Scenic 3 klima in rosenje šip

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
snežnimrož

Scenic 3 klima in rosenje šip

Odgovor Napisal/-a snežnimrož »

Pozdravljeni,

pri Scenicu 3 imam težavo, da se vedno (tudi ob sončnih dneh) rosijo šipe, če klima ni vključena. Če je klima vključena teh težav ni. Ob tem me še zanima, ali je normalno, da na zaslonu klime vedno gori lučka, ki označuje kroženje zraka (obkroženi A-lučka 14), če kroženje ni vključeno in obratno (glej slike) in ali bi lahko bilo rosenje šip povezano s tem?

Pri meni je vključena lučka 14, če je izključen gumb 11 in obratno (tako v avtomatskem kot tudi v ročnem načinu). V navodilih pa piše, da se z vklopom tipke 11 vključi lučka 14 in zdaj ne vem ali so navodila napačna ali pa je težava s klimo.
Slika
Tipka 11 izključena, lučka 14 pa gori.
Slika
Tipka 11 vključena, lučka 14 pa ne gori
Slika
Uporabniški avatar
tehnoland

Re: Scenic 3 klima in rosenje šip

Odgovor Napisal/-a tehnoland »

Drugi odstavek v navodilih ti pise da lahko povzroci zarositev stekel. Sicer pa je to z drugimi besedami krozenje notranjega zraka in je normalno da se rosijo.

Izklopi to on bo krozil zunanji svez zrak in se ne bo rosilo

Ps:mi je pa cudno da ce je izklopjeno da kaze kot da je vklopljeno. Ne vem - mogoce filter kriv?
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

"A" pomeni avtomatsko delovanje, saj imaš avto s senzorjem kvalitete zraka.
Uporabniški avatar
snežnimrož

Pa se da to avtomatiko izključiti? Res ne bi rad, da avto presoja ali lahko diham zunanji zrak :twisted:

B1 16v: Ali tudi v tvojem Scenicu klima deluje enako, da vedno gori lučka A, izklopi se le če ročno vključiš kroženje zraka?
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Moj nima air quality senzorja. V prejšnjem avtu sem ga imel, pa zadeva ni delovala ok.
Uporabniški avatar
snežnimrož

Hvala za odgovor, potem mi res ne preostane drugega, da ga peljem na servis, da mi izklopijo ta air quality sensor.
Uporabniški avatar
lukke

Odgovor Napisal/-a lukke »

Zdravo.

Kako si zrihtal s tem air quality senzorjem?...tudi meni že rahlo najeda živce s tem rošenjem in svojim delovanjem :evil:
Odgovori