4Control

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Re: 4Control

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

tudi motor z notranjim izgorevanjem ni nič posebnega uporabili so ga že leta 1860, pa ga še vedno vsi tlačijo v avtomobile, res brezveze

4control je super zadeva, sem vozil laguno in me je čisto navdušila, pelje se lahkotno in okretno, občutek imaš da voziš nekaj pol manjšega, tako nepričakovano lahko opravi z ovinkom da je občutek kar malce čuden, ampak prijeten. Tudi za parkiranje in obračanje zelo uporabno, ne vidim niti ene negativne plati....razen morebitnih stroškov ko bo kaj shodilo

ne vem kako si na ipadu prišel do zaključka da deluje slabo ali zakasnelo, si se vsedel na tablico in naredil par krogov po salonu?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

4 control.... z eno besedo bomba. Oče ima v laguni pa je rekel da če bo možno nikoli več brez. Tako da bo naslednji verjetno Talisman. Sam se vozil laguno brez 4control - nop. To ni isti avto.
Po avtocesti se pelje fenomenalno. Po ovinkih še bolj. Pri nas se pa tudi opazi pri vleki 7,5m prikolice. Sploh na parkiriščih.
Skratka mogoče je ena malenkost negativna stvar ta da mogoče pobira malenkost notrani rob gum. Ampak so glih tak zdržale 5 let. trenuto pa ima 91k km.

Baje sem bral da okvari bojda ni.
lp
Uporabniški avatar
UrosJ

Vzdrzevanja ni....
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

Ulrich napisal/-a:Shusuglao : Ne, vsedel sem se za tablico, kjer lahko probaš vse omenjene sisteme na vozilu in zadeva me pač ni prepričala

Drugače pa omenjeno zadevo imajo tudi legendarni Ljubljanski zglobni avtobusi
hehe, na avtobusu me ni tako navdušilo kot na laguni, mogoče če bi ga vozil :D

pa ne moreš tega na računalniku preizkušat, isto kot bi rekel da so na ekranu sedeži videti neudobni in da je pospešek slab, ko se boš usedel za volan boš videl če ti paše, meni je všeč in to zelo
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Seko

Odgovor Napisal/-a Seko »

Ja če na tablici voziš to je pa res realno...
Drugače pa še nisem slišal da bi pri laguni kaj crknilo v zvezi s 4 Controlom tako da ja ;)
In Hondin 4WS sistem deluje čisto drugače... Pri laguni skoraj ne opazis, da zavijajo tudi zadnja kolesa ampak med vožnjo pa se to zelo opazi.
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

Meni osebno je všeč. obračanje mala malica. ovinek zvoziš kot bi sedel recimo v cliotu. občutek pa je kot bi ti rit ves čas spodnašalo oz. da ti jo bo odneslo. najlepše pa je hitrejša vožnja čez rondo. deluje do nekje 110km/h potem ne več, se zadeva izklopi.
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

rambo napisal/-a:Meni osebno je všeč. obračanje mala malica. ovinek zvoziš kot bi sedel recimo v cliotu. občutek pa je kot bi ti rit ves čas spodnašalo oz. da ti jo bo odneslo. najlepše pa je hitrejša vožnja čez rondo. deluje do nekje 110km/h potem ne več, se zadeva izklopi.
Si ti to ziher? A ni, da deluje do določe hitrosti kontra sprednjim kolesom, potem pa v isti smeri?
Uporabniški avatar
UrosJ

Seveda do 60 kmh se obračajo kontra sprednjim, nad 60 pa isto in se avto v ovinek dobesedno postrani pelje. Fenomenalna zadeva.
Ne izklopi se pri 110. Deluje tudi nad 200 kmh.
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

Ulrich napisal/-a:
UrosJ napisal/-a:Vzdrzevanja ni....
Si siguren?
Samo nekaj bi Vas vprašal, kaj za prednje zavijanje imaš tudi kakšno posebno vzdrževanje?
pa mislm ej ljudje :wink: , če je sprednje zavijanje tako dobro narejeno da ne potrebuješ vzdrževanja (dobro, je potrebno "vzdrževat" roke, končnike ipd...) zakaj bi bilo kaj posebnega pri zavijanju z zadnjimi kolesi? kateri del se vam zdi šibek člen?
:D
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Zadeva je dokaj enostavno narejena in ne potrebuje vzdrževanja. O kakšnih okvarah pa ni ne duha ne sluha :D Upam da ne bom prvi, ker ga imam tudi sam :D
RenaultSport
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Ulrich napisal/-a:
Spula napisal/-a:Zadeva je dokaj enostavno narejena in ne potrebuje vzdrževanja. O kakšnih okvarah pa ni ne duha ne sluha :D Upam da ne bom prvi, ker ga imam tudi sam :D
Nikoli se ne hvali!
Citroenova hidravlika je tudi bila svoj čas tudi velik bav-bav, ampak se je izkazala za zanesljivo!
Smo osebe, ki nismo ljubitelji elektronike.
Se ne hvalim samo pravim, da nebom sam prvi ki mu je crknil. Elektronike bo pa vedno več oziroma jo je že :wink:
RenaultSport
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

To premika hidravlika ali elektrika? Torej so zadaj in še ena "ala" volanska letev, končniki, zglobi... ?
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

UrosJ napisal/-a:Seveda do 60 kmh se obračajo kontra sprednjim, nad 60 pa isto in se avto v ovinek dobesedno postrani pelje. Fenomenalna zadeva.
Ne izklopi se pri 110. Deluje tudi nad 200 kmh.
potem sem imel napačne informacije. hvala
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

drhouse napisal/-a:To premika hidravlika ali elektrika? Torej so zadaj in še ena "ala" volanska letev, končniki, zglobi... ?
hidravlika pogojena z elektriko....v bistvu se eni koncniki zadaj....lp
Uporabniški avatar
garfildd
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a garfildd »

Sem imel GrandTour 4control in avto se je peljal res fenomenalno, pri manjših hitrosti ti hitreje zapelje čez ovinek.
prav tako je je tudi lažje (ko se malo navadiš) vzvratno in bočno parkirnaje... kar se pa tiče vožnje pri višjih hitrostih,
pa kot da bi se peljal po tračnicah... Res super...
Mogoče imaš na začetku občutek da gre zadek malo po svoje, ko pa se navadiš je pa zakon!

Mene je motilo edino to, da je športno podvozje in 18" palčna platišča, kar pomeni da je bilo vse dosti trdo... ko bom menjal
bom spet iskal tako varianto... s tem da gredo gor 17" platišča...
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
Odgovori