vrstni red cilindrov 1.9 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

vrstni red cilindrov 1.9 dci

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Danes sem imel nemalo problemov na 1.9 dci motorju, ko je začel okoli 2000 obratov trokirat.Problem je bil na četrtem cilindru (prvi pri menjalniku), ker je spustila bakrena podložka in je tako nafta kot kompresija puščala v okolico injektorja, da sedaj izgleda, kot da je na tem delu gorelo.

Problem pri vsem je, da ko sem priklopil na tester Delphi ds150, mi kaže, kot da imam zamenjan vrstni red injektorjev po kodah, tako da je koda, ki je na četrtem injektorju na testerju v bistvu na prvem injektorju.Sedaj me zanima, kako ima Renault to urejeno? Kolkor vem, je vrstni red vžiga 1324, torej naj bi bil prvi cilinder, če gledam motor na desni strani (pri zobatem jermenu) in četrti pri menjalniku...ali je mogoče obratno?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: vrstni red cilindrov 1.9 dci

Odgovor Napisal/-a Fan »

Če gledam ScenicII 1.9dci, motor F9Q 803, ima vbrizg 1342. Predvidevam, da je tak vrstni red tudi pri ostalih.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
bfranc

To za 1324 vrstni red vem..samo zanima me, kje je 1. cilinder, pri zobatem jermenu ali menjalniku, ker tester mi kaže obratno kolkor imam cifre na injektorjih, torej koda na 1. injektorju je v računalniku na 4.?Je pa Scenik II 1.9 dci. :roll:
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Renault ima ponavadi kontra, 1. pri menjalniku.
RenaultSport
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Če so šobe ali svečke zunaj, se postavi motor v fazo, pa se takoj vidi kateri bat je na vžigu
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
bfranc

Hvala @spula, to sem hotel vedet.Ker sem že mislil, da sem jih lansko leto zamenjal , ko sem jih prvič ven pobiral.
Odgovori