imel možnosti preizkusiti; vendar Thomas iz autogefuhl pravi, da je pri GT prostora manj...
The only thing constant in life is change.
Francois de la Rochefoucauld

Renault Laguna Coupe Monaco GP
Uporabniški avatar
sranjemir

Odgovor Napisal/-a sranjemir »

ja, GT ima manj, sem mislil to in napisal narobe. Sem pa v soboto vozil za GT modrim Meganom 4 in od zadaj izgleda impresivno, tiste luci dajo res nekaj posebnega.
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Danes sem rdečega srečal. Res lepo zgleda..
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
jurko

Je kdo opazil da pri tavelkem rlinku sam zvočni sistem deluje precej impresivno. Ta ki sem ga jaz vozil pomojem ni imel bose, saj na zvočnikih ni nič pisalo. Pokalo je pa kar konkretno.
Slika

Oprema naj bi bila intense. Cena pa 18500€
Volan je mehkejši kot v trojki, sem po končani vožnji mislil da je moj pokvarjen hehe :)
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
skopusnik

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

A ti je bil kul bas? Meni pri Bose ni bil. Dvomim, da je z tavečim Rlinkom drugače (Bose ga ni imel).
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
jurko

Glede na to da je v trojki vseskupaj ena srednja žalost, če lih ne vzameš bose, je delalo kar konkretno. Nizkotonca mislim da ni imel. Se pa vidi da so precej zmogljice 16ke notri. Peljal sem se pa samo na hitro en 20km krog, tolk da sm osnovne stvari malo pogledu :)
Odgovori