super 95 ali super 100
super 95 ali super 100
pozdravljeni.zanima me nekaj glede bencina.imam renault megane 2 letnik 2003 in do sedaj sem skoz tankal super 95 sedaj me pa zanima kakšna je razlika med 95 in 100 baje da če tankaš 100 ima avto malenkost večjo moč itd...v čem je splošna razlika lahko tudi jaz tankam v megane 100?je pa benciner 1,6 16 v.
Re: super 95 ali super 100
Sam vedno tankam 100tko...tako pri prejšnjem cliotu (1.2 16v) kot sedaj pri scenicu (1.6 16v)...Mislim da nima bit kej narobe, prej boljše laufa... 
Eh, ni neke razlike. So delali teste, je procentualno ja. če imaš turbo avto, 300 konjev.. Tam bo en procent 3 konje. Pa, če je avto zmapiran za tak avto.
Pri Cliu 182 piše, da je priporočen 98 oktanc. Enkrat sem se ustavil na bencinski, zagrabil bencin in groza, samo 95 oktanov so imeli. Ni šlo slabše ali trokiralo. Sem tankal tudi 102 oktana, ne bom rekel, da je šel bolje ali lepše. Se pa vsaj več plačal.
Je bila pa razlika (ali zgolj naklučje), če sem tankal 100 oktanov na OMV ali Petrolu. Na Petrolu se mi je skoraj vedno prižgala lučka za katalizator (ker ga ni bilo), na OMV skoraj nikoli. S tem, da sem večinoma tankal na OMV, še tiste parkrat, ko sem na Petrolu se je prižigala. Mogoče naklučje, ali pa kaki drugačni aditivi in je senzor (lambda sonda) zaznaval razliko.
Pri Cliu 182 piše, da je priporočen 98 oktanc. Enkrat sem se ustavil na bencinski, zagrabil bencin in groza, samo 95 oktanov so imeli. Ni šlo slabše ali trokiralo. Sem tankal tudi 102 oktana, ne bom rekel, da je šel bolje ali lepše. Se pa vsaj več plačal.
Govorim iz prakse, z 100 Mašina lepše(tišje) laufa in na daljše razdalje manjša poraba.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Teli manjši mlinčki ne znajo izkoristit 100 oktansko gorivo. V poštev pride kakšen turbo motor od šus-a tuki gor potem pa se neha. Da bi se te oktane uporabilo bi moral motorni računalnik s senzorji zaznat višje oktane in temu primerno mešanico zraka bencina in vžiga
Pišem s prakse... škoda denarja.
Mi je pa jako interesantno, kako ni problem dati več denarja za dokazano neizkoriščene oktane, je pa problem dati denar za dokazano boljše ... (vstavi poljubno... gume, hrano, rezervne dele, storitve,...)
Mi je pa jako interesantno, kako ni problem dati več denarja za dokazano neizkoriščene oktane, je pa problem dati denar za dokazano boljše ... (vstavi poljubno... gume, hrano, rezervne dele, storitve,...)

Drejchi napisal/-a:Pišem s prakse... škoda denarja.
No in to 3.0 v6 motor ne pa 1.6 mlinček, ki je seveda super motor ampak ne izkorišča 100tke
Pozna se pri turbo motorjih. Pa še to pri močnejših, pri mojem recimo ne. Pa tudi če bi se, 3 PS pač ne opaziš. 
https://www.youtube.com/watch?v=gQghB4asSnI" onclick="window.open(this.href);return false;
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke