bolfenk napisal/-a:Živjo!
Men je ostal celo en MOSFET viška, pa pasto ti tud lahk dam zraven, kolker jo boš rabil.
Dej na ZS, pa se lahko zmeniva. Sem iz LJ.
LP
felix963 napisal/-a:Japjoztom napisal/-a:Ali si namazal spoj zadnje strani MosFeta s hladilnikom s termično mastjo? Če ne ga je prekurilo/prebilo. Ponovi vajo, pa pravilno sestavi ali daj komu, ki se na to zastopi.![]()
Vedno nekaj novegaSem strojnik, elektronik bolj iz hobija, pa nekaj tudi spravim skupaj
![]()
Bo potrebno ponovit vajo. Po pravici povedano, za termično mast še nisem slišal, kje jo nabavit in kateri produkt????
ventilator klime ne dela - Clio II dCi
Re: ventilator klime ne dela - Clio II dCi
Imaš na ZS
Pozdravljeni!
Tudi meni je kar naenkrat nehala delovati ventilacija. Ko sem malo prebiral tukaj na forumu sem se tudi jaz odločil zamenjati ta mosfet. Ko sem škatlico razdrl in prišel do glavnega krivca problema(močnostni tranzistor-mosfet.. sem opazil da skoraj ni bilo termo paste zadaj proti rebrom. Kupil sem pa tega IRFP 064N v IC-ju za 4,3€+termo pasta za 6€. Malo je treba merkat pri spajkanju da lepo zalije spodaj in zgoraj-dvoslojna tiskanina. Sam mosfet lahko že preden se ga razstavi pomeri če sploh deluje oziroma če je zanič. Če koga zanima kako in ima multimeter z funkcijo merjenja diod naj me kontaktira.
Če koga zanima imam doma čisto nov reostat-kopijo valeo za prodat-sem ga prehitro naročil, preden sem starega popravil.
lp
Tudi meni je kar naenkrat nehala delovati ventilacija. Ko sem malo prebiral tukaj na forumu sem se tudi jaz odločil zamenjati ta mosfet. Ko sem škatlico razdrl in prišel do glavnega krivca problema(močnostni tranzistor-mosfet.. sem opazil da skoraj ni bilo termo paste zadaj proti rebrom. Kupil sem pa tega IRFP 064N v IC-ju za 4,3€+termo pasta za 6€. Malo je treba merkat pri spajkanju da lepo zalije spodaj in zgoraj-dvoslojna tiskanina. Sam mosfet lahko že preden se ga razstavi pomeri če sploh deluje oziroma če je zanič. Če koga zanima kako in ima multimeter z funkcijo merjenja diod naj me kontaktira.
Če koga zanima imam doma čisto nov reostat-kopijo valeo za prodat-sem ga prehitro naročil, preden sem starega popravil.
lp
Ker tema brez slik ni prava sem še malo poslikal, ko sem razdiral bratrancu, ki je imel enak problem.
Mosfet sem dobil v LJ v Conradu za 1,90€ pa pasta je bila 6€.
Lokacija krivca (ja avto je "malo" zanemarjen)

Odstranjen del

In pripravljen za razdiranje

Odstranjen zgornji del, kjer se že vidi krivec MOSFET

In še spodnji del. Del tega "silikona" okoli nogic sem odstranil, da sem lahko brez problema prišel do nogic. Po koncu sem dal nazaj. Zakaj ne vem, samo če je bilo že tam pa naj bo še naprej

In pa še stari in novi del

Upam da bo komu pomagalo.
LP David
Mosfet sem dobil v LJ v Conradu za 1,90€ pa pasta je bila 6€.
Lokacija krivca (ja avto je "malo" zanemarjen)

Odstranjen del

In pripravljen za razdiranje

Odstranjen zgornji del, kjer se že vidi krivec MOSFET

In še spodnji del. Del tega "silikona" okoli nogic sem odstranil, da sem lahko brez problema prišel do nogic. Po koncu sem dal nazaj. Zakaj ne vem, samo če je bilo že tam pa naj bo še naprej

In pa še stari in novi del

Upam da bo komu pomagalo.
LP David